Δωροθέα Μερκούρη: Θέλω πολύ να ξαναπαντρευτώ

Πώς φαντάζεται τον ιδανικό σύντροφο...
Δωροθέα Μερκούρη: Θέλω πολύ να ξαναπαντρευτώ



H Δωροθέα Μερκούρη λίγες μόνο ημέρες πριν κλείσει τα 41 φωτογραφίζεται για το ένθετο του «Πρώτου Θέματος», μιλά για γάμο - οικογένεια και παιδιά και επιβεβαιώνει τον κανόνα που θέλει τις ωραίες γυναίκες να μην έχουν ηλικία.

Η ηθοποιός απάντησε αρχικά στο αν ζηλεύει τους εκάστοτε συντρόφους της, δηλώνοντας: «Δεν ζηλεύω πολύ, αν έχω εμπιστοσύνη στον άλλο. Αλλά και η λίγη ζήλεια είναι και μέρος της αγάπης. Αν δεν ζηλεύεις λίγο, δεν είσαι ερωτευμένος» και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να ανέβει για ακόμη μία φορά τα σκαλιά της εκκλησίας: «Θα ήθελα πολύ να ξαναπαντρευτώ. Όχι για το τελετουργικό, το νυφικό, αυτό το έχω κάνει. Μπορεί να είμαι με έναν άνθρωπο και να μην τον παντρευτώ ποτέ. Αλλά θα ήθελα ένα σύντροφο ζωής. Δεν ξέρω όμως, αν θα τα καταφέρω».

Όσο για τα χαρακτηριστικά που θα συγκεντρώνει ο ιδανικός σύντροφος που θα βρίσκεται στο πλευρό της Δωροθέας Μερκούρη; «Θέλω να του αρέσει η οικογένεια, τα φαγητά μου -γιατί μου αρέσει να μαγειρεύω- και να αναγνωρίζει τις σκληρές απαιτήσεις της δουλειάς μου. Ότι μπορεί να ταξιδέψω για τη δουλειά μου, να λείψω ακόμη και έναν μήνα. Θα πρέπει να αποδεχθεί αυτό το μειονέκτημα, που πολλοί άνδρες δεν το κάνουν. Και βέβαια το γεγονός πως δεν θα υπάρχει καθημερινότητα. Η καθημερινότητά μας διαρκεί περίπου 10 ημέρες. Μόνο στις διακοπές έχουμε καθημερινότητα. Βέβαια, για να κρατήσει μια σχέση θέλει πρόγραμμα. Να ξέρεις πότε θα πάτε για φαγητό μόνοι σας, πότε σινεμά… Δυσκολεύομαι με το αυστηρό πρόγραμμα, αλλά είναι σημαντικό. Στην Ελλάδα θα το λέγαμε αυτό "μοντέρνο", αλλά δεν πρέπει. Πολλές φορές ξεχνάμε πως υπάρχει ένας σύζυγος, μια γυναίκα, που έχουν και εκείνοι τις ανάγκες τους».

Δείτε ΕΔΩ την φωτογράφιση της Δωροθέας Μερκούρη για το ιταλικό Vanity Fair.