Nancy Reagan: Αυτή ήταν η ζωή της!

H πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ πέθανε στο σπίτι της από καρδιακή προσβολή.
Nancy Reagan: Αυτή ήταν η ζωή της!



Η Nancy Reagan, πρώην κυρία των ΗΠΑ, άφησε την τελευταία της πνοή στο σπίτι της στο Bel Air σε ηλικία 95 ετών. Έπαθε καρδιακή προσβολή. 

Το πραγματικό της όνομα Anne Frances Robbins και την γνωρίσαμε την δεκαετία του 60 ως χολιγουντιανή ηθοποιό. Υπήρξε μια όμορφη, εντυπωσιακή και έξυπνη γυναίκα την οποία ερωτεύτηκαν διάσημοι σταρ του θεάματος όπως ο Clark Gable, ο Robert Stack και ο Peter Lawford. Στις 15 Νοεμρβίου 1949 γνώρισε τον Ronald Reagan ο οποίος τότε ήταν πρόεδρος της Screen Actors Guild. Του ζήτησε να τη βοηθήσει να βγει το όνομά της από τη "μαύρη λίστα" του Hollywood, εκείνος της εξήγησε πως έγινε παρεξήγηση (στη λίστα περιλαμβανόταν το όνομά της αλλά όχι την ίδια, ήταν συνωνυμία) και της ζήτησε να βγουν ραντεβού. 

Έγιναν πρώτη είδηση στα αμερικανικά media και παρότι εκείνος προερχόταν από ένα δύσκολο διαζύγιο (από την ηθοποιό και τραγουδίστρια Jane Wyman) τρία χρόνια μετά της έκανε πρόταση γάμου. Παντρεύτηκαν στις 4 Μαρτίου 1952 στο Los Angeles σε μια πολύ τελετή με μόλις τρεις καλεσμένους (τον κουμπάρο William Holden, την συζυγό του και την φίλη της νύφης, ηθοποιό Brenda Marshall), 

Έμεινε πιστή στον άντρα της και όταν εκείνος ανέλαβε την προεδρία των ΗΠΑ (1981-1989) στάθηκε πολύ δυναμική δίπλα του, ψιθυρίζοντάς του πολλές φορές στο αφτί ατάκες και συμβουλές. Δέχτηκε έντονη κριτική από τους δημοσιογράφους για τα θρυλικά δείπνα και τις λαμπερές εκδηλώσεις που διοργάνωνε στον Λευκό Οίκο με δεκάδες καλεσμένους. Ήταν τόσο πολλοί οι υψηλοί προσκεκλημένοι της που δεν αρκούσαν οι προεδρικές πορσελάνες για να σερβιριστούν! Παρήγγειλε 4,370 κομμάτια φίνας κινέζικης πορσελάνης Lenox china προκειμένου να σερβιριστούν 220 επιπλέον άνθρωποι (αντιστοιχούν 19 κομμάτια σε κάθε καλεσμένο)!

Στο στόχαστρο βρέθηκε επίσης για την εξαιρετικά ακριβή της γκαρνταρόμπα (ήταν αδιαμφισβήτητα από τις πιο σικάτες πρώτες κυρίες, με εμμονή στο κόκκινο χρώμα) αλλά και το σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε το 1988: αμέσως μετά την απόπειρα δολοφονίας του Ronald Reagan to 1981 προσέλαβε αστρολόγο για την οργάνωση του προεδρικού προγράμματος και δεν έκανε τίποτα (ούτε η ίδια ούτε ο πρόεδρος) χωρίς να την συμβουλευτεί! 

Κατά την προεδρική θητεία έδωσε μεγάλο αγώνα στην εκστρατεία ενημέρωσης των νέων για τον θάνατο που σκορπάει η χρήση ναρκωτικών ουσιών (μέσα από την καμπάνια Just Say No). 

Οι Reagans αποσύρθηκαν στο σπίτι τους στο Bel Air το 1989 με τα δύο τους παιδιά. Η Nancy Reagan αφοσιώθηκε στην φροντίδα του συζύγου της όταν διαγνώστηκε ότι πάσχει από Alzheimer (το 1994) και μέχρι τον θάνατό του (2004) ενώ μέχρι και τον θάνατό της παρέμεινε αφοσιωμένη στην πολιτική με ενεργό συμμετοχή στα δρώμενα της χώρας.