Δεν γδύθηκε μόνο ο Κιμούλης στη σκηνή! Ποιοι Έλληνες ηθοποιοί ερμήνευσαν χωρίς ρούχα!

Όταν ο ρόλος έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις...
Δεν γδύθηκε μόνο ο Κιμούλης στη σκηνή! Ποιοι Έλληνες ηθοποιοί ερμήνευσαν χωρίς ρούχα!



Ο τίτλος «Ο Κιμούλης γυμνός στο σανίδι» είναι ιντριγκαδόρικος, σε κάνει να θες να ρίξεις μια φωτογραφική ματιά στο περιεχόμενο του άρθρου και να επισκεφθείς τον φετινό «Βασιλιά Ληρ» του για να σχολιάσεις στο διάλειμμα ερμηνείες, τεχνικές και υποκριτικά προσόντα. (και επειδή τα λέμε όλα, μάθαμε ότι ο πρωταγωνιστής «πρόσθεσε» έντονη τριχοφυϊα στη συγκεκριμένη περιοχή για να καλυφθεί ένα μέρος της γύμνιας της κάτω περιοχής). 

Ο Κιμούλης το τόλμησε - ο σαιξπητικός «Ληρ» του θα ήταν το ίδιο θεαματικός ακόμη και αν έλειπε το γυμνό- μαζί του και οι ηθοποιοί Χάρης Τζωρτζάκης και Κόρα Καρβούνη. Και δεν ήταν οι μόνοι... Ας θυμηθούμε ποιοι ηθοποιοί έχουν βγει από τα ρούχα τους για τις ανάγκες του ρόλου τους (και εντυπωσίασαν):

O Απόστολος Γκλέτσος με τη θεατρική του «Συνάντηση» στο παρελθόν, και οι Αργύρης Ξάφης με το «Mojo» στο θέατρο Πόρτα και Γιώργος Χρυσοστόμου στον «Ρινόκερο» του Ιονέσκου στο πρόσφατο παρών. Kαι δεν είναι οι μόνοι:

Στο θέατρο Vault και το «Other Side», μια παράσταση με ανατροπές και σκληρή γλώσσα, συναντήσαμε τις προάλλες τον Παναγιώτη Μπρατάκο. Είναι και εκείνος ένας από τους πρωταγωνιστές που μένει εντελώς γυμνός για τις ανάγκες του ρόλου του. Τον ρώτησαμε για το συναίσθημα εκείνης της ώρας: «καμιά ντροπή δεν νιώθεις. Ξέρεις ότι παίζεις έναν ρόλο και πρέπει να τον παίξεις καλά. Αν σκεφτείς εκείνη την ώρα ότι είσαι γυμνός και σε παρακολουθούν από κάτω τόσοι άνθρωποι, την έχασες την μπάλα».

Στους «Άνδρες Έτοιμοι για Όλα» που παίζουν για ακόμη μια σεζόν στο Λαμπέτη στη σκηνή εμφανίζονται χωρίς καθόλου ρούχα όλοι οι πρωταγωνιστές. Οι Κώστας Κόκλας, Κώστας Ευρυπιώτης, Γιάννης Τσιμιτσέλης και Θανάσης Ευθυμιάδης βάζουν καπέλα στα επίμαχα, λικνίζουν με ρυθμό τα κορμιά τους και αποδεικνύουν πως είναι -πράγματι!- αρσενικά έτοιμα για όλα. (και πολύ καλοί κωμικοί)

Με το γυμνό έρχεσαι σε επαφή και στον «Μέγα Ανατολικό» του Εμπειρίκου που ανέβηκε αυτή τη σεζόν στο Θησείον και ο πρωταγωνιστής της παράστασης (Μπάμπης Γαλιατσάτος) δείχνει το μόριό του, ανεβασμένος πάνω στην καρέκλα, στη μέση της σκηνής. Ολόγυμνος έπαιξε το πρώτο του έργο πριν πολλά χρόνια και ο ηθοποιός Χρήστος Βασιλόπουλος όπως ο ίδιος έχει παραδεχθεί. Θυμόμαστε φυσικά και τον Κώστα Φραγκολιά που ηθοποιό δεν το λες αλλά στην θεατρική απόπειρα που έκανε με το έργο «Leonardo's Ring, ανέβηκε πάνω στη σκηνή ολόγυμνος και με τους κοιλιακούς στη φόρα. (μια φορά το εξασφάλισε το χειροκρότημα)

Δεν είναι μόνο οι άνδρες πρωταγωνιστές που αποφάσισαν να σπάσουν το ταμπού της γύμνιας (και το κατάφεραν!) Πολλές γυναίκες ηθοποιοί -από την Κατερίνα Διδασκάλου παλιά στον «Εραστή της Λαίδης Τσάτερλι» μέχρι την άγνωστη στον πολύ κόσμο Ελένη Μπούκλη που ξεγυμνώθηκε πριν δύο χρόνια στις «Τραχίνιες» του Μοσχόπουλου- εισχώρησαν τόσο βαθιά στον ρόλο τους (και τις απαιτήσεις του) που δεν δίστασαν να δέιξουν στους θεατές όλα τα απόκρυφα σημεία του κορμιού τους. Κατά απαίτηση των σκηνοθετών τους...

Στην «Πορνογραφική Σχέση» που πρωταγωνιστούσε η Δήμητρα Ματσούκα με θεατρικό ταίρι της τον Στέλιο Μάϊνα τα είδαμε επίσης όλα: Στην αφίσα του βραβευμένου έργου οι δυο τους ποζάρουν ξαπλωμένοι στο κρεβάτι, αγκαλιασμένοι και με ένα σεντόνι να καλύπτει τα απολύτως απαραίτητα. Και η αφοσιωμένη στο θέατρο Λένα Παπαληγούρα έβγαλε τα ρούχα της πέρυσι, για το σκληρό, αιμοτοβαμμένο έργο της Σάρα Κέιν: «Blasted» και εκείνη ολόγυμνη στην αφίσα. (και στο εξώφυλλο του «Βήμagazino» που ακολούθησε)

Όταν ο σκηνοθέτης δώσει μια οδηγία, ο ηθοποιός δεν μπορεί παρά να την ακολουθήσει πιστά. Και η Ιωάννα Παππά τήρησε κατά γράμμα τις εντολές του δικούς της «μικρού θεού» της παράστασης: εμφανίστηκε χωρίς ρούχα, φτιασίδια και περιττά υφάσματα στο ‘Ξύπνημα της άνοιξης’ του Φρανκ Βέντεκιτ και εντυπωσίασε με τη γυμνή ερμηνεία της. Όπως και η Μαρία Σολωμού που έχασε αρκετά κιλά για να ξεχωρίσει στο θέατρο με τη γυμνή ερμηνεία της στο «Λουτρό» που έπαιξε στο παρελθόν στο θέατρο Τόπος Αλλού.

Το γυμνό στο θέατρο έχει πλέον κάτι συνηθισμένο. Οι ηθοποιοί και οι παραστάσεις που ανεβάζουν έχουν μόνο έναν στόχο: να χτυπήσουν φλέβα στο κοινό. Και γι΄ αυτόν τον λόγο θα κάνουν τα πάντα: ακόμη και το να μείνουν για πάνω από δύο ώρες απογυμνωμένοι και έκθετοι στα αδηφάγα μάτια τους...

Διαβάστε ΕΔΩ ποιες νέες παραστάσεις ανοίγουν αυλαία.