Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι της φετινής σεζόν!

Εκπομπές που γοήτευσαν και άλλες που... απογοήτευσαν!
Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι της φετινής σεζόν!



Aκόμη μία τηλεοπτική σεζόν φτάνει στο τέλος της. Ακόμη έναν χρόνο είχαμε εκπλήξεις, νούμερα να καθορίζουν την επιτυχία και παρουσιαστές να δοκιμάζουν τις αντοχές τους στο γυαλί. Ποιες εκπομπές τερμάτισαν πρώτες στους πίνακες τηλεθέασης, σε ποιες γύρισε το κοινό επιδεικτικά την πλάτη και ποιες έδειξαν να κερδίζουν έδαφος στα τέσσερα μεγάλα κανάλια (ANT1, MEGA, ALPHA, STAR). Έχουμε και λέμε...

Πρωινή ζώνη: Τη σεζόν ΄14 - ΄15 κονταροχτυπήθηκαν δύο πρωινές εκπομπές. «Mega Mε Μία» και «Πρωινό ΑΝΤ1» ή καλύτερα Μάρκος Σεφερλής και Γιώργος Λιάγκας. Ο πρώτος δοκιμάστηκε σε κάτι πρωτόγνωρο, έφερε την επιθεώρηση στην τηλεόραση, βασίστηκε στο μοντέλο «ζευγάρι στη ζωή, ζευγάρι στην TV», έπαιξε μπάλα με ένα πιο λαϊκό κοινό που τον ακολούθησε στο Mega, μας διασκέδασε με τις μιμήσεις και τα αστεία του. Ο δεύτερος ξέρει πλέον τη συνταγή της πρωϊνής επιτυχίας. Παλιός γνώριμος των πλατό έκανε έξυπνες συνεντεύξεις, αυστηρή κριτική εκεί που χρειαζόταν (ή και όχι), μοίρασε ρόλους στους συνεργάτες του και όλοι μαζί, έπαιξαν οργανωμένα. Η μεταξύ τους μάχη κρίθηκε στη μονάδα με τελικό νικητή το «Πρωινό του ΑΝΤ1» και άξιο αντίπαλο το Πρωινό του Mega. Σε ό,τι αφορά την (πολύ) πρωινή ζώνη η Σταματίνα Τσιμτσιλή και η happy ομάδα της τερμάτισαν πρώτοι και με διαφορά στα νεανικά κοινά, ενώ στην πρωινή ζώνη του Σαββατοκύριακου τα σιβηρικά νούμερα τηλεθέασης που σημείωσε όλη τη σεζόν η εκπομπή «Σπίτι μου, Σπιτάκι μου» της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου έδωσαν σχεδόν αμαχητί την πρωτιά στο δίδυμο Καραβάτου - Κατσούλη με τη Μαρία Μπεκατώρου και το «Πρωινό Σουκού» της να μπαίνει ως «πείραμα» στη συγκεκριμένη ζώνη λίγο πριν το τέλος της σεζόν και να παίρνει μεγάλο μέρος του κοινού με το μέρος της.

Μεσημεριανή ζώνη: Όλη τη σεζόν στεκόμασταν πάνω από τις τηλεοράσεις μας να δούμε αν φούσκωσε η κοιλιά της Ελένης, αν θα κάνει κάποια αναφορά στον Μάκη Παντζόπουλο, αν θα ανακοινώσει από την εκπομπή της την τέταρτη εγκυμοσύνη, πότε θα μας αποχαιρετήσει για να γεννήσει και τι θα σχολιάσει με την επιστροφή της. Την ίδια ώρα έπαιζε απέναντι μια Τατιάνα Στεφανίδου με θέματα πιο κοινωνικά, έχοντας ενδιαφέροντες καλεσμένους στο πλατό και μια ποικιλία απόψεων αλλά η Ελένη τελικά, επικράτησε. Όχι με τα αποθεωτικά νούμερα του παρελθόντος, αλλά επικράτησε.

Απογευματινή ζώνη: Μεγάλος νικητής της συγκεκριμένης ζώνης είναι ο Χρήστος Φερεντίνος με το τηλεπαιχνίδι του «Άκου τι είπαν». Γρήγορο και διαδραστικό με έναν παρουσιαστή έμπειρο που διαθέτει χιούμορ και ατάκα. Οι «Φώτης και Μαρία» αύξησαν τις δόσεις του καυστικού χιούμορ τους και πέτυχαν ίσως και για πρώτη φορά, να κάνουν καθημερινά διψήφια ποσοστά τηλεθέασης ενώ η εκπομπή «Όλα Παίζουν» με τις Καινούργιου, Καμηλά, Μαγγίρα και Γιώργο Λιανό ψάχνει ακόμη και τώρα, λόγο ύπαρξης. Μαζί τους και το κοινό που προφανώς, έχει να κάνει καλύτερα πράγματα από το να παρακολουθεί τρεις πανομοιότυπες γυναίκες να χορεύουν ξυπόλυτες στο πλατό. Σε ό,τι αφορά τον «Τροχό της Τύχης» με τον Πέτρο Πολυχρονίδη κέρδισε το τηλεοπτικό στοίχημα χωρίς όμως, να μπορούμε να τον συμπεριλάβουμε στους «νικητές ή χαμένους» όλης της σεζόν, αφού η εκπομπή του άρχισε τρεις μόλις μήνες πριν αυτή ολοκληρωθεί. 

Βραδινή ζώνη: Στη συγκεκριμένη ζώνη υπήρξε μια ποικιλία προγραμμάτων. «Καρντάσιανς», «Πάμε Πακέτο», «Ράδιο Αρβύλα», «Φως στο Τούνελ», «Αλ Τσαντίρι» σε έκτακτες εμφανίσεις, «One Mark Show» και «Ελλάδα σ΄ αγαπώ» από τέλη Μαρτίου και Απριλίου αντίστοιχα, «Celebrity Game Night», «Όλα '15», «Dancing with the Stars» το πρώτο μισό της σεζόν, «The Voice» το δεύτερο μισό, «Στην υγειά μας» με τον Σπύρο Παπαδόπουλο τα Σαββατόβραδα,  Ελληνοφρένεια. Όλες στάθηκαν με αξιοπρέπεια στον ανταγωνισμό σημειώνοντας ικανοποιητικά νούμερα τηλεθέασης (με εξαίρεση το προχειροστημένο show του Mάρκου Σεφερλή). Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να κάνουμε στη Βίκυ Χατζηβασιλείου που για 11η χρονιά στέλνει πακέτα επιτυχίας στον ALPHA, τον Αντώνη Κανάκη και την παρέα του που ξέρουν από καλή -χωρίς εμμονές- σάτιρα και την Αγγελική Νικολούλη για την εμπεριστατωμένη έρευνά της.

Διαβάστε ΕΔΩ τους νικητές και χαμένους στις τηλεοπτικές σειρές.