Νόνη Δούνια: Αυτά είναι τα μυστικά διατροφής μου!

Τι περιλαμβάνει η διατροφή της και τι δείχνει η ζυγαριά...
Νόνη Δούνια: Αυτά είναι τα μυστικά διατροφής μου!



Μητέρα δύο παιδιών, επαγγελματίας, σύντροφος και γυναίκα. Η Νόνη Δούνια τα καταφέρνει εξαιρετικά σε όλους τους ρόλους της. Εμείς ασχολούμαστε σήμερα μόνο με αυτόν της «γυναίκας», μαθαίνοντας τα πάντα γύρω από τα θέματα διατροφής, γυμναστικής και ομορφιάς της. Με το μαγνητόφωνο να γράφει...

- Τι περιλαμβάνει το καθημερινό σου διατροφολόγιο;

Η καθημερινή μου διατροφή περιλαμβάνει πέντε γεύματα, δύο σνακ και τρία κανονικά: Πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό, απογευματινό και βραδινό. Το πρωινό μου μπορεί να είναι δημητριακά με γάλα, το δεκατιανό φρούτα, γιαούρτι ή ένας χυμός. Για μεσημεριανό θα φάω ό,τι έχω μαγειρέψει για το σπίτι μας είτε αυτό είναι κάποιο λαδερό είτε όσπριο, ζυμαρικό ή κρέας. To απογευματινό μου περιλαμβάνει ουσιαστικά ότι και το δεκατιανό και το βραδινό μου γεύμα είναι ένα σάντουιτς ή μια σαλάτα ή μπορεί να φάω το φαγητό που έχω μαγειρέψει το μεσημέρι αλλά σε πολύ πιο μικρή ποσότητα.

- Θα δοκιμάσεις και πιο παχυντικά φαγητά; 

Τα γλυκά μου είναι παγερά αδιάφορα. Δεν με νοιάζει καθόλου για παράδειγμα να μην φάω σοκολάτα. Η αδυναμία μου είναι το ψωμί αλλά είμαι πολύ πειθαρχημένη γενικά. Αν είμαι σε περίοδο αυστηρής δίαιτας, δεν πρόκειται να κάνω κάποια παρασπονδία. Αλλά όταν είμαι στα κιλά μου, θα φάω το σουβλάκι μου ή ένα γερό γεύμα σε κάποιο εστιατόριο. 

- Τι δείχνει η ζυγαριά σου;

Έχω βάλει ένα ταβάνι: τα 72 κιλά. Αν ξεπεράσω αυτόν τον αριθμό, τότε αυτομάτως μπαίνω σε αυστηρή διατροφή.  Αυτήν την περίοδο η ζυγαριά μου δείχνει 69 κιλά. Δεν έχω πάντως εμμονή με τη ζυγαριά. Τα ρούχα μου είναι πλέον, η ζυγαριά μου. Καταλαβαίνω δηλαδή από το τζιν παντελόνι που φοράω πότε έχω πάρει παραπάνω κιλά. Αν βέβαια είμαι σε περίοδο δίαιτας, θα ζυγιστώ σίγουρα μία με δύο φορές την εβδομάδα. 

- Έχεις κάνει εξαντλητικές δίαιτες; 

Πάντα, από την εποχή που ασχολούμουν με το μόντελινγκ μέχρι σήμερα, έχω κάνει δίαιτες με διαιτολόγο και τις συνιστώ. Είναι επικίνδυνες οι δίαιτες που κάνουν οι γυναίκες μόνες τους. Έχω φτάσει κυρίως στο παρελθόν σε νούμερα πολύ χαμηλά στη ζυγαριά γιατί αυτό απαιτούσε η δουλειά μου... Όταν είμαι σε πρόγραμμα ειδικής διατροφής δεν θα φάω καθόλου ψωμί, θα καταναλώσω σε μικρότερες ποσότητες τα ζυμαρικά χωρίς σάλτσα ή τυρί και θα αποφύγω επίσης, τις πίτες που λατρεύω και τα πολλά αναψυκτικά. 

- Γυμνάζεσαι τακτικά;

Πηγαίνω γυμναστήριο τρεις φορές την εβδομάδα και δύο φορές κολυμβητήριο ή το αντίστροφο. Πάντως συνδυάζω τη γυμναστική με το κολύμπι. Θα γυμναστώ πέντε φορές την εβδομάδα σίγουρα. Και να σου πω την αλήθεια αγαπάω πολύ το κολύμπι αλλά σιχαίνομαι το γυμναστήριο και τον διάδρομο. 

- Ποια είναι τα δικά σου tips ομορφιάς;

Σίγουρα καλός ύπνος, καλή και ευτυχισμένη ζωή και συμπληρώματα διατροφής (βιταμίνες, κολλαγόνο, σίδηρος).

- Ποιο πιστεύεις πως είναι το πιο δυνατό σημείο στην εμφάνισή σου;

Μου αρέσουν πολύ τα πόδια μου και συγκεκριμένα οι γάμπες μου. Και το πιο δυνατό -μυϊκά- σημείο θα έλεγα, πως είναι η μέση μου.

Διαβάστε ΕΔΩ τα μυστικά διατροφής της Μαρίας Σολωμού.