Είδαμε την πρεμιέρα του... Ελλάδα σ΄ αγαπώ!

Τι μας άρεσε και τι μας χάλασε...
Είδαμε την πρεμιέρα του... Ελλάδα σ΄ αγαπώ!



Ύστερα από τρεις αναβολές το νέο τηλεπαιχνίδι του Mega βγήκε στον αέρα.

Βράδυ Σαββάτου και στις οθόνες μας η Ντορέττα Παπαδημητρίου μας παρουσιάζει το πολυδιαφημισμένο «Ελλάδα σ΄ Αγαπώ». Κομψά ντυμένη με μία κίτρινη, ολόσωμη φόρμα μας καλωσόρισε σε ένα «σαματατζίδικο τηλεπαιχνίδι που στόχο έχει να φρεσκάρει τις γνώσεις μας για την Ελλάδα». Δύο ομάδες που καλούνται να απαντήσουν σε συγκεκριμένες ερωτήσεις, δύο αρχηγοί να τους ενθαρρύνουν και ζωντανό κοινό στις κερκίδες. Δεν ξέρουμε αν η παρουσιάστρια είχε άγχος για την πρεμιέρα της εκπομπής της,αλλά δεν φαίνονταν κάτι τέτοιο. Ήταν χαλαρή, άμεση, φιλική, διαβασμένη και χωρίς να ξοδεύει άσκοπα τον τηλεοπτικό χρόνο, αλλά χωρίς την σπιρτάδα, την έξυπνη ατάκα και το star quality της Σμαράγδας Καρύδη.

Στο τηλεπαιχνίδι είδαμε δύο ομάδες με γνωστούς παίκτες και τους Σωτήρη Καλυβάτση - Σάββα Πούμπουρα στον ρόλο των «αρχηγών» τους. Ο Σωτήρης Καλυβάτσης είναι showman, αστείος, ατακαδόρος, ο αρχηγός που έκλεψε τις εντυπώσεις από το πρώτο λεπτό. Ο Σάββας Πούμπουρας φάνηκε πιο κουμπωμένος τις δύο σχεδόν ώρες που κράτησε συνολικά το τηλεπαιχνίδι. Όσο για τις celebrity ομάδες θα μπορούσαν να ήταν ένα «τσακ» πιο γνωστές. Με την πρώτη ματιά αναγνωρίσαμε μόνο τον Κώστα Αποστολάκη και τον Κώστα Φραγκολιά. Η Βασιλή Τρουφάκου, ο Λάμπρος Φισφής και λιγότερο η Ελευθερία Ελευθερίου, ανήκουν στην κατηγορία "κάπου σε ξέρω, αλλά δεν θυμάμαι απο πού".

Τα θετικά του τηλεπαιχνιδιού του Mega ήταν πως άργησε να βγει στον αέρα αλλά μας αποζημίωσε με το κέφι και τη χαρούμενη διάθεση της παρουσιάστριας, των αρχηγών, των συμμετεχόντων και του ζωηρού κοινού. Η ζωντανή ορχήστρα μέσα στο πλατό με τα τραγούδια και τις φωνές των Άκη Δείξιμου και Μαρίας Μακρή ήταν μια χαρούμνεη παρένθεση αν και περιττή.

Στα αρνητικά, πρώτα πρώτα τα σκηνικά και το πλατό. Πολύ σκοτεινό και κακοφωτισμένο (σε πολλά πλάνα αντί για κοινό βλέπαμε μαύρες φιγούρες). Σε ό,τι αφορά τις ερωτήσεις που έγιναν στις δύο ομάδες (από ελληνικό κινηματογράφο, τραγούδι, ορθογραφία, γεωγραφία) είχαν πολύ μικρό βαθμό δυσκολίας.

Δεν μπορούμε φυσικά να μην σχολιάσουμε και το μεγάλο δώρο που έδωσε ως «έπαθλο» η εκπομπή στη νικητήρια ομάδα. Οι παίκτες που κέρδισαν έλαβαν μία σακούλα κόκκινα μήλα, ενώ οι χαμένοι πήραν «αέρα κοπανιστό», όπως αστειεύτηκε η παρουσιάστρια. Το «Ελλάδα σ΄ αγαπώ» θα μπορούσε άνετα να μετονομαστεί σε «τηλεπαιχνίδι της κρίσης». Μπορεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Mega να μην μπαίνουν πλέον, χρήματα στο ταμείο αλλά ένα πιο πλούσιο δώρο με φιλανθρωπική αξία δεν θα τίναζε δα, στον αέρα τον κρατικό προϋπολογισμό (!)

Σε γενικές γραμμές ήταν ένα συμπαθητικό τηλεπαιχνίδι, «κομμένο και ραμμένο» στα μέτρα της κρίσης,από αυτά που αν τυχόν το πετύχεις στο ζάπινγκ θα δεις. Τον λόγο που αποφάσισαν να προβάλλουν ένα απλό, εβδομαδιαίο τηλεπαιχνίδι γνώσεων Σάββατο βράδυ, δεν τον καταλάβαμε. Ίσως θα ήταν προτιμότερο να παίξει μια καθημερινή ημέρα απέναντι από τον «Τροχό της Τύχης» στο STAR ή το «Άκου τι Είπαν» του Χρήστου Φερεντίνου.

Διαβάστε ΕΔΩ τα tips ομορφιάς που δίνει η Ντορέττα Παπαδημητρίου στους αναγνώστες του followme.gr