Νew York Magazine: Αυτό είναι το ωραιότερο εξώφυλλο της χρονιάς

Αll the single ladies ενωθείτε!
Νew York Magazine: Αυτό είναι το ωραιότερο εξώφυλλο της χρονιάς



Είναι από αυτές τις περιπτώσεις που στα εξώφυλλα δεν βλέπεις κάποια celebrity αλλά ένα χέρι. Και αυτό το χέρι ξέρεις ότι είναι τόσο "επαναστατικό", που θα γραφτεί στην ιστορία, περισσότερο από κάθε ποζαριστή σταρ. Γιατί πολύ απλά εκπροσωπεί μια ολόκληρη κοινωνία μιας ολόκληρης γενιάς.

"Οι ελεύθερες γυναίκες είναι αυτή τη στιγμή η πιο ισχυρή πολιτική δύναμη της Αμερικής", γράφει στο δάχτυλο με το βαμμένο κόκκινο νύχι. Στο ίδιο δάχτυλο που θα περίμενες να δεις το μονόπετρο ή τη βέρα. Και αυτό το δάχτυλο υψώνεται όπως το διπλανό του, επιβεβαιώνοντας ακριβως τον τίτλο του άρθρου.

Το 2009 έρευνα δείχνει ότι το ποσοστό των παντρεμένων γυναικών είναι κάτω από 50%. Για πρώτη φορά, οι ελεύθερες γυναίκες είναι περισσότερες από τις παντρεμένες. Για τις ηλικίες δε, κάτω των 30, μόλις το 20% βρίσκεται σε γάμο, σε αντίθεση με το 60% του 1960.

Oι ελεύθερες γυναίκες της Αμερικής διεκδικούν πια και άλλη κοινωνική μεταχείριση. Διεκδικούν τη θέση τους σε έναν κόσμο που δεν σχεδιάστηκε για αυτές, δημιουργώντας μια νέα κατηγορία πολίτη. 

 

Δες εδώ πέντε απλούς τρόπους να μη φοβάσαι πια το μέλλον.