Είναι αυτό το μέλλον των πτήσεων; Έρχονται τα αεροπλάνα χωρίς παράθυρα! (βίντεο)

Ξεχάστε τα μικρά παραθυράκια και ετοιμαστείτε για την απόλυτη πανοραμική θέα κατά την διάρκεια της πτήσης
Είναι αυτό το μέλλον των πτήσεων; Έρχονται τα αεροπλάνα χωρίς παράθυρα! (βίντεο)



Πολλοί άνθρωποι που ταξιδεύουν με αεροπλάνο ζητούν συνεχώς από το ckeck in του αεροδρομίου να έχουν θέση δίπλα στο παράθυρο. Αν είσαι ένας από αυτούς τότε σίγουρα θα χαρείς με το αεροπλάνο χωρίς... παράθυρα! Πρόκειται για ένα σχέδιο του Κέντρου Καινοτομίας και Διαδικασίας (CPI) της βορειοανατολικής Αγγλίας, με το οποίο προβλέπεται να αντικατασταθούν τα υπάρχοντα παράθυρα του αεροπλάνου από οθόνες πλήρους μήκους, εξαιρετικά ευέλικτες και λεπτές.

Έξω από αεροσκάφος θα τοποθετηθούν ειδικές κάμερες που θα λαμβάνουν σε πραγματικό χρόνο πανοραμικά την εικόνα και θα την μεταφέρουν στο εσωτερικό του αεροσκάφους με την παραμικρή λεπτομέρεια! Βλέποντας ο επιβάτης στα πλαϊνά και στο ταβάνι της καμπίνας τις εικόνες, θα έχει την αίσθηση πως βρίσκεται κυριολεκτικά... έξω από το αεροπλάνο!

Μπορεί επίσης σε αυτές τις οθόνες υψηλής τεχνολογίας να προβάλλονται άλλες φωτογραφίες (ηλιοβασίλεμα, συννεφιά, ξημέρωμα, νύχτα, παραλία, έρημο), βοηθώντας τον κόσμο έτσι να αισθανθεί ακόμα πιο άνετα κατά την διάρκεια της πτήσης. Ακόμα θα τοποθετηθούν οθόνες αφής και στο πίσω μέρος των καθισμάτων, στις οποίες θα μπορεί ο καθένας να σερφάρει στο διαδίκτυο και να ελέγξει τα e-mail του στα 35.000 πόδια!

Ένα αεροπλάνο χωρίς παράθυρα θα μπορούσε να μειώσει το κόστος των αεροσκαφών και για τις εταιρείες αλλά και για τους ταξιδιώτες. Οι οθόνες όπως είπαμε θα είναι λεπτές και θα εξοικονομηθεί αρκετός χώρος στα πλαϊνά του αεροσκάφους, που θα βοηθήσει ώστε να μεγαλώσουν οι θέσεις του επιβάτη παρέχοντάς του μεγαλύτερη άνεση στο ταξίδι. Η άτρακτος θα είναι ελαφρύτερη, αφού θα αφαιρεθούν αρκετά από τα πλαϊνά κομμάτια εκτός των παραθύρων και αυτό μεταφράζεται σε εξοικονόμηση καυσίμου, λιγότερες εκπομπές καυσαερίων, άρα και χαμηλότερο λειτουργικό κόστος.

Σύμφωνα με την εταιρεία (CPI), το σχέδιο αυτό θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί σε τουλάχιστον 10 χρόνια, αφού μόνο για τις ειδικές οθόνες θα χρειαστούν 5 χρόνια μέχρι να χρησιμοποιήσουν οργανικές διόδους εκπομπής φωτός (OLED).