Γιάνη, αυτά συμβαίνουν και σε άλλους διάσημους

Επιθέσεις που δεν θα ξεχάσουμε.
Γιάνη, αυτά συμβαίνουν και σε άλλους διάσημους



Πρώτο θέμα στα ελληνικά μέσα ήταν χθες η επίθεση που δέχτηκε Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στα Εξάρχεια. To περιστατικό το έχεις ήδη εμπεδώσει αλλά τελικά δεν σου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση μιας και δεν είναι η πρώτη φορά που φτάνει τέτοια είδηση στα αυτιά σου. Τέτοιες στιγμές καταγράψαμε σήμερα στο FollowMe, στιγμές που γνωστοί Έλληνες δέχτηκαν επίθεση στους δρόμους της Αθήνας. 

Σώτη Τριανταφύλλου

Ήταν Νοέμβριος του 2009 όταν η συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου δέχτηκε επίθεση με αβγά σε πολυχώρο στα Εξάρχεια, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου της. Η επίθεση έγινε από επτά άτομα τα οποία αρχικά της είπαν ότι έπρεπε να κάνει την εκδήλωση στο Κολωνάκι. Η συγγραφέας, (που παρεμπιπτόντως είναι και μόνιμη κάτοικος Εξαρχείων), τους απάντησε ότι θα πάει και στο Κολωνάκι και αμέσως μετά της πέταξαν τα αβγά. Εκείνη συνέχισε απτόητη την παρουσίαση και μάλιστα πρόσθεσε ότι στο παρελθόν την έχουν απειλήσει με μαχαίρι. Να σημειώσουμε ότι το βιβλίο δεν είχε κάποιο πολιτικό μήνυμα καθώς ήταν αυτοβιογραφικό. 

Κωνσταντίνος Μπογδάνος

Ποιος θα ξεχάσει τις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος μετά τον ξυλοδαρμό του στα Εξάρχεια; Ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ, το Μάιο του 2012 έπεσε θύμα επίθεσης από τρεις άντρες αν και πιθανότατα το θέμα δεν ήταν προσωπικό μιας και οι δράστες δεν γνώριζαν καν ποιος ήταν. Ο ξυλοδαρμός κράτησε για 5 λεπτά μέχρι που επενέβη διμοιρία των ΜΑΤ. Ο δημοσιογράφος μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ με μώλωπες, εκδορές στο κεφάλι και το σώμα και κάταγμα στο χέρι.

Γιώργος Νταλάρας

Όλοι έχουμε δει το βίντεο με τον Γιώργο Νταλάρα να δέχεται γιαούρτια και μπουκάλια με νερό επί σκηνής. Ήταν Μάρτιος του 2012 όταν έγινε στο Ίλιον η συναυλία αλληλεγγύης κατά του μνημονίου. Ο γνωστός καλλιτέχνης συνέχισε να τραγουδάει παρά τα όσα εκσφενδονίστηκαν πάνω του αναφέροντας το εξής: «Είστε καλοδεχούμενοι και εσείς που σας αρέσουν τα τραγούδια και εσείς που δεν σας αρέσουν».

Λιάνα Κανέλλη

Ιούνιος 2011. Η Λιάνα Κανέλλη διέσχιζε με το αυτοκίνητό της την Β. Σοφίας για να πάει στη Βουλή. Διαδηλωτές τη σταμάτησαν και της επέτρεψαν να συνεχίσει την πορεία της όταν τους διαβεβαίωσε ότι δεν θα ψήφιζε το μεσοπρόθεσμο. Λίγο παρακάτω όμως, διαφορετική ομάδα πολιτών της έριξε γιαούρτια. 

Σοφία Παπαιωάννου 

Στα Εξάρχεια, όμως δέχτηκε επίθεση και συνεργάτιδα του Αλέξη Παπαχελά, Σοφία Παπαιωάννου το Σεπτέμβριο του 2013. Η δημοσιογράφος πήγαινε στον κινηματογράφο με το συνοδό της, της επιτέθηκαν λεκτικά, της πέταξαν αυγά και γιαούρτια. 

Κωστής Χατζιδάκης

Άγριες σκηνές είδαμε τον Δεκέμβριο του 2010. Ο Κωστής Χατζηδάκης δέχτηκε επίθεση από διαδηλωτές στην οδό Πανεπιστημίου ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η πορεία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Να σημειώσουμε ότι ο ίδιος είχε διατελέσει Υπουργός Ανάπτυξης αλλά και Μεταφορών και Επικοινωνιών της ΝΔ. 

Δήμητρα Λιάνη- Παπανδρέου

Όλη η Ελλάδα συζητούσε για το χαστούκι της Αθήνη στη Δήμητρα Παπανδρέου τον Οκτώβριο του 1997. Η γυναίκα με την πλεξούδα είχε πάει στην παρουσίαση του βιβλίου «10 χρόνια και 54 ημέρες» και περίμενε υπομονετικά στην ουρά για μία υπογραφή. Τελικά, μόλις αντίκρισε τη Δήμητρα Λιάνη της έριξε ένα χαστούκι για το «κακό πρότυπο» που προωθούσε. 

Δες ΕΔΩ καρέ- καρέ την επίθεση που δέχτηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης στα Εξάρχεια.