Η τελευταία συνέντευξη της Αλεξίας Αλεξιάδου

Για τη μαγειρική, τα βιβλία, αλλά και την ευτυχίαείχε μιλήσει σε μία από τις τελευταίες της συνεντεύξεις η Αλεξία Αλεξιάδου στοdiabazoume.gr.
Η τελευταία συνέντευξη της Αλεξίας Αλεξιάδου



Η Αλεξία Αλεξιάδου υπήρξε μία σύγχρονη εκπρόσωπος της δημιουργικής Ελληνικής κουζίνας και συγγραφέας αρκετών επιτυχημένων βιβλίων μαγειρικής, όπως «Ερωτικές Συνταγές», «Γεύσεις Γάμου» και «Μια γιορτή για τα παιδιά», τα οποία έχουν λάβει διεθνή αναγνώριση. Η Αλεξία είχε εκδώσει μάλιστα σε συνεργασία με τη μητέρα της, Βέφα Αλεξιάδου, το βιβλίο «Νηστίσιμα και Υγιεινά», ενώ το τελευταίο της βιβλίο «Ονειρικά Χριστούγεννα» έγινε best seller και επανεκδόθηκε τέσσερις φορές.

Η Αλεξία διατηρούσε χαμηλό προφίλ στα media και προτιμούσε να αφιερώνει τον λιγοστό ελεύθερο χρόνο της στις δύο κόρες της, τη μαγειρική και τη λογοτεχνία, κάτι που εξομολογείται και σε μία από τις τελευταίες συνεντεύξεις της στο diabazoume.gr. "Δυστυχώς δεν έχω ελεύθερο χρόνο. Ψάχνω «απεγνωσμένα» να τον βρω... Αν με ρωτάτε πάντως με τι ασχολούμαι τα Σαββατοκύριακα, η απάντηση είναι με το να ανακαλύπτω νέες γεύσεις και να δημιουργώ νέα πιάτα...μαζί με τις δυο κόρες μου! Λατρεύω τη λογοτεχνία και όταν έχω χρόνο, συνήθως όταν ταξιδεύω, διαβάζω πολύ". 

"Με γεμίζει η ζωή μου, και με γεμίζει απόλυτα η οικογένειά μου. Λατρεύω τα ταξίδια... όταν βλέπω γαλανό ουρανό σκέφτομαι πάντα πως θα ήθελα να βρίσκομαι σε ένα αεροπλάνο. Όταν καθυστερώ για να εμπνευστώ μου φωνάζει ο άνδρας μου για το deadline του επόμενου τεύχους!" είχε πει αναφερόμενη σε όλα όσα τη γεμίζουν και την εμπνέουν να γράφει.

"Προσπαθώ να μην έχω πολλές σκέψεις γιατί αν τις φέρω στο μυαλό μου δεν θα κοιμηθώ. Είμαι στην ευχάριστη θέση όμως να σας διαβεβαιώσω πως όλα μου τα όνειρα είναι πάντα χαρούμενα και ρόδινα... Ίσως γιατί είμαι ένα πολύ αισιόδοξος άνθρωπος" είχε εξομολογηθεί για όλα όσα σκέφτεται πριν κοιμηθεί, για να προσθέσει σχετικά με όλα όσα την κάνουν ευτυχισμένη: "Η οικογένειά μου, τα παιδιά μου, η δουλειά μου. Δεν θα μπορούσα να ζήσω χωρίς αυτά και θα επιζούσα σε οποιεσδήποτε συνθήκες, αρκεί μόνο να τα έχω εξασφαλισμένα.." (...) "Το πολυτιμότερο αγαθό είναι η υγεία .... όλα τα υπόλοιπα είναι εύκολα".