Ψηφοφορία της Βουλής: Πέρασε το 2ο πακέτο με τα προαπαιτούμενα με 230 ναι

Ο Βαρουφάκης ψήφισε υπέρ των μέτρων αυτή τη φορά.
Ψηφοφορία της Βουλής: Πέρασε το 2ο πακέτο με τα προαπαιτούμενα με 230 ναι



Το δεύτερο πακέτο  των προαπαιτούμενων "πέρασε" από την Ολομέλεια της Βουλής με 230 "ναι", 63 "όχι" και 5 "παρών" (όχι ψήφισαν ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή και 31 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ). Σε αυτή την ψηφοφορία, η κυβέρνηση είχε απώλειες 36 βουλευτών (σε σχέση με τους 39 της προηγούμενης ψηφοφορίας), με αυτό που προκαλεί μεγαλύτερη εντύπωση να είναι η αλλαγή της στάσης του Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος είπε "ναι" στο δεύτερο πακέτο.

Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών, εξήγησε ότι ουσιαστικά ψήφισε "ναι" σε δύο μέτρα τα οποία είχε προτείνει ο ίδιος, "αν και υπό ριζοσπαστικά διαφορετικές συνθήκες και προϋποθέσεις".

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας από το έδρανο της Βουλής ξεκαθάρισε "Επειδή τις τελευταίες ημέρες οργιάζουν  η παραπληροφόρηση και η κινδυνολογία με στόχο τους πολίτες αλλά και την κυβέρνησης θέλω να δηλώσω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι οι αλλαγές στον κώδικα και θα ισχύσουν από 1/1/2016 δεν θέτουν σε κίνδυνο την προστασία της πρώτης κατοικίας. Το φθινόπωρο θα έρθει το νομοσχέδιο για προς και ρύθμιση κόκκινων δανείων.

Ως τότε το πλαίσιο που θα ισχύει θα είναι αυτό που ίσχυε μέχρι σήμερα, δεν θα υπάρχει κανένα πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Η προστασία της πρώτης κατοικίας από αυτή την κυβέρνηση ήταν είναι και θα είναι διαρκής.

Κανένας άνεργος, κανένας μεροκαματιάρης, κανένας χαμηλόμισθος συνταξιούχος, κανένας δανειολήπτης σε φτωχές και υποβαθμισμένες συνοικίες δεν πρόκειται να χάσει το σπίτι του", αναφερόμενος στο σοβαρό ζήτημα των πλειστηριασμών.

Δες εδώ τι είπε η μητέρα του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για το γιο της.