Το νέο μήνυμα του Μίκη Θεοδωράκη στον Ρουβά: Η χαρά μου είναι διπλή

Τι ανέφερε στον χαιρετισμό του ο μουσικοσυνθέτης...
Το νέο μήνυμα του Μίκη Θεοδωράκη στον Ρουβά: Η χαρά μου είναι διπλή



Με πολλά χειροκροτήματα και 15.000 ανθρώπους να ακούν το «Άξιον Εστί» από τον Σάκη Ρουβά έκλεισε η συναυλία για τα 90 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη στη Νέα Σμύρνη το βράδυ του Σαββάτου.

Ο μεγάλος μας ερμηνευτής έδειξε για ακόμη μια φορά τη συμπαράστασή του στον Σάκη Ρουβά και την απόφασή του να ερμηνεύσει το «Άξιον Εστί». Μπορεί να μην μπόρεσε να δει από κοντά τη συναυλία - αφιέρωμα που δόθηκε προς τιμήν του πριν λίγες ώρες φρόντισε όμως, να στείλει έναν σύντομο χαιρετισμό και να εξηγήσει γιατί «η χαρά του είναι διπλή», όπως έγραψε χαρακτηριστικά.

Το μήνυμα του Μίκη Θεοδωράκη

«Η σύνθεση του "'ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ" έγινε εδώ στην Νέα Σμύρνη, στην οδό Κωνσταντινουπόλεως 39, ανάμεσα στα 1961 και 1963. Χρειάστηκαν 52 ολόκληρα χρόνια για να φτάσει από εκείνον τον απλό δρόμο στην κεντρική Πλατεία την Νέας Σμύρνης. Θεωρώ ότι με τα στάνταρ της χώρας μας, ιδιαίτερα σε σχέση με την μουσική, είναι απολύτως ικανοποιητικό το χρονικό διάστημα... Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν, η χαρά μου για την σημερινή συναυλία είναι διπλή. Χαρά του συνθέτη και χαρά του Δημότη Νέας Σμύρνης. Γι' αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω, κατ' αρχήν τον δήμαρχο Νέας Σμύρνης κ. Σταύρο Τζουλάκη, τον Αντιδήμαρχο που είχε την ευθύνη της οργάνωσης κ. Βαγγέλη Χατζατουριάν και το Δημοτικό συμβούλιο της Νέας Σμύρνης για την τιμή που μου κάνουν να γιορτάσουν τα 90μου χρόνια και στη συνέχεια να ευχαριστήσω τους μουσικούς, τους χορωδούς και τον διευθυντή τους Κωστή Κωνσταντάρα, τον Μαέστρο κ. Θεόδωρο Ορφανίδη, φυσικά τους τρεις σολίστ κ.κ Κώστα Ραφαηλίδη, Σάκη Ρουβά και Γιώργο Γιαννόπουλο, καθώς και όλους εσάς που με τιμάτε σήμερα με την παρουσία σας», έγραψε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ΕΔΩ όλο το παρασκήνιο της πολυαναμενόμενης συναυλίας.