O πατέρας του Βαρουφάκη θυμάται: Ο Γιάνης ήταν δύσκολο παιδί

Τα παιδικά χρόνια του γιου του...
O πατέρας του Βαρουφάκη θυμάται: Ο Γιάνης ήταν δύσκολο παιδί



Τον λένε Γιώργο Βαρουφάκη, είναι 90 ετών και πατέρας του τωρινού υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη. 

Μίλησε στο «Έθνος» της Κυριακής για τον γιο του και όπως δήλωσε με χιούμορ «Θα αποκηρύξω τον γιο μου για να σταματήσουν να χτυπούν τα τηλέφωνα». Δηλώνει επαναστάτης, παλιός αριστερός και έχει ως μότο ζωής το «κάντε όνειρα σαν να είστε αθάνατοι».

Δεν θα μπορούσε φυσικά να μην σχολιάσει τα όσα προσάπτουν στον γιο του οι πολιτικοί του αντίπαλοι λέγοντας με νόημα πως «θέλουν να τον υποβιβάσουν γιατί είναι άξιος» για να συμπληρώσει στη συνέχεια πως «είναι άξιος, αξιοπρεπής και λέει την αλήθεια».

Όταν ρωτήθηκε για τα παιδικά χρόνια του σημερινού υπουργού Οικονομικών αλλά και πότε θυμάται πως εκείνος πήρε την απόφαση να γράφει το όνομά του με ένα «ν», απάντησε: «Ο Γιάνης ήταν ένα πολύ δύσκολο παιδί. Ετσι ήταν ο χαρακτήρας του. Στην τετάρτη δημοτικού έβγαλε το ένα ν. Η δασκάλα του το θεώρησε ορθογραφικό λάθος και του έκοψε δύο βαθμούς στα 10. Οταν του είπα: Γιατί Γιάνη; Μου απάντησε: Υπάρχει κανένας κανόνας που να λέει ότι ο Γιάνης πρέπει να έχει δύο ν;»

Δηλώνει περήφανος μπαμπάς και μόνο τα καλύτερα έχει να πει για τον γιο του. Έδωσε μάλιστα, στη δημοσιότητα και κάποιες φωτογραφίες με τον μικρό τότε Γιάνη, εκείνον και τη μητέρα του Ελένη να φωτογραφίζονται σε οικογενειακές τους στιγμές.

Δείτε ΕΔΩ καρέ - καρέ την επίθεση που δέχτηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης στα Εξάρχεια.