Ψηφίστηκε το τρίτο μνημόνιο-Συνεχίζονται οι απώλειες για τον ΣΥΡΙΖΑ

Με 222 «ναι» είναι πλέον γεγονός…
Ψηφίστηκε το τρίτο μνημόνιο-Συνεχίζονται οι απώλειες για τον ΣΥΡΙΖΑ



Μετά από (ακόμη μια) μαραθώνια συνεδρίαση, η Βουλή ψήφισε με 222 «ναι» το τρίτο μνημόνιο. Εξήντα τέσσερα τα «όχι», έντεκα βουλευτές ψήφισαν «παρών».

Οι απώλειες για τον ΣΥΡΙΖΑ πλέον είναι τεράστιες καθώς συνολικά 47 βουλευτές του κυβερνόντος κόμματος καταψήφισαν το μνημόνιο (32 όχι, 11 παρών, μια απουσία ενώ τρεις διαφοροποιήθηκαν επί της αρχής σε συγκεκριμένα άρθρα) με την Αριστερή Πλατφόρμα να στέλνει για ακόμη μια φορά το μήνυμα της προς τον Αλέξη Τσίπρα.

Χαρακτηριστικό είναι πως ούτε ένας από τους «αντάρτες» (Λαφαζάνης, Βαρουφάκης, Κωνσταντοπουλου κλπ) δεν διαφοροποιήθηκε της θέσεως του ενώ εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως ο πρωθυπουργός ψήφισε από τους πρώτους μαζί με τους βουλευτές της επαρχίας, που έπρεπε να προλάβουν τα μέσα μεταφοράς, και αποχώρησε.

Κάπως έτσι το τρίτο μνημόνιο είναι πλέον νόμος του κράτους ενώ η συνέχεια, σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, θέλει τον Αλέξη Τσίπρα να ζητά μετά τις 20 Αυγούστου ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή.

 Να θυμίσουμε πως στην πρώτη ψηφοφορία της 15ης Ιουλίου υπήρξαν 39 απώλειες για την Κυβέρνηση, ενώ στην δεύτερη μια εβδομάδα αργότερα 36. Νούμερα τα οποία ανέβηκαν σήμερα…

Διάβασε ΕΔΩ όλα τα μέτρα που προβλέπει το τρίτο μνημόνιο