Νότη, καλύτερα να τραγουδάς, παρά να μιλάς

Όλες οι φορές που ο άρχοντας της νύχτας μας εκνεύρισε.
Νότη, καλύτερα να τραγουδάς, παρά να μιλάς



Είναι πραγματικά υπέροχο να είσαι αυθεντικός, να είσαι ειλικρινής και να μην παριστάνεις ότι είσαι κάποιος άλλος. Σπάνια συναντάς τέτοιους ανθρώπους. Αλλά τι γίνεται όταν δεν ξέρεις πού να βάζεις στοπ σε αυτά που λες; Μάλλον τότε το να είσαι αυθεντικός χάνει το νόημά του.  

Μια τέτοια περίπτωση είναι ο Νότης Σφακιανάκης, ο οποίος όσο περνούν τα χρόνια αποδεικνύει ότι δεν ξέρει πού να βάζει φρένο. Και σε κάνει ώρες-ώρες να απορείς πώς από αυτό το στόμα βγαίνει μία τόσο όμορφη φωνή και  παράλληλα λόγια που ξεχειλίζουν από τόσο μίσος. 

Πού θέλουμε να καταλήξουμε; Ο Νότης Σφακιανάκης χαρακτήρισε τη Μελίνα Μερκούρη, τη γυναίκα- σύμβολο του ελληνικού πολιτισμού «θεά του κ@λου». Αν θέλεις να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, είπε τα εξής: 

«Πήγα στον Παρθενώνα και ήθελα να φουντάρω. Είναι μέγιστη ντροπή από το 1992 τα κοπρόσκυλα που διαφεντεύουν τις τύχες μας, λέγεται Μελίνα Μερκούρη και τα ρέστα... η θεά του κ@λου. Έχουν μέσα στο μνημείο το δικό μας γερανούς σκουριασμένους από το 1992 και παραπήγματα οι ξεδιάντροποι! Μιλάμε τώρα για ελεεινή φυλή, που μας κυβερνάει από το 1973 και μετά».

Όπως καταλαβαίνεις, είχε τρανταχτά επιχειρήματα για να στηρίξει το σκεπτικό του για τη Μερκούρη «και τα ρέστα». Όμως, αυτό είναι και το πρόβλημα με τον τραγουδιστή. Έχει μια ισοπεδωτική νοοτροπία και μια αδιανόητη έπαρση, ενώ συχνά πέφτει στην παγίδα των γενικεύσεων λόγω ημιμάθειας. 

Το χειρότερο όμως είναι ότι κάποιοι θα πουν ότι ο Νότης ο άρχοντας τα εξηγεί ωραία, κάτι που συμβαίνει με κάθε δημόσιο πρόσωπο που λαϊκίζει. 

Σήμερα, λοιπόν, που ο Νότης πάλι συγχύστηκε θα θυμηθούμε τις δηλώσεις του που είτε μας νευρίασαν, είτε απλά μας έκαναν να απορούμε. 

Επιβάλλεται να στηρίξετε τη Χρυσή Αυγή

«Επιβάλλεται να στηρίξετε την Χρυσή Αυγή. Διότι αυτή έχει τουλάχιστον την αυγή, ενώ οι άλλοι μόνο το σκότος. Όλα αυτά τα κοπρόσκυλα που σας κυβερνούν, δεν τα έχω αξιολογήσει όπως εσείς. Έχω κάθε δικαίωμα να λέω την γνώμη μου». 

«Δε μας καταδυναστεύει καμία Χρυσή Αυγή και κανένα κόκκινο τριαντάφυλλο. Αν είχε κυβερνήσει η Χ.Α. ή η κόκκινη παπαρούνα θα κρίναμε αυτούς. Η Χρυσή Αυγή είναι αυτή που είναι, καλώς ή κακώς, γιατί διαμορφώθηκε από αυτούς που κυβερνούν. Αν δεν ήταν αυτοί δεν θα είχε ανάγκη ο λαός από καμία Χρυσή Αυγή. Αισθάνονται ότι είναι το αποκούμπι τους. Φασισμός η Χρυσή Αυγή; Αγγελούδια είναι μπροστά σε αυτούς. Μπροστά στους φασίστες που κυβερνούν...».

Ραδιοφωνικός σταθμός Derti 98,6

Δεν φτιάξαμε μόνοι μας την Ακρόπολη

«Πρέπει να είσαι πολύ βλάκας και εγωιστής για να νομίζεις ότι πέρα από εσένα δεν υπάρχει τίποτα άλλο στο σύμπαν. Αν αντιληφθείς το σύμπαν και το τι υπάρχει εκεί έξω και δεν έχεις γερές βάσεις και γνώσεις θα καταλήξεις στο Μακρομιχελάκειο. Σαν το δικό μας γαλαξία υπάρχουν εκατομμύρια! Μα πως μπορεί να φτιάξαμε εμείς μόνοι μας την Ακρόπολη και τις πυραμίδες όταν εκείνη την εποχή υπήρχε μόνο το σφυροκάλαμο και οι πέτρες; Μήπως η γνώση μεταδόθηκε και μπορέσαμε και κάναμε αυτά τα απίστευτα μνημεία με την βοήθεια κάποιας ανώτερης εξωγήινης δύναμης;».

MTV Greece

Κατεβαίνουν συνέχεια εξωγήινοι. Είμαστε πειραματόζωα και υβρίδια

«Κατεβαίνουν συνέχεια εξωγήινοι. Είμαστε πειραματόζωα και υβρίδια. Ανάμεσά μας κυκλοφορούν εξωγήινοι που ενδεχομένως έχουν την ίδια μορφή μ’ εμάς και ενδεχομένως κάνουν επισκέψεις νοήμονα όντα από άλλες περιοχές του γαλαξία μας που έχουν άλλη αντίληψη για τα πράγματα, άλλες γνώσεις και άλλη τεχνολογία».

«Δεν μπορείς να πιστεύεις ότι είσαι μόνος σου σ’ αυτόν τον γαλαξία. Αν πιστέψεις λοιπόν ότι δεν είσαι μόνος σου, η ιστορία που μας την πέρασαν σαν μυθολογία λέει ότι οι Θεοί ερχόντουσαν από πάνω. Και υπήρχαν κι αυτοί που πέταγαν και ο θεός Δίας πέταγε κεραυνούς – λέιζερ και ο Ερμής είχε την φτερωτή άμαξα, οι οποίοι σαφέστατα ήταν εξωγήινοι». 

Η χούντα Παπαδόπουλου θα είχε αίσιο τέλος για την Ελλάδα

«Η εξαετής δικτατορία του Παπαδόπουλου δεν είχε κακό τέλος, είχε αίσιο τέλος. 110 εκατομμύρια χρωστούσαμε τότε, ενώ σήμερα χρωστάμε 350 και κάτι δισεκατομμύρια ευρώ. Και βέβαια όλα είναι χρήμα. Τότε στο σπίτι σου είχε το κλειδί στην πόρτα, εάν όμως αφήσεις σήμερα το κλειδί, είναι πολύ πιθανό ότι δεν θα το βρεις. Το Κίνημα των Συνταγματαρχών είχε εθνική συνείδηση και ένστικτο της καλυτέρευσης της Δημοκρατίας. Και το απέδειξε. Εγώ ζούσα τότε. Και τα ξέρω. Οι ιστορικοί γράφουν τα δικά τους. Εγώ όμως ήμουν παιδί και αντιλαμβανόμουν».

Το παιδάκι μου δεν θέλω να είναι ημίλευκο

«Ρατσιστής; Τι θα πει ρατσιστής στα ελληνικά; Φυλετιστής. Ναι. Εγώ δεν ανήκω σε κάποια φυλή; Οι Πακιστανοί δεν ανήκουν σε κάποια φυλή; Οι Ιάπωνες δεν ανήκουν; Δεν υπάρχουν φυλές; Σαφώς και υπάρχουν. Υπάρχουν και οι μιγάδες. Τους αγαπώ κι αυτούς. Το παιδάκι μου, όμως, δεν θέλω να είναι ας πούμε ημίλευκο. Είναι κακό αυτό;». 

gazzeta.gr

Με προσβάλλει η αισθητική τον λαθρομεταναστών στα φανάρια

«Εδώ και πολλά χρόνια φωνάζω ότι το πρόβλημα που θα υπάρξει στην Ελλάδα, θα προέρχεται από ανθρώπους που ήρθαν λαθραία στην Ελλάδα με τέτοιο τρόπο, με τέτοια συχνότητα που κάποια στιγμή θα είμαστε μειονότητα. Είναι πάρα πολύ απλό. Κι αυτή τη στιγμή πηγαίνεις στα φανάρια, ας πούμε. Εσένα, δεν σε προσβάλλει αυτή η αισθητική; Να είσαι στο φανάρι και να σου πέφτουνε δέκα νοματαίοι από τριγύρω; Άνθρωποι μεν από την άλλη με βιάζεις άνθρωπέ μου. Κι αυτός που σε βιάζει, δεν έχει χρώμα, δεν έχει εθνικότητα. Τι με νοιάζει; Με βίασες… Αυτό μετράει».

Και η φωτογραφία από τα νεανικά του χρόνια που κυκλοφόρησε μετά τις δηλώσεις του...

O γάμος των ομοφυλόφιλων είναι γελοιοποίηση της ζωής

«Το αφύσικο δεν μπορεί να το ορίζει ο καθένας. Αυτό το έχει ορίσει η φύση. Εγώ δεν θα σου πω τι θα κάνεις στο κρεβάτι σου. Είναι οι επιθυμίες σου αυτές, αλλά το να μας παρουσιάζουν φυσικό το αφύσικο... είναι παρά φύσιν. Με το να γίνονται γάμοι μεταξύ αντρών θεωρώ ότι γελοιοποιούμε την ίδια τη ζωή και το να κάνουν υιοθεσίες είναι μεγαλύτερη προσβολή στον νέο άνθρωπο, στη νέα ζωή. Γιατί αν ένα παιδί έχει δύο άντρες για μαμά και μπαμπά, θα έχει τραυματική ζωή» . 

Ένθετο Παραπολιτικών Secret

Παντελίδη, δεν θα γίνεις ποτέ Σφακιανάκης 

«Αν είσαι μίμος και σου αρέσει που είσαι μίμος, τι να πω εγώ... Η αλήθεια είναι πως δεν τον είχα ακούσει μέχρι πριν από δύο χρόνια... Οι απομιμήσεις ποτέ δεν μου άρεσαν. Δεν γίνεται να είναι αυτή η φωνή του. Ο κάθε άνθρωπος έχει ξεχωριστή φωνή, όπως έχει δικές του αισθήσεις, όπως έχει τη δική του ίριδα στο μάτι... Τώρα αν έχεις επηρεαστεί από εμένα και έχεις τοποθετήσει τον λαιμό σου στο άκουσμα που σου αρέσει, μπορεί να φτάσεις να ακούγεσαι σαν εμένα. Όμως, ακριβώς το ίδιο δεν θα γίνεις ποτέ. Κάποια στιγμή θα προσγειωθεί στην πραγματικότητα και θα είναι ανώμαλη η προσγείωση». 

Ένθετο Παραπολιτικών Secret

«Όταν δεν έχεις κάτι δικό σου, μοιραία θα πάρεις από τους άλλους. Με ενοχλεί. Ένας άνθρωπος που δεν έχει δικά του πολεμοφόδια και κλέβει τα δικά σου... Γιατί να το κάνει; Είναι χαμένος. Για εκείνον στενοχωριέμαι, όχι για εμένα. Πριν τρία χρόνια ένας δημοσιογράφος, παίρνοντάς μου συνέντευξη, με ρώτησε τι είχα να πω για τον Παντελίδη. Ειλικρινά επειδή δεν ακούω ελληνική μουσική και ακούω πάντα ξένη, του είπα ότι δεν μπορώ να κρίνω γιατί δεν τον έχω ακούσει. Και πριν από δύο μήνες μου έβαλε ο κουμπάρος μου και άκουσα ένα ρεφρενάκι για να μου δείξει κάποιον που με μιμείται. (…). Πριν από κάποιους μήνες έχω πάει στο σκάφος του Γιώργου Πολίτη, είχε ανοιχτό το ραδιόφωνο και άκουσα εμένα σε ένα τραγούδι άγνωστο, δεν το ήξερα το τραγούδι, αλλά άκουγα εμένα. Δεν ήμουν εγώ… Ήταν θλιβερό!».

Υ.Γ. Αξίζει να δεις πώς για πρώτη φορά ο Βαγγέλης Περρής κατάφερε να ζορίσει τον Νότη Σφακιανάκη σε θέματα περί φασισμού. 

Δες ΕΔΩ τα πιο εμπνευσμένα λόγια της Μελίνας Μερκούρη.