Χρόνια πολλά μαμά! Τέσσερις διάσημες Ελληνίδες μιλούν για τη «γιορτή της μητέρας»...

Τέσσερις διάσημες Ελληνίδες μας μιλούν για τη μητρότητα, τα συναισθήματά τους, τις συμβουλές που δίνουν σε όσες γυναίκες θέλουν να αποκτήσουν παιδιά.
Χρόνια πολλά μαμά! Τέσσερις διάσημες Ελληνίδες μιλούν για τη «γιορτή της μητέρας»...



Ημέρα αγάπης και χαράς. Η «γιορτή της Μητέρας» είναι μια ξεχωριστή ημέρα που ανήκει δικαιωματικά στις μαμάδες όλου του κόσμου. Τέσσερις διάσημες Ελληνίδες μας μιλούν για τη μητρότητα, τα συναισθήματά τους, τις συμβουλές που δίνουν σε όσες γυναίκες θέλουν να αποκτήσουν παιδιά αλλά και το καλύτερο δώρο που τους έχουν χαρίσει τα δικά τους.

Δέσποινα Καμπούρη: Η μητρότητα είναι ότι πιο όμορφο έχει συμβεί στη ζωή μου. Νιώθω ότι ολοκληρώθηκα ως γυναίκα, βελτιώθηκα ως άνθρωπος, έγινα καλύτερη και επιτέλους κατάλαβα τι θα πει ανιδιοτελής αγάπη. Η μητρότητα είναι ευλογία και εύχομαι να συμβεί σε όλες τις γυναίκες που το θέλουν πραγματικά. Θα έλεγα στις επίδοξες μανούλες να ετοιμαστούν για τις πιο όμορφες στιγμές της ζωής τους. Η δική μου κόρη, αν και είναι μόνο 3,5 ετών, μου δίνει κάθε χρόνο στη γιορτή της μητέρας λουλουδάκια. Την ενημερώνουν ο παππούς κι η γιαγιά ότι έρχεται η γιορτή της μητέρας και μου χαρίζει λουλούδια. Φέτος στο σχολείο έφτιαξαν για πρώτη φορά και καρτούλες. 

Νίκη Κάρτσωνα: Ο Φίλιππος μου έδωσε ήδη το δώρο μου. Μου ετοίμασε μια κάρτα που έγραφε: «μαμά σ΄αγαπώ και μην το ξεχνάς ποτέ». Τη φράση αυτή την λέμε κάθε μέρα, την ώρα που τον πάω στο σχολείο... Με τον γιο μου έχω νιώσει αισθήματα που δεν είχα βιώσει πιο πριν. Έμαθα τι σημαίνει ανιδιοτελής αγάπη. Με έχει κάνει να θέλω να είμαι καλός άνθρωπος. Με έμαθε να βλέπω τη ζωή με άλλο μάτι. Ένα παιδί σου δίνει τόση δύναμη και ενέργεια για να κατακτήσεις όλον τον κόσμο. Σου διδάσκει να μην φοβάσαι, να τολμάς και ταυτόχρονα να γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος. Όσο για τη συμβουλή που θα έδινα σε όσες γυναίκες ετοιμάζονται να γίνουν μητέρες είναι να προσπαθήσουν να κάνουν τη ζωή των παιδιών τους ένα μεγάλο χαμόγελο.

Έλενα Τσαβαλιά: Δίπλα στη λέξη μαμά θα έπρεπε να βρίσκονται οι λέξεις ευτυχία, αγάπη, ανιδιοτέλεια, δοτικότητα. Κάθε χρόνο ο γιος μου, ο Χάρης, μου γράφει μια κάρτα που για ΄μενα είναι το καλύτερο δώρο όλου του κόσμου. Κάθε φορά λέω ότι δεν μπορεί να μου γράψει καλύτερα λόγια και κάθε φορά με διαψεύδει ευχάριστα... Θα έλεγα στις γυναίκες που θέλουν να γίνουν μητέρες να τις ευλογήσει ο θεός και να τους δώσει αυτό το δώρο. Δεν υπάρχει ωραιότερο συναίσθημα από το να είσαι μάνα. Δεν μπορείς να το περιγράψεις και να το κατανοήσεις, αν δεν το έχεις βιώσει. 

Μπέσυ Μάλφα: Αρχικά, θα ήθελα να ευχαριστήσω τη δική μου μητέρα που μου δίδαξε ότι η μητρότητα είναι αγάπη. Και αυτή είναι η συμβουλή μιας πολύ σημαντικής γυναίκας για ΄μενα που χωρίς εκείνη, δεν θα είχα κάνει τίποτα στη ζωή μου. Της χρωστάω τα πάντα!!! Από εκεί και πέρα θα έλεγα στις νέες μαμάδες ότι δεν υπάρχουν ούτε σχολεία, ούτε συνταγές για να γίνουν καλές μητέρες και ότι για να μας έκανε αυτό το δώρο ο Θεός, κάτι περισσότερο θα ξέρει από εμάς... Σε ό,τι αφορά το δώρο - έκπληξη που μου κάνουν κάθε χρόνο οι κόρες μου μαζί με τον άνδρα μου, είναι μια κάρτα με δικές τους χειροτεχνίες και ένα λουλούδι από τον κήπο. Είναι μια πολύ γλυκιά κίνηση που δεν έχει αλλάξει με τα χρόνια.

Χρόνια πολλά σ΄ όλες τις μαμάδες!!!

Δείτε ΕΔΩ ένα συγκινητικό βίντεο με μια τυφλή μητέρα που βλέπει για πρώτη φορά τον γιο της σε υπερηχογράφημα.