Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης: Το θέατρο είναι λαϊκή τέχνη

Ταλαντούχος πρωταγωνιστής και σκηνοθέτης που βασίζεται στη λεπτομέρεια...
Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης: Το θέατρο είναι λαϊκή τέχνη



Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης μας συστήνεται όχι μόνο θεατρικά αλλά και σκηνοθετικά τα τελευταία χρόνια. 

Έκανε ένα διάλειμμα από τις πρόβες του «Πουπουλένιου» του, που παίζεται ήδη στο θέατρο Αριστοτέλειον της Θεσσαλονίκης, και μίλησε για θέατρο, Τέχνη και λαϊκό αίσθημα.

«Το θέατρο είναι λαϊκή Τέχνη», τον ρώτησε ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπανικολάου στο outnow και εκείνος απάντησε: «Σαφώς και το θέατρο είναι λαϊκή Τέχνη. Αλλά, πρέπει κάποιος να προσέχει τι εννοεί με τον όρο "λαϊκή Τέχνη". Επιθυμώ να επικοινωνήσω με ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων. Το θέατρο είναι φτιαγμένο για να καταναλώνεται από πολλούς ανθρώπους την ίδια στιγμή. Άρα, πρέπει να μπορεί να λειτουργήσει σε πολλά διαφορετικά επίπεδα. Στο "Πουπουλένιο" ήταν πολύ ενδιαφέρον που κάθε άνθρωπος "διάβαζε" το έργο με ένα τελείως διαφορετικό δικό του τρόπο».

Αγχώνει όμως, τον πρωταγωνιστή αυτό που λέμε στη γλώσσα των ηθοποιών «το επόμενο θεατρικό βήμα»; «Ναι, αλλά πρέπει να το ξεπεράσεις αυτό. Να πας παραπέρα. Θα είναι δύσκολος ο αποχωρισμός με το "Πουπουλένιο". Να μην έχεις καμία επιθυμία να το μιμηθείς, με οποιοδήποτε τρόπο. Γιατί δεν μπορείς να μιμηθείς. Πρέπει να προχωρήσεις με έναν μόνο τρόπο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ΕΔΩ τι δήλωσε ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης για την οικογένειά του.