Φύγαμε για Άρη! Αυτό είναι το σχέδιο που κέρδισε τον διαγωνισμό της NASA για την πρώτη κατοικία

Πραγματικά απίστευτο το αρειανό igloo!
Φύγαμε για Άρη! Αυτό είναι το σχέδιο που κέρδισε τον διαγωνισμό της NASA για την πρώτη κατοικία



Πριν λίγες μέρες η NASA ανακοίνωσε την ανακάλυψη νερού στον Άρη προκαλώντας δέος σε όλο τον πλανήτη. Φαίνεται όμως πως ο αμερικανικός οργανισμός του διαστήματος δεν θα μείνει εκεί καθώς ανακοίνωσε τον νικητή σχεδίου για τις πρώτες εγκαταστάσεις στον Άρη!

Η ομάδα Team Space Exploration Architecture and Clouds Architecture Office αναδείχτηκε νικήτρια με το σχέδιο Mars Ice House, λαμβάνοντας και 25 χιλιάδες δολάρια σαν έπαθλο.

Η πρόταση των νικητών ανέφερε πως θα υπάρχει μια μεγάλη βάση-ιγκλού στο κέντρο ενώ rovers (τηλεκατευθυνόμενα αυτοκινητάκια αν προτιμάτε) θα κάνουν εξαγωγή του νερού. Έξω από το ιγκλού θα υπάρχει ένα στρώμα πάγου ώστε το περιβάλλον μέσα στις εγκαταστάσεις να παραμένει δροσερό.

Πως όμως θα χτιστεί; Θα πρέπει να γίνει φυσικά αποστολή ανθρώπων στον «κόκκινο πλανήτη» ενώ το χτίσιμο θα γίνει σε δυο φάσεις. Τα υλικά και τα robot που θα βοηθήσουν στο χτίσιμο θα προσγειωθούν με αλεξίπτωτα στον Άρη. To σχέδιο προβλέπει πως το κεντρικό κτήριο θα είναι 4 ορόφων ενώ θα διαθέτει κουζίνα και κήπο για την εμφύτευση λαχανικών.

Πότε θα τα δούμε όλα αυτά; Άγνωστο! Η NASA πάντως αναφέρει πως δεν θα αργήσει η στιγμή που άνθρωπος θα ταξιδέψει στον Άρη.

Μέχρι τότε, δείτε το πρωτότυπο σχέδιο για τις πρώτες εγκαταστάσεις στον Άρη…