Βουλή: Εγκρίθηκαν τα προαπαιτούμενα-Έρχεται 3ο πρόγραμμα στήριξης

Με 229 «ΝΑΙ» και 64 «ΌΧΙ», πέρασαν από την Βουλή τα νέα μέτρα. Αγκαλιά με το πρόγραμμα στήριξης η Ελλάδα. Η επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ.
Βουλή: Εγκρίθηκαν τα προαπαιτούμενα-Έρχεται 3ο πρόγραμμα στήριξης



Σε μια συνεδρίαση που κράτησε κάτι παραπάνω από 5 ώρες, εγκρίθηκαν τα προαπαιτούμενα για την συμφωνία με τους δανειστές και το 3ο πρόγραμμα στήριξης προς την Ελλάδα.  

Όπως αναμενόταν, η Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε υπέρ των μέτρων, μεταξύ των οποίων η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, αλλά και ο μέχρι πρότινος Υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης. Συνολικά 39 κυβερνητικοί βουλευτές καταψήφισαν τα μέτρα (32 ΟΧΙ, 6 Παρών, 1 απούσα).

Με 229 «ΝΑΙ», 6 «Παρών» και 64 «ΟΧΙ» λοιπόν η ελληνική Βουλή ενέκρινε τα προαπαιτούμενα μέτρα που συμφωνήθηκαν στις Βρυξέλλες τα ξημερώματα της Δευτέρας και πλέον το μόνο που απομένει για να οριστικοποιηθεί το 3ο πρόγραμμα στήριξης προς την χώρα μας είναι να ψηφιστεί και στα ευρωπαϊκά κοινοβούλια. Να θυμίσουμε πως τα πρώτα μέτρα πριν από μια εβδομάδα είχαν "περάσει" με 251 "ΝΑΙ".

Όσο για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ; Ο Αλέξης Τσίπρας είχε δηλώσει στην Κ.Ο. του κόμματος πως όσοι ψηφίσουν «ΟΧΙ» θα διαγραφούν. Έτσι μοιραία, αν υλοποιήσει τις εξαγγελίες του, τότε αυτόματα θα γίνει ανασχηματισμός στην Κυβέρνηση. Μάλιστα 3 υπουργοί ψήφισαν «ΟΧΙ», οι κύριοι Λαφαζάνης, Στρατούλης και Ήσυχος.

Κάπως έτσι οδεύει και προς το τέλος του το… θρίλερ του Grexit και απομένει πλέον η τυπική οριστικοποίηση της συμφωνίας Κομισιόν-Ελλάδας για το 3ο πρόγραμμα στήριξης.