My Athens: Ο Αργύρης Πανταζάρας μιλάει για την Αθήνα που αγαπάει

Μας μίλησε για το σημείο της πόλης με την πιο ωραία θέα, αυτό με τα πιο δροσερά cocktail και για το τι σημαίνει καλοκαίρι στην Αθήνα.
My Athens: Ο Αργύρης Πανταζάρας μιλάει για την Αθήνα που αγαπάει



Τον ψάξαμε σε παραλίες και ακρογιαλιές δίπλα σε δροσερά κορίτσια και παγωμένες μπύρες και τελικά τον βρήκαμε να χτίζει τη δική του Μητρόπολη, που θα παρουσιάσει στη Μικρή Επίδαυρο. Μας μίλησε για το σημείο της πόλης με την πιο ωραία θέα, αυτό με τα πιο δροσερά cocktail και για το τι σημαίνει καλοκαίρι στην Αθήνα.

Ο Αργύρης Πανταζάρας, δεν είναι άλλος ένας ηθοποιός της «σειράς». Γιατί μπορεί ο πολύς κόσμος να τον έμαθε μέσα από τη διαφήμιση της Αmstel, αλλά ο Αργύρης έχει ήδη στα 28 του τιμηθεί με το βραβείο Χόρν, για την ερμηνεία του στον μονόλογο «ΑΩ» σε διασκευή και σκηνοθεσία δική του και για τον ρόλο του Τρελού στο έργο του William Shakespeare «Βασιλιάς Ληρ». To χρηματικό έπαθλο του βραβείου το δώρισε για τη σίτιση προσφύγων και άπορων οικογενειών, ενώ ρομαντικά (ή επαναστατικά) πιστεύει ότι ο κόσμος δεν μπορεί να αλλάξει χωρίς αγάπη και έρωτα. Είναι ευγενικός και λίγο τρελός, αυτό όμως που σίγουρα μπορεί να πει κανείς για εκείνον, είναι ότι κουβαλάει πολύ ταλέντο. Αυτός ο τύπος λοιπόν, κυκλοφορεί εκεί έξω και ετοιμάζεται να ανεβάσει στο Μικρό θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, με την ομάδα Μοmentum, την παράσταση Μητρόπολη, στις 22 και 23 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.   
-Μεγάλωσα στον Βόλο κοντά στη θάλασσα.
-Σήμερα μένω και τριγυρνάω στο Θησείο. 
Αθήνα μου φαίνεται άναρχη και βρώμικη.
-Έχει όμως και μια ταράτσα με ωραία θέα. Βρίσκεται στο Couleur Locale... Ένα μέρος μεταξύ Ηφαίστου και Ερμού.
-Το πιο επικό burger το έχω φάει εκεί γύρω. Στα… Goody’s.
 -Αν είχα μια κάμερα κρεμασμένη στο λαιμό μου, θα όπλιζα όταν χαμογελάνε οι μικροπωλητές πίσω από τον πάγκο τους στην Διονύσιου Αρεοπαγίτου και στην Αδριανού.
-Όταν θέλω να σκεφτώ πηγαίνω γύρω από την Ακρόπολη. Και στο λόφο του Φιλοπάππου.
-Νομίζω ότι οι βέροι Αθηναίοι πρέπει να ονομάζονταν...Αθηνέζοι!

-Για cocktail δροσερό, μόνο στο Underdog. Εκεί υπάρχει σεβασμός και ποιότητα. Και οικονομικά και ποτέ νερωμένα.
-Δεν φτιάχνομαι με γεμάτη την Αθήνα. Φτιάχνομαι όταν αδειάζει!
-Αν ξυπνούσα αύριο το πρωί και μπορούσα να αλλάξω ένα μόνο πράγμα στην πόλη, αυτό θα ήταν η αρχιτεκτονική της.
-Καλοκαίρι σημαίνει θερινό σινεμά και παγωτό στο Σινέ Θησείο. 
-Αν έπρεπε να περιγράψω με τρεις λέξεις την Αθήνα, θα έλεγα:  Ένας βιασμένος πολιτισμός.
-Έχω μόλις κερδίσει το βραβείο Χορν. Είμαι ευγνώμων! Δεν φεύγω, πηγαίνω για εκεί που ξεκίνησα...Και θέλω και άλλους μαζί μου γιατί το πιο όμορφο πράγμα στη ζωή είναι το να μοιράζεσαι.
-Ποια Αθήνα;  Φύγαμε για "Πλατανία" στο Πήλιο!

ΠΗΓΗ: Περιοδικό DownTown

Kαι ο Γιάννης Παπαζήσης μιλάει για την Αθήνα που αγαπάει! Θυμάται το πιο τρελό του μεθύσι, δίνει το soundtrack της πόλης και αποκαλύπτει που ήταν το πρώτο του ραντεβού με την Βανέσα.