Μαρία Σολωμού: Πώς καταφέρνω και παραμένω αδύνατη

Οι δίαιτες που την εξάντλησαν, οι απαγορευτικές τροφές και τα κιλά που δείχνει η ζυγαριά...
Μαρία Σολωμού: Πώς καταφέρνω και παραμένω αδύνατη



H Mαρία Σολωμού έχει τα δικά της μικρά μυστικά για να κρατιέται αδύνατη και σε φόρμα. Η ζυγαριά της δείχνει μόλις 47 με 48 κιλά και μας αποκαλύπτει τα πάντα: τι τρώει, τι δεν τρώει, σε ποια τροφή δεν μπορεί να αντισταθεί και ποιο είδος γυμναστικής προτιμά.

- Τι περιλαμβάνει η καθημερινή σου διατροφή;

Τρώω οπωσδήποτε ανά τρεις με πέντε ώρες. Πρωινό τρώω μια ώρα αφότου ξυπνήσω και περιλαμβάνει δέκα φέτες γαλοπούλα με ψωμί και δύο αυγά. Μεσημεριανό συνήθως δεν τρώω γιατί είμαι στη δουλειά. Φροντίζω όμως, να έχω πάντα μαζί μου τέσσερα σνακ που θα καταναλώσω κατά τη διάρκεια της ημέρας. Έχω δυσανεξία στη γλουτένη και τη λακτόζη και κατά συνέπεια αποφεύγω όλα τα άσπρα. Η ζάχαρη, το αλεύρι και το αλάτι είναι κομμένες συνήθειες. Δεν μπορώ δηλαδή, να σταματήσω σε έναν φούρνο ή δεν μπορώ να δοκιμάσω ένα φρούτο, δημητριακά ή ένα γιαούρτι. Προτιμώ λοιπόν ως σνακ γαλοπούλα χωρίς γλουτένη, ένα φυτικό τυρί, αυγά ή ψωμί που φτιάχνω μόνη μου. Τρώω πάντως αρκετά άσχετα που πολλοί νομίζουν ότι δεν τρώω τίποτα για να διατηρούμαι αδύνατη. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα πάω κάπου χωρίς να έχω φαγητό στην τσάντα μου. Για το βραδινό μου γεύμα πάλι, προτιμώ ψάρια, κοτόπουλο, μοσχάρι, ρύζι μπασμάτι, τηγανητές πατάτες. Τρέφομαι με πολύ πρωτεϊνη,

- Έκανες εξαντλητικές δίαιτες;

Ναι στο παρελθόν έχω κάνει πολλές τέτοιες χαζές δίαιτες και κάποια στιγμή ήρθε ο μεταβολισμός μου και με χτύπησε πολύ άσχημα. Έχω καταλάβει πλέον, ότι πρέπει να κάνουμε διατροφές και όχι δίαιτες. Εγώ για μεγάλο διάστημα έτρωγα μόνο σταφύλια ή αργότερα τρεφόμουν μόνο με πρωτεϊνες (πρωτεϊνική δίαιτα). Άρχισα λοιπόν, να λιποθυμώ, να πέφτω κάτω και να σωριάζομαι. Είχα εξαντλήσει πολύ τον οργανισμό μου γιατί δεν έπαιρνα ενέργεια από κάπου. Πριν γεννήσω ήμουν 53 κιλά και πάντα ήθελα να είμαι λίγο πιο αδύνατη γιατί νόμιζα πως ήμουν πιο καμπυλωτή. Μόλις γέννησα άλλαξε αυτόματα ο οργανισμός μου και άρχισα να χάνω κιλά. Τώρα πλέον, με έχω συνηθίσει όπως είμαι: είμαι αδύνατη και δεν έχω κανένα πρόβλημα.

- Πόσα κιλά δείχνει η ζυγαριά σου;

Δείχνει μόνιμα 47 με 48 κιλά και ας μην μου φαίνεται από κοντά. Στη σκηνή φαίνομαι πολύ αδύνατη. Αλλά δεν είμαι και ψηλή οπότε εντάξει, έρχεται και δένει όλο αυτό. 

- Σε ποια τροφή δεν μπορείς να αντισταθείς;

Στη σοκολάτα που δοκιμάζω καθημερινά. Έχω βρει διάφορα είδη σοκολάτας: οι ρυζογκοφρέτες με μαύρη σοκολάτα είναι η αδυναμία μου. Η μόνη ατασθαλία που θα έλεγα πως κάνω είναι όταν πάω σε ένα καλό εστιατόριο. Θα φάω το κανονικό γεύμα και μετά αν έχει γλυκό, θα το δοκιμάσω και αυτό.

- Γυμνάζεσαι τακτικά;

Μια ζωή γυμναζόμουν. Τα δύο τελευταία χρόνια δεν κάνω τίποτα επειδή έχω ένα πρόβλημα με τη μέση μου. Ξεκινάω τη γυμναστική και με το που πάθω λουμπάγκο, σταματάω για έναν χρόνο. Η παράσταση που συμμετέχω τώρα «Ο Κύριος Παπαπαναγιωτοπουλάκης» είναι πολύ απαιτητική οπότε νομίζω πως ουσιαστικά, γυμνάζομαι πάνω στη σκηνή με όλα αυτά που κάνω. Στο παρελθόν πάντως, έκανα πιλάτες, χορό και καποέιρα. Είναι μια βραζιλιάνικη, πολεμική τέχνη που συνδυάζει χορό με μουσική. Εκεί έπαθα και το τελευταίο λουμπάγκο (γέλια)

- Ποια είναι τα δικά σου μυστικά ομορφιάς;

Οχτώ ώρες ύπνο και πολύ νερό. Τον χειμώνα πίνω γύρω στα τρία λίτρα νερό και το καλοκαίρι, προσπαθώ λίγα παραπάνω. Επίσης, οι γυναίκες πρέπει κάθε βράδυ να κάνουν πολύ καλό ντεμακιγιάζ και να μην χτυπά καθόλου ο ήλιος το πρόσωπό τους. Χρειάζονται μια καλή αντιηλιακή κρέμα και να παίρνουν πολλά λιπαρά ωμέγα-3 με σολομό. 

Διαβάστε ΕΔΩ τα μυστικά διατροφής της Βίκυς Χατζηβασιλείου.