Σινεμά: Τι παίζεται τώρα στις σκοτεινές αίθουσες

Σινεμά: Τι παίζεται τώρα στις σκοτεινές αίθουσες



Πέμπτη σήμερα, παραδοσιακά η ημέρα του σινεμά! Τι θα δούμε στις σκοτεινές αίθουσες; Από τα Φανταστικά Ζώα μέχρι την Μαίρη Σέλλεϋ. όλες οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα σήμερα στους κινηματογράφους!

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

Φανταστικά Ζώα: Τα Εγκλήματα του Γκρίντεβαλντ

***Μαγεία, περισσότερη μαγεία

Το δεύτερο μέρος της spin-off σειράς του Harry Potter επιστρέφει για να πασπαλίσει με αστερόσκονη τις κινηματογραφικές βραδιές μας. Ο David Yates ξανακάθεται στην καρέκλα του σκηνοθέτη και μας παραδίδει ένα sequel που είναι ακόμα καλύτερο από την πρώτη ταινία. Ο Newt Scamander συνεχίζει να αναζητάει τα φανταστικά ζώα που κατοικούν στον μαγικό κόσμο που έχει χτίσει τόσο υπέροχα στην ομώνυμη σειρά βιβλίων της η J.K. Rowling, ενώ η μάχη με το καλό και το κακό συνεχίζεται αμείωτη. Περιττό να πούμε ότι τα super εφέ είναι όλο το χαρτί. Extra bonus o Johnny Depp, που δίνει τα ρέστα του ως Grindelwald, αλλά και η σταθερή αξία Eddie Redmayne στον ρόλο του Newt. Σαν να ήρθαν τα Χριστούγεννα νωρίτερα.

Mary Shelley

Μαίρη Σέλλεϋ

*** Η ζωή πριν από τον Frankenstein

Η Haifaa Al Mansour σκηνοθετεί την Elle Fanning στην κινηματογραφική μεταφορά της ζωής της Mary Shelley, συγγραφέως του Frankenstein. Στη συντηρητική Αγγλία του 19ου αιώνα μια νεαρή γυναίκα τολμάει να το σκάσει με τον παντρεμένο φίλο της -τον ποιητή Percy Shelley-, να ζήσει μια μποέμικη ζωή μακριά από τις συμβάσεις και τελικά να αναδειχθεί σε δημιουργική συγγραφέα. Βέβαια, η ταινία εστιάζει περισσότερο στην ερωτική της σχέση με τον Percy, παρά στο δημιουργικό της έργο, ωστόσο μας δίνει μια ιδέα για το background και τις συνθήκες που οδήγησαν τη Mary στο να γίνει αυτό που έγινε.

The Heiresses

Las herederas (2018)

Οι κληρονόμοι

*** Κάποτε στην Παραγουάη

Η Chela και η Chiquita προέρχονται από πλούσιες οικογένειες και είναι ζευγάρι εδώ και τριάντα χρόνια. Η οικονομική τους κατάσταση, όμως, τα τελευταία χρόνια δεν είναι στα καλύτερά της. Όταν η Chiquita καταλήγει στη φυλακή για χρέη, η Chela αναγκάζεται να δουλέψει ως οδηγός ταξί. Κάπου εκεί γνωρίζει την πολύ νεότερή της Angy, η οποία καταφέρει να τη βγάλει σιγά-σιγά από το καβούκι της. Η ταινία του Παραγουανού Marcelo Martinessi είναι μια κατεξοχήν γυναικεία ιστορία που σχολιάζει τις καταρρέουσες ανώτερες κοινωνικές τάξεις της χώρας του. Και το κάνει τόσο καλά, που έχει ήδη σαρώσει τα βραβεία σε διάφορα festivals, μεταξύ των οποίων και το Athens International Film Festival, στο οποίο τιμήθηκε ως η καλύτερη ταινία του ’18.

At War

En guerre (2018)

Σε Πόλεμο

*** Συνδικαλιστείτε, γιατί χανόμαστε

Μια γερμανική εταιρεία αγοράζει ένα γαλλικό εργοστάσιο υπό πτώχευση, εξαναγκάζοντας σε μείωση μισθού τους 1.100 εργαζομένους, με την υπόσχεση ότι δεν θα χάσουν τη δουλειά τους. Και δύο χρόνια αργότερα αποφασίζει να κλείσει το εργοστάσιο και φυσικά να μείνουν οι εργαζόμενοι στον δρόμο. Υπό την ηγεσία του εκπροσώπου τους, Laurent, οι εργαζόμενοι αρνούνται το αναπόφευκτο και προσπαθούν να σώσουν τις δουλειές τους. Η εργατική τάξη ξεσπαθώνει. Θα τα καταφέρει όμως; Η ταινία του Stephane Brize κέρδισε το βραβείο καλύτερου σεναρίου στο Διεθνές Φεστιβάλ του Τορόντο.

Αιγαίο SOS

*** Αυτή τη βραχονησίδα ποιος θα την πάρει;

Ελληνική κωμωδία με βασικούς πρωταγωνιστές τον Θοδωρή Αθερίδη και τον Πάνο Βλάχο. Ενώ οι ελληνικές και οι τουρκικές φρεγάτες αλωνίζουν το Αιγαίο, γίνεται σεισμός και βγαίνει στην επιφάνεια μια βραχονησίδα. Έλληνες και Τούρκοι σπεύδουν να τη διεκδικήσουν και καταλήγουν να την καταλάβουν από μισή. Ακολουθούν τα ευτράπελα που φαντάζεστε.