Πρεμιέρα Αρναούτογλου: Τι μας άρεσε και τι μας χάλασε!

Δύο συντάκτριες του #followme.gr γράφουν για το νέο show του ΑΝΤ1.
Πρεμιέρα Αρναούτογλου: Τι μας άρεσε και τι μας χάλασε!



Το «Η Μαμά μου μαγειρεύει καλύτερα από τη δική σου» έκανε πρεμιέρα το απόγευμα της Δευτέρας και δύο συντάκτες στο followme.gr γράφουμε τις εντυπώσεις μας.

Μάγειρας των shows ο Αρναούτογλου

Μαμαδίστικο παιχνίδι, με έξυπνο concept (δανεισμένο απευθείας από το εξωτερικό), διαγωνιζόμενους με ενδιαφέρον, γευστικά φαγητά και έναν Γρηγόρη Αρναούτογλου στο είδος του: τα τηλεοπτικά shows (!)

Ήταν μια πρεμιέρα με χιούμορ, που έδωσε χρηστικές συμβουλές και μας σύστησε νέες γεύσεις από την μεσογειακή κουζίνα. Ένα παιχνίδι με γρήγορη ροή, απλό και καλοφωτισμένο σκηνικό και έναν Αρναούτογλου που έδειξε on camera ότι είναι καλοφαγάς. Έδινε οδηγίες στους παίκτες (μαζί με τις μαμάδες τους), τους παρότρυνε να κάνουν πιο γρήγορα, έδειχνε να το διασκεδάζει και έριχνε αχόρταγες ματιές μέσα στην κατσαρόλα με το μαγειρεμένο φαγητό (!)

Περίμενα το συγκεκριμένο παιχνίδι να είναι πιο ανταγωνιστικό κάτι που ευτυχώς, δεν συνέβη. Δεν αποφύγαμε βέβαια τις φωνές της κλασικής Ελληνίδας μάνας που γέμισαν το στούντιο. Όσο για τον κριτή Έκτορα Μποτρίνι; Ήταν ο καλός - κακός εαυτός του. Με ατάκες όπως «κινδυνεύω να σπάσω τα δόντια μου» ή «αυτό το πιάτο δεν έχει καμία αρμονία» μας έκανε να γελάσουμε και να περάσει η ώρα χωρίς να αλλάξουμε κανάλι... (μετά το τέλος της εκπομπής πιάσαμε τους καταλόγους με delivery). 

Πάλι ο Αρναούτογλου;

Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι φαν των εκπομπών μαγειρικής και των μαμάδων που δίνουν οδηγίες υπό συνθήκες στρες και αυτός μάλλον είναι ο βαθύτερος και υποσυνείδητος λόγος που δεν ενθουσιάστηκα με το νέο εγχείρημα του Ant1. Όμως υπάρχουν και άλλα πράγματα που με προβλημάτισαν σε αυτή την εκπομπή.

Πρώτον, για ποιο λόγο να βλέπουμε κάθε μέρα X2 τον Γρηγόρη Αρναούτογλου; Δεν είναι λίγο υπερβολή που θα τον ξανασυναντήσουμε σε λίγες ώρες; Δεν λέω, μια χαρά την έκανε ο άνθρωπος τη δουλειά του αλλά δεν υπάρχουν άλλοι παρουσιαστές στην Ελλάδα; Δεύτερον, ένιωσα ότι έπρεπε να βγάλει το σακάκι γιατί η εμφάνισή του δεν με άφησε να χαλαρώσω και να αφεθώ. Πνίγηκα για την ακρίβεια μέσα σε αυτά τα ρούχα. Και επιπλέον αισθάνθηκα ότι θα έπρεπε να περιορίσει τα ξεσπάσματα και τις φωνές ενθάρρυνσης που θυμίζουν στιλ παρουσίασης ‘90s. Τρίτον, μήπως σου φάνηκε και εσένα λίγο μεγάλη η διάρκεια του show; Αν ήταν μικρότερη, ίσως να μη φαινόταν τόσο flat και να μας κρατούσε περισσότερο σε εγρήγορση. 

Εννοώ ότι χρειαζόμουν λίγη παραπάνω ένταση στο διαγωνιστικό, όπως και μία λίγο πιο αυθόρμητη σύγκρουση μεταξύ των αντίπαλων οικογενειών. Μία ισχυρή δόση αλήθειας. Κάτι που να μας κάνει να παθιαστούμε με τους παίκτες. Τέλος, είναι δυνατόν το έπαθλο να είναι μόνο 500 ευρώ; Ούτε ένα ενοίκιο δεν βγαίνει με αυτά τα χρήματα (!)

Διαβάστε ΕΔΩ τι δήλωσε στην τελευταία του συνέντευξη ο Αρναούτογλου για την Μαρία Μπεκατώρου.