Παρίσι τώρα: Δυο νεκροί από την επιχείρηση της γαλλικής αστυνομίας στο Σεν Ντενί

Μια εκ των δύο η γυναίκα που ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη.
Παρίσι τώρα: Δυο νεκροί από την επιχείρηση της γαλλικής αστυνομίας στο Σεν Ντενί



Από το πρωί η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Γαλλίας, επιχειρεί στο βόρειο προάστιο του Παρισιού Σεν Ντενί, όπου πιστεύεται πώς βρίσκεται ο φερόμενος ως εγκέφαλος των τρομοκρατικών επιθέσεων της περασμένης Παρασκευής, Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ. Δύο έως τέσσερις ύποπτοι και μέλη του ISIS, ειναι κλεισμένοι στο ίδιο διαμέρισμα που επιχειρεί η αστυνομία.

Η ανταλλαγή πυρών ξεκίνησε όταν ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος της αστυνομίας μπήκε στο διαμέρισμα των τρομοκρατών προκειμένου να διερευνήσει την ύπαρξη εκρητικών. Οι ύποπτοι αντιλήφθηκαν το ρόλο του και άνοιξαν πυρ με καλάσνικοφ. Θεωρείται ότι τουλάχιστον δύο τρομοκράτες είναι νεκροί, ένας άνδρας από ελεύθερο σκοπευτή και μια γυναίκα καμικάζι που ανατινάχτηκε. Ο τρίτος νεκρός φέρεται να είναι περαστικός. 

Η επιχείρηση έχει ξεκινήσει από τα ξημερώματα, καλώντας η αστυνομία τους πολίτες να μείνουν στο σπίτι τους και να αποφεύγουν τις περιττές μετακινήσεις. Το Σεν Ντενί βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση και η αστυνομία ζητά από τα ΜΜΕ να μεταδίδουν όσο το δυνατόν λιγότερες πληροφορίες, για να μη μαθαίνουν οι τρομοκράτες, τις κινήσεις τους από την τηλεόραση.