Ευρωπαϊκή κουζίνα στην Αθήνα: Όλες οι διευθύνσεις που θα σε οδηγήσουν στα πιο cool εστιατόρια

Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία στο πιάτο σου.
Ευρωπαϊκή κουζίνα στην Αθήνα: Όλες οι διευθύνσεις που θα σε οδηγήσουν στα πιο cool εστιατόρια



Κουζίνες με άρωμα Ευρώπης που προσελκύουν όσους θέλουν κάτι διαφορετικό. Απολαύσαμε ένα γευστικό ταξίδι στην Ιταλία, τη Γαλλία και την Ισπανία.   
 

Ιταλία

LΑ PΙΑΖΖΕΤΤΑ
Βρίσκεται στο Παλαιό Ψυχικό, εδώ και αρκετά χρόνια. Αυθεντική κουζίνα με σπιτικές γεύσεις από όλες τις περιοχές της Ιταλίας ,  πεντανόστιμες μακαρονάδες, πίτσες, σαλάτες και κάθε λογής ορεκτικά, που θα σε ταξιδέψουν σε χρόνο dt στη γείτονα χώρα.

Καλό θα ήταν να έχεις καλέσεις πριν πας, γιατί τα τραπεζάκια είναι λίγα και ο κόσμος πολύς. Ο χώρος εσωτερικά είναι λιτός και κλασικός, χωρίς «βαριά» αντικείμενα. Αν ο καιρός το ευνοεί, προτίμησε κα κάτσεις έξω, απολαμβάνοντας το πιάτο και το κρασί σου στον πεζόδρομο. 

Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις το Ravioli freschi ricotta e spinaci al gorgonzola (κοινώς Φρέσκα ραβιόλι με γέμιση σπανάκι-ανθότυρο με σάλτσαgorgonzola) και σίγουρα για επιδόρπιο, τι άλλο από tiramisu. Πανδαισία!

O ιδιοκτήτης είναι πάντα παρών και θα σου «πετάξει» και το ιταλικό του!

28ης Οκτωβρίου 4, Παλαιό Ψυχικό
Τηλ: 210 6753732 

DA BRUNO
Λειτουργεί τα τελευταία 23 χρόνια, αρχικά στην Κηφισιά και πλέον στο Παλαιό Φάληρο. Ξεκίνησε στην Ιταλία από την οικογένεια Bruno Ortolano και σύντομα επεκτάθηκε και σε άλλες χώρες. Το μενού περιλαμβάνει φρέσκα χειροποίητα ζυμαρικά, πίτσες και κρεατικά όλα μαγειρεμένα in the italian way.

Η φήμη του στηρίζεται στην ποιότητα των πιάτων του αλλά και στην ενημερωμένη λίστα των κρασιών του. Εκεί θα φας νοστιμότατο φιλέτο Alta Mira ψημένο σε πέτρα, pizza Φοκάτσα με φρέσκια ντομάτα, βουβαλίσια μοτσαρέλα, προσούτο και ρόκα αλλά και μία μεγάλη λίστα με σαλάτες και μακαρονάδες για να διαλέξεις.

Εκεί θα βρεις μέχρι και προϊόντα για το σπίτι σου να αγοράσεις όπως aperol ή βούτυρο με λευκή τρούφα, για να φτιάξεις τις δικές σου αυθεντικές ιταλικές συνταγές.

Aγίου Αλεξάνδρου 46, Παλαιό Φάληρο
Τηλ: 210 9818959

VEZENE
Άνοιξε εν μέσω κρίσης στην περιοχή του Hilton. Το όνομά του προέρχεται από το όνομα του ιδιοκτήτη του (Άρης Βεζενές) ο οποίος είχε το όραμα να ανοίξει ένα μαγαζί όπου ο κόσμος θα νιώθει οικεία και θα έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει αυθεντικά και καλομαγειρεμένα ιταλικά πιάτα.

Αν και οι τιμές του είναι τσιμπημένες, το μαγαζί είναι πάντα γεμάτο. Την ποιότητα καμιά φορά την πληρώνουμε παραπάνω. Όμορφος και άνετος χώρος με δερμάτινους καναπέδες, προσφέρει εκτός από άψογο service, ένα μενού χάρμα οφθαλμών και ουρανίσκων. Κρεατικά, ψαρικά, μακαρονάδες, πίτσες, σαλάτες και επιδόρπια, όλα «απλωμένα» σε ένα πλούσιο μενού όπου και ο πιο απαιτητικός πελάτης θα βρει κάτι να επιλέξει.

Όποιο πιάτο κι αν διαλέξεις, άσε λίγο χώρο στο στομάχι σου για το επιδόρπιο που θα σε πάει σε άλλη διάσταση. Deal Closer το όνομά του. Μην το παραβλέψεις.

Βρασίδα 11, Περιοχή Hilton
Τηλ: 210 7232002

COSA NOSTRA BY THE SEA
Στην ακτή Κουμουνδούρου, στο νούμερο 50, βρίσκεται το Cosa Nostra by The Sea. Έπειτα από μία επιτυχημένη πορεία στο Μοναστηράκι, το ιταλικό εστιατόριο με το «μαφιόζικο» όνομα, απέκτησε σύμμαχο στο «έγκλημα» δίπλα στη θάλασσα, στην περιοχή του Πειραιά.

Το γνήσιο ιταλικό περιβάλλον και οι ακόμα πιο γνήσιες ιταλικές συνταγές σου δίνουν δύο καλούς λόγους για να κατηφορίσεις. Εξαιρετικό φιλέτο τρούφας, κορυφαία ιταλική pizza, και ριζότο θαλασσινών είναι μερικά μόνο από τα πιάτα που θα δοκιμάσεις.

Φόρα το καπελάκι σου στραβά και έτοιμη για Πειραιά!

Ακτή Κουμουνδούρου 50, Πειραιάς 
Τηλ: 210 4101110 

VINCENZO
Μια trattoria όπου ο ιδιοκτήτης σε υποδέχεται στην πόρτα. Νεανικό περιβάλλον με νορμάλ τιμές και καλό service. 

Εκτός από τον μακρύ κατάλγο με τις μακαρονάδες (αξίζει να πάρεις μία θαλασσινών) θα βρεις και πεντανόστιμη pizza, με λεπτή ιταλική ζύμη.

Γιαννιτσοπούλου 1, Γλυφάδα
Tηλ: 210 8941310

TUTTI A TAVOLA
Ο Antonio Tutera και ο Δημήτρης Αναστόπουλος επανέφεραν την ιταλική τρατορία ακριβώς στο ίδιο σημείο όπου ξεκίνησε το 1996, στο ίδιο υπόγειο στο Κολωνάκι όπου είχε γίνει για πρώτη φορά. Λίγα και καλά τραπέζια για λίγους και καλούς πελάτες που αγαπούν το καλό ιταλικό φαγητό.

Σπευσίππου 8, Κολωνάκι
Tηλ: 2107222785

 

Γαλλία

ΣΠΟΝΔΗ
Αν φτιάχναμε το Top 5 των καλύτερων εστιατορίων της Αθήνας, θα ήταν σίγουρα, μέσα στην πεντάδα. Ευγενέστατο προσωπικό, φινετσάτη σύγχρονη γαλλική κουζίνα και Χρυσός Σκούφος 2015, υπό τον Άγγελο Λάντο.

Ο ορισμός του εστιατορίου που οι γεύσεις ξεπερνούν τη φήμη και τις προσδοκίες.

Πύρρωνος 5, Παγκράτι
Tηλ: 210 7520658

CHEZ LUCIEN
Ένα μαγαζί που πάντα επιστρέφεις. Τραπέζια και καρέκλες κρεμασμένα ανάποδα, service που σε κερδίζει, cozy place με λίγα τραπέζια και πολύ αγάπη στη γαλλική κουζίνα.

Όσοι πανε μιλάνε για την κρεμμυδόσουπα που είναι ένα must πιάτο. Μπορείς να επιλέξεις και κάποιο μενού (με την αξία να διαμορφώνεται αναλογα με τα πιάτα), να πιεις καλό και οικονομικό κρασί και ένα κεντρικό τραπέζι που "δημιουργεί" παρέες.

Τρώων 32, Πετράλωνα
Τηλ: 210 3464236

ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΗΣ
40 χρόνια ιστορίας σε έναν λιτό και κομψό χώρο. Το φημισμένο φουά γκρα του ξεπερνά τα σύνορα του Κολωνακίου, με τους Αθηναίους κάθε περιοχής να το τιμούν με την παρουσία τους. 

Το όνομα του δεν προδίδει την γαλλική κουζίνα που υπηρετεί με αγάπη εδώ και χρόνια, ωστόσο η διακριτική του πολυτέλεια και η πίστη στις κλασικές, παραδοσιακές, γαλλικές συνταγές, το έχουν κάνει τόπο συνάντησης και εστίασης της παλιάς Αθήνας (και όχι μόνο) που ξέρει να τρώει "καλά".

Λάχητος 5, Κολωνάκι
Tηλ: 210 7237575 

 

TARTARE
Η Γαλλία έχει "ταξιδέψει" και στα νότια της Αθήνας και φιλοξενείται στα τραπέζια του Tartare. Όλοι μιλούν για εξαιρετικό service και value for money πιάτα (πάντα σε σχέση με το είδος της συγκεκριμένης κουζίνας).

Είναι από τα μαγαζιά που θα φύγεις με το χαμόγελο γιατί είχες την τύχη να δοκιμάσεις το "Cafe De Paris".

Παναγούλη 52, Γλυφάδα
Tηλ: 210 9680320  

 

 

Ισπανία

LA TAVERNA CATALANA
Μόλις περάσεις την πόρτα της ισπανικής ταβέρνας, μυρίζει Καταλονία. Λαχταριστά πιάτα σαν αυτά που δοκίμασες κάποτε στη Βαρκελώνη, μεγάλη ποικιλία σε κρασί και μπύρες για να συνοδεύσεις τα πιάτα σου.

Ωστόσο οι τιμές είναι ελαφρώς τσιμπημένες για την ποσότητα και τους καιρούς.

Σίνα 9, Κέντρο
Tηλ: 210 3610447

PAELLA BARCELONA
Αν σε πιάσει λιγούρα για καλή paella σίγουρα πρέπει να περάσεις μια βόλτα από το λιλιπούτειο Paella Barcelona. Ο Κος Τίμος ειδικεύεται στην καλή paella 4 διαφορετικών εκδοχών (κρεατικών, λαχανικών, θαλασσινών και ανάμεικτη).

Ισπανική κουζίνα 30 ετών.

Ευφράνορος 8, Παγκράτι 
Τηλ: 210 7010093