Βάσω Λασκαράκη: Οι τύψεις για το παιδί μου με οδήγησαν στον ψυχολόγο

Προστατευτική μαμά...
Βάσω Λασκαράκη: Οι τύψεις για το παιδί μου με οδήγησαν στον ψυχολόγο



H Bάσω Λασκαράκη είναι το κορίτσι της διπλανής πόρτας. Απλή και προσιτή, παραχώρησε μια συνέντευξη στο περιοδικό «ΕΓΩ» και μίλησε για τη μητρότητα, τους λόγους που επισκέφθηκε ψυχολόγο και την σχέση της με τον Γιάννη Τσιμιτσέλη.

- Γιατί απαγόρευσες να φωτογραφίσουν την κόρη σου στη βάπτισή της;
Δεν είχα αρκετά χρήματα να κάνω τη βάπτιση σε κτήμα. Ζήτησα στους φωτογράφους να τραβήξουν κάποιες φωτογραφίες και να φύγουν. Δεν το έκαναν. Δεν ήθελα να χαλάσω μια ευτυχισμένη στιγμή μου... Δεν έχω παράλογους φόβους, πχ. μην την απαγάγουν. Ο λόγος που δεν θέλω είναι γιατί το παιδί μπορεί να είναι βόλτα με τη γιαγιά του και να το πλησιάσει κάποιος που θα το έχει αναγνωρίσει και να το οικειοποιηθεί. Γιατί πρέπει η κόρη μου να περάσει κάτι τέτοιο;

- Για ποιον λόγο ξεκίνησες συνεδρίες με τον ψυχολόγο;
Από τύψεις και ενοχές ότι αφήνω για πολλές ώρες  το παιδί μου μόνο του. Με έχει βοηθήσει στο να σκέφτομαι λογικά και να μην με πιάνει παράκρουση. Γυρνάς στο παρελθόν σου και βλέπεις τι σε οδηγεί στην παρούσα κατάσταση. Δουλεύω δικές μου ανασφάλειες του παρελθόντος.

- Άφησες την γυναικεία φύση σου όταν έγινες μητέρα;
Τον πρώτο καιρό ειδικά την απαρνιέσαι τελείως. Εκεί χρειάζεσαι και βοήθεια από τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου. Ο Γιάννης (Τσιμιτσέλης) ήταν αυτός που μου χτυπούσε το καμπανάκι... Πάνω στο δίμηνο μπήκα ξανά στη διαδικασία φροντίδας και περιποίησης του εαυτού μου. Τον πρώτο καιρό βρισκόμουν σε σύγχυση και ανισορροπία.

- Επέλεξες να γίνεις νέα μαμά.
Όχι και τόσο! Γιόρτασα τα τριάντα τέσσερά μου με την κοιλιά τούρλα. Πιο εύκολο είναι να πω για τον Γιάννη ότι έγινε νέος πατέρας... Είμαι μεγαλύτερή του κατά δύο χρόνια.

Διαβάστε ΕΔΩ τι απάντησε η Βάσω Λασκαράκη σε 15 περίεργες ερωτήσεις.