Super Blood Moon : To ματωμένο φεγγάρι που μας μάγεψε!

Όσοι δεν το είδατε, πρέπει να κάνετε υπομονή τώρα μέχρι το 2033…
Super Blood Moon : To ματωμένο φεγγάρι που μας μάγεψε!



Ένα μοναδικό φαινόμενο ολοκληρώθηκε πριν λίγες ώρες, το super ματωμένο φεγγάρι, μαγεύοντας όλο τον πλανήτη από άκρη σε άκρη!

Στην χώρα μας το φαινόμενο ήταν ορατό στις 6 παρά 10 τα ξημερώματα, ωστόσο ο καιρός δεν μας έκανε το… χατίρι καθώς είχε συννεφιά και δεν μπορέσαμε να το απολαύσουμε. Στην υπόλοιπη υφήλιο, ωστόσο, ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε μοναδικές στιγμές.

Η σπανιότητα της υπερπανσελήνου που ζήσαμε είναι τόσο μεγάλη, που από το 1900 και μετά έχει πραγματοποιηθεί μόλις πέντε φορές: Το 1910, το 1928, το 1946 και το 1982. Την επόμενη φορά που θα υπάρξει super blood moon το ημερολόγιο θα δείχνει 2033…

Το όνομα «ματωμένο» φεγγάρι οφείλεται στο γεγονός πως μαζί με την πανσέληνο υπήρξε και ολική έκλειψη. Έτσι το χρώμα του φεγγαριού απέκτησε μια κοκκινωπή όψη, προκαλώντας δεισιδαιμονίες παράλληλα για το τέλος του κόσμου!

Το φεγγάρι ήταν στο περίγειο της γης, δηλαδή στο κοντινότερο σημείο (226 χιλιάδες μίλια) που μπορεί να φτάσει στον πλανήτη μας ενώ ήταν 14% μεγαλύτερο από την συνηθισμένη πανσέληνο.

Δείτε στην gallery τις μαγευτικές φωτογραφίες που κατέγραψε ο φακός σε όλο τον κόσμο…

Δες ΕΔΩ ένα απίθανο υποβρύχιο show από το... 1947!