Χρήστος Χωμενίδης: Μιλά για τον θάνατο του παιδιού του

Το θλιβερό γεγονός που άλλαξε τη ζωή του...
Χρήστος Χωμενίδης: Μιλά για τον θάνατο του παιδιού του



O Xρήστος Χωμενίδης είναι από τους πιο πολυδιαβασμένους και με σταθερό κοινό συγγραφείς. Τον γνωρίζουμε κυρίως μέσα από τα βιβλία του με τον ίδιο να δίνει μια αποκαλυπτική συνέντευξη στον «Φιλελεύθερο» και να μιλά για το πιο φριχτό γεγονός που τον στιγμάτισε: τον θάνατο του γιου του.

Όπως δήλωσε «για τον θάνατο του μπαμπά σου μπορεί να είσαι προετοιμασμένος, για τον θάνατο όμως του παιδιού σου δεν μπορεί ποτέ να είσαι προετοιμασμένος. Αυτό είχε γίνει τότε με μένα...» και συνέχισε περιγράφοντας τις στιγμές: 

«Είχε γίνει ένα φρικτό ατύχημα στο μπάνιο. Λιποθύμησε η μαμά του και πνίγηκε. Σχεδόν αρχαιοελληνικό, δεν είναι; Κι αυτό έγινε μέσα σε ένα δευτερόλεπτο... Και να σκεφτείτε ότι εγώ είμαι ένας άνθρωπος που νομίζει ότι μπορεί να ελέγχει τα πάντα! Μερικές φορές όμως μαθαίνεις, με τον πιο βίαιο τρόπο, ότι τα δεδομένα τελικά δεν είναι δεδομένα. Ότι οι κανονικότητες δεν είναι εγγυημένες από κανέναν. Προχωράς μ' αυτό. Είναι δύσκολο. Πάντως προσωπικά θα μου ήταν αφόρητο να συμβαίνουν πράγματα κι εγώ να μην είναι εκεί... 

... Ο θάνατος ξέρετε τι είναι; Σα να σε παίρνουν από ένα σινεμά! Είσαι μέσα σε έναν κινηματογράφο, βλέπεις μια ταινία και κάποια στιγμή, ενώ θέλεις να δεις τη συνέχεια, μπαίνουν μέσα δύο τύποι και σε πετάνε έξω. Δεν είναι τρομερό; Και δεν μαθαίνεις ποτέ τη συνέχεια της ταινίας! Είχα διαβάσει ένα πολύ ωραίο κείμενο -που μου θύμισε πολύ την περίπτωση της μαμάς μου - για τη μητέρα κάποιου που δεν είδε ποτέ το τέλος του σήριαλ που παρακολουθούσε, επειδή πέθανε. Κι αυτός είχε πάει στον τάφο της και της είπε ότι τελικά ο δολοφόνος ήταν ο τάδε».

Διαβάστε ΕΔΩ για το βιβλίο που θα σας αλλάξει τη ζωή.