Η δική σου ζωή άλλαξε; Τι μπορούν και τι δεν μπορούν να κάνουν οι Έλληνες σήμερα

Το άρθρο της Guardian μας έβαλε σε σκέψεις...
Η δική σου ζωή άλλαξε; Τι μπορούν και τι δεν μπορούν να κάνουν οι Έλληνες σήμερα



Η ζωή των Ελλήνων έχει αλλάξει, και αυτό καλώς ή κακώς ήρθε να μας το υπενθυμίσει η Guardian με ένα άρθρο της. Η βρετανική εφημερίδα απαρίθμησε τα δέκα πράγματα που μετα βίας μπορούμε να κάνουμε την τελευταία 1,5 εβδομάδα και που επηρεάζουν την καθημερινότητά μας. 

Επειδή όμως εδώ στο FollowMe  απεχθανόμαστε τον αρνητισμό, αποφασίσαμε να βάλουμε κάτω τα δεδομένα που παρουσιάζει η Guardian και να δούμε τι καινούργιο μπορούμε να κάνουμε. Και όχι όσα ΔΕΝ μπορούμε να κάνουμε.

Μετρητά

Δεν μπορείς να βγάλεις πάνω από 60 ευρώ τη μέρα και δεν μπορείς να βγάλεις μετρητά χωρίς να περιμένεις ώρες ατέλειωτες. Εμείς ξέρουμε ότι πλέον μπορείς να κάνεις καμάκι στο ΑΤΜ, να πιάσεις ψιλή κουβέντα στην ουρά με έναν άγνωστο και να πνίξεις την υπερκαταναλωτική σου μανία κρατώντας το 60ευρω για τα σημαντικά έξοδα. 

Πιστωτικές κάρτες

Κάποια καταστήματα δεν δέχονται πιστωτικές. Και τι έγινε; Υπάρχουν άλλα που δέχονται. Ευτυχώς, επιλογές έχουμε ακόμα. 

Μεταφορές χρημάτων 

Δεν μπορείς να κάνεις μεταφορές χρημάτων εκτός χώρας. Αν, όμως για παράδειγμα, θέλεις να στείλεις χρήματα στην κόρη σου που σπουδάζει στο Λονδίνο μπορείς να κάνεις μεταφορά εμβασμάτων με την Western Union ή και να αξιοποιήσεις το ταχυδρομείο. Problem solved. 

Εφαρμογές iPhone

Δεν μπορείς να κατεβάσεις εφαρμογές που έχουν συνδρομή στο iPhone. Να και κάτι θετικό. Έχουμε ξαναπεί ΕΔΩ ότι έχουμε γίνει σκλάβοι των application. Ώρα για αποτοξίνωση.

Διαδικτυακές αγορές

Δεν μπορείς να κάνεις παραγγελίες προϊόντων μέσω internet από εταιρίες που δεν έχουν έδρα στην Ελλάδα. Μπορείς όμως να βγεις επιτέλους από το σπίτι σου και να κάνεις μια βόλτα στην τοπική αγορά, να γνωρίσεις τη νεαρή σχεδιάστρια της γειτονιάς σου που φτιάχνει χειροποίητες τσάντες και τον βιβλιοπώλη που θα σου προτείνει ένα βιβλίο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σου για το καλοκαίρι. 

Αγορά και πώληση μετοχών

Δεν μπορείς να κάνεις αγορά και πώληση μετοχών καθώς το Χρηματιστήριο Αθηνών είναι κλειστό. Χμμμ και έλεγα τι είχα ξεχάσει.... 

Καταβολή ενοικίου

Δεν είναι και εύκολο να καταβάλεις το ενοίκιό σου ή να εξοφλήσεις λογαριασμούς. Θα ξέρεις, βέβαια, ότι όλοι ανεξαιρέτως δείχνουν μία άλφα κατανόηση. Όποιος πει ότι γύρισε νοικάρης και ζήτησε τα χρήματα on- time αυτές τις μέρες μάλλον ψεύδεται. 

PayPal    

«Η χρηματοδότηση του ψηφιακού πορτοφολιού της PayPal από ελληνικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, καθώς και οι διασυνοριακές συναλλαγές που χρηματοδοτούνται από κάθε είδους κάρτες ή τραπεζικούς λογαριασμούς, αποτελούν μη διαθέσιμες ενέργειες αυτή τη στιγμή. Απόπειρες πληρωμών δύνανται επίσης να μην γίνονται δεκτές από την εκδούσα αρχή της κάρτας ή από τα τραπεζικά ιδρύματα. Άλλες υπηρεσίες της PayPal, όπως η λήψη πληρωμών, παραμένουν ενεργές». Κάπως έτσι είναι τα πράγματα με την PayPal. Αλλά μάλλον μπορούμε να ζήσουμε μερικές μέρες με τέτοιου είδους προβλήματα.  

Ελλείψεις προϊόντων

Λιγοστεύουν τα αβγά και το κρέας, λέει η Guardian. Επιτρέψτε μας να σας πούμε ότι και κότες έχουμε και κρέας βρίσκουμε. Γκότζι μπέρι δεν βρίσκουμε. 

Φάρμακα

Παρατηρούνται ελλείψεις σε κάποια βασικά φάρμακα και προβλήματα στην τροφοδοσία. Δυστυχώς, λύση σε αυτό το πρόβλημα δεν μπορούμε να δώσουμε. Αν την είχαμε θα ήμασταν πρωθυπουργοί.   

Δες ΕΔΩ γιατί γελάει ο Αλέξης Τσίπρας.