Τα δέκα show της ελληνικής τηλεόρασης που αξίζει να θυμόμαστε

Ήταν όλα τους υπέροχα...
Τα δέκα show της ελληνικής τηλεόρασης που αξίζει να θυμόμαστε



Λαμπερά, διασκεδαστικά, γνήσια παιδιά μιας τηλεόρασης που φωνάζει «ζήτω» και χειροκροτά ρυθμικά. Τα shows στην ελληνική τηλεόραση δεν ανακαλύφθηκαν τώρα. Έχουν γράψει τη δική τους μακρά ιστορία, από το 1992 με την Ρούλα Κορομηλά και το αξέχαστο «Ciao ANT1» μέχρι τον Μάρκο Σεφερλή και το «One Mark Show» του, που παίζεται σήμερα. Κάναμε ένα γρήγορο flashback στο παρελθόν και θυμηθήκαμε τα καλύτερα shows που πέρασαν από τις τηλεοράσεις μας και άφησαν τηλεοπτικό σημάδι...

1) Ρούλα Κορομηλά - «Μπράβο»: Έτος 1994 και το φαντασμαγορικό «Μπράβο» βγαίνει στις οθόνες μας με τη Ρούλα Κορομηλά στην παρουσίαση. Τα έντυπα της εποχής την αποκαλούν τη «νέα Αλίκη» και το show της τρελαίνει κάθε εβδομάδα τα τηλεοπτικά μηχανάκια. Χωρίς σκαλέτα και ακουστικό η Ρούλα Κορομηλά χορεύει, τραγουδά και υποδέχεται στο στούντιο από τον Σάκη Ρουβά, τη Δέσποινα Βανδή και τον Διονύση Σχοινά μέχρι την Madonna, τον Ricky Martin και τον Eros Ramazzotti. Η εκπομπή της στο Mega ήταν μία από τις πιο ακριβές παραγωγές της ιδιωτικής τηλεόρασης.

2) Γιώργος Μαρίνος - «Ciao ANT1»: Έτος 1994 και τη σκυτάλη της παρουσίασης παίρνει από τη Ρούλα Κορομηλά  ο Γιώργος Μαρίνος. Η φράση του «λυσσάξτε τσαούσες» έχει μείνει αλησμόνητη. Ένα πρόγραμμα με πολύ κέφι, σάτιρα, κορίτσια με μίνι να εκτελούν τις χορογραφίες του Δημήτρη Παπάζογλου και τις Ζέτα Μακρυπούλια, Αννίτα Ναθαναήλ, Άντζελα Ευριπίδη, Έλσα Τόλη, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Παπαδάκη να συστήνονται στην κάμερα ως τηλεοπτικές «τσαούσες». Λέγεται ότι ο Γιώργος Μαρίνος είχε τόσο μεγάλη αγάπη στη μόδα που τα καλοραμμένα κουστούμια που φορούσε στο συγκεκριμένο show του Ant1 ήταν βγαλμένα απευθείας από τις σελίδες του «Hommo Vogue», που είχαν εντολή να μελετούν οι συνεργάτες του.

3) Βλάσης Μπονάτσος - «Άλλα Κόλπα»: Έτος 1994 και ο Βλάσης Μπονάτσος κρατά την καλύτερη συντροφιά στο κοινό του μέσα από τη συχνότητα του ALPHA. Με τη χαρακτηριστική βραχνή φωνή του, τα παιχνιδίστικα κόλπα και τις χιουμοριστικές ατάκες του γίνεται η αγαπημένη συνήθεια των τηλεθεατών. Στο συγκεκριμένο show τίποτα δεν ήταν αναμενόμενο καθώς κανείς δεν γνώριζε από πριν τις διαθέσεις του αγαπημένου Βλάση. Χόρευε, τραγουδούσε, σκάρωνε πλάκες, έπαιζε με τη συμπαρουσιάστριά του, Ισαβέλλα Βλασιάδου, ήταν ένας showman γεννημένος για ανεξέλεγκτες ροκ καταστάσεις. 

4) Άννα Βίσση - «Με αγάπη Άννα»: Έτος 1995 και η «απόλυτη» σήμερα Άννα Βίσση βρίσκεται στον ΑΝΤ1 σε ρόλο τηλεοπτικής οικοδέσποινας. Παρουσιάζει ένα λαμπερό show με προσωπικές εξομολογήσεις, επώνυμους καλεσμένους και φυσικά πολύ τραγούδι. Από την εκπομπή της περνούν ο Σάκης Ρουβάς, η Καίτη Γαρμπή, ο Στέφανος Κορκολής και άλλα πρώτα μουσικά ονόματα της δεκαετίας του ΄90. Η μελαχρινή τότε Άννα Βίσση απογειώνει τη διασκέδαση και παρουσιάζει ευφάνταστα σκετσάκια με τον Μίλτο Μακρίδη.

5) Άννα Δρούζα - «Κατάλληλο για Όλους»: Έτος 2000 και ένα show προορισμένο για όλη την οικογένεια κάνει την παρθενική του εμφάνιση στον ALPHA. Παίζεται δύο φορές την εβδομάδα, έχει τρεις ώρες διάρκεια με την Άννα Δρούζα να μπαίνει στα βαθιά νερά της ψυχαγωγίας. Πολύς χορός, πολύ τραγούδι και καλεσμένοι από τον χώρο της Τέχνης και του θεάματος να ξεσηκώνουν το ζωντανό κοινό της εκπομπής.

6) Σεμίνα Διγενή - «Κοίτα τι Έκανες»: Έτος 2002 και η δημόσια τηλεόραση γεμίζει με μελωδικές φωνές, ξεχωριστούς καλεσμένους και την πάντα εντυπωσιακή Σεμίνα Διγενή να μας καλωσορίζει στην εκπομπή της. Στο «Κοίτα τι Έκανες» πρωταγωνιστές ήταν η καλή μουσική (με ζωντανή ορχήστρα) και οι άγνωστες ιστορίες από τη ζωή και την καριέρα διαφόρων Ελλήνων καλλιτεχνών (ηθοποιών και τραγουδιστών). Το 2004 η πετυχημένη εκπομπή παίρνει μεταγραφή για τον ALPHA με ζωντανό κοινό, πολλές εκπλήξεις και την παρουσιάστρια Σεμίνα να ομορφαίνει τα βράδια μας.

7) Τάκης Ζαχαράτος - «Ζω ένα Δράμα»: Έτος 2005 και ο πολυτάλαντος Τάκης Ζαχαράτος ζει το... δικό του δράμα μέσα από τη συχνότητα του Mega. Αλλάζει κουστούμια, ντύνεται ρόλους και κάνει μιμήσεις που γράφουν ιστορία. Από τη Μαρινέλλα και τη Ζωζώ Σαπουντζάκη μέχρι την Άντζελα Δημητρίου και τον Γιώργο Μαζωνάκη. Και μπορεί η συγκεκριμένη εκπομπή να μην ανταποκρίθηκε στις μεγάλες προσδοκίες του καναλιού το τηλεοπτικό πέρασμα του Τάκη Ζαχαράτου όμως, μας έμεινε αξέχαστο καθώς διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά του καλού παρουσιαστή, διασκεδαστή και showman. 

8) Γρηγόρης Αρναούτογλου - «Πολύ την Κυριακή»: Έτος 2006 και το ψυχαγωγικό show του MEGA απογειώνει τα νούμερα τηλεθέασης. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα κυριακάτικο πάρτι με ζωντανές συνδέσεις, διαγωνισμούς, ταξίδια στην Ελλάδα και έναν Γρηγόρη Αρναούτογλου σε μεγάλα κέφια. Ο αυθορμητισμός σε συνδυασμό με την αμεσότητά του χαρίζουν στο κανάλι της Μεσογείων υψηλές τηλεθεάσεις και εκτοξεύουν τη φήμη του παρουσιαστή. Συμπαρουσιάστριές του η Καλομοίρα Σαράντη την πρώτη σεζόν και η Μαριέττα Χρουσαλά τη δεύτερη.

9) Ναταλία Γερμανού - «Chart Show»: Έτος 2011 και οι τηλεοράσεις παίζουν Nαταλία Γερμανού και non stop μουσική. Η έμπειρη παρουσιάστρια προβάλλει το ελληνικό τραγούδι σε μια ψυχαγωγική εκπομπή με καλεσμένους από τον χώρο της μουσικής και της δισκογραφίας και πολύ ενδιαφέρουσες θεματικές: «τα πιο ερωτικά τραγούδια», «τα καλύτερα ζεϊμπέκικα», «τα δημοφιλέστερα soundtrack» και πάει λέγοντας. Η εκπομπή έχει γρήγορο ρυθμό, πλούσιες εναλλαγές και το πηγαίο χιούμορ της παρουσιάστριας να σπάει απευθείας τον πάγο με τους προσκεκλημένους της.

10) Μάρκος Σεφερλής - «One Mark Show»: Έτος 2015 και η επιθεώρηση επιστρέφει στην ελληνική τηλεόραση. Ο ευφυέστατος και εργατικός Μάρκος Σεφερλής αναλαμβάνει να διασκεδάσει τα βράδια της Παρασκευής μας μέσα από τη νέα του βραδινή πρόταση στο Mega. Σε ένα «One Mark Show» διάρκειας τριών ωρών, ο Έλληνας showman κλέβει τις εντυπώσεις με τις μιμήσεις, τα ζωντανά παιχνίδια με το κοινό και τις έξυπνες ατάκες του. 

Φυσικά όλα αυτά τα χρόνια πέρασαν από την τηλεόρασή μας δεκάδες άλλα shows: μουσικά, χορευτικά, μαγειρικά, φθηνά realities αλλά και talk shows ή shows μιμήσεων. Πολλά τράβηξαν την προσοχή μας λίγα όμως, κατάφεραν να διασκεδάσουν πραγματικά τις εντυπώσεις. Και αυτό γιατί ένα show απαιτεί παρουσιαστές που να κάνουν απευθείας γκελ στον τηλεθεατή, έξυπνες ιδέες, ετοιμότητα, αμεσότητα, ζωντανό κοινό και κανάλια που είναι διατεθειμένα να βάλουν το χέρι στην τσέπη για ένα υπερθέαμα που δεν θα προσβάλει το κοινό αλλά και το ίδιο το Μέσο...

Διαβάστε ΕΔΩ την άποψή μας για το τηλεοπτικό show του Μάρκου Σεφερλή.