Είμαστε όλοι πρόσφυγες: Μια φωτογράφιση που θα συζητηθεί!

To DownTown είναι στα περίπτερα (και θέλεις σίγουρα να το διαβάσεις!).
Είμαστε όλοι πρόσφυγες: Μια φωτογράφιση που θα συζητηθεί!



Το περιοδικό DownTown ταξίδεψε στην Ειδομένη, έζησε 48 ώρες με τους πρόσφυγες και καταθέτει τις ιστορίες τους. Δύο ημέρες έζησε στον τόπο όπου έχει χαθεί η αξιοπρέπεια αλλά υπάρχει ακόμα ελπίδα... 

Δες ένα μικρό απόσπασμα: 

 «Είμαι 23 χρόνων. Είδα ρωσικό αεροσκάφος να ρίχνει βόμβα και να γκρεμίζονται 30 κτίρια μέσα σε δευτερόλεπτα. Αποφάσισα να φύγω όταν επιστρέφοντας μια μέρα από το πανεπιστήμιο είδα το σπίτι μου βομβαρδισμένο. Σπούδαζα πολιτικός μηχανικός και η γυναίκα μου δασκάλα. Ζούσαμε στην ομορφότερη χώρα του κόσμου και τώρα είμαστε εδώ με το τίποτα. Έχουμε βέβαια τους ανθρώπους που αγαπάμε, εσάς που μας βοηθάτε, αλλά θα σου πω κάτι: να ξέρεις ότι όταν τελειώσει ο πόλεμος το 99% των Σύρων θα επιστρέψει πίσω. Και θα χτίσουμε αυτή τη χώρα με τα ίδια μας τα χέρια, ξανά από την αρχή» λέει ο Moχάμεντ, σε εξαιρετικά αγγλικά και με φωνή που τρέμει και ο Ιούλιος (που όσο περνάει η ώρα καταλαβαίνω ότι αυτό που γνωρίζει καλύτερα απ’ όλα, αν και μόλις 21 χρόνων, είναι Ιστορία), εξηγεί γιατί είναι αδύνατον να μείνει κάποιος αυτή τη στιγμή στη Συρία. Ο πατέρας του Μοχάμεντ, 55 χρόνων που μοιάζει με 70, μας κερνάει σε ένα πλαστικό ποτήρι τσάι, το οποίο επιμένει να πιούμε ζεστό. Σκέφτομαι ότι αυτό το τσάι έχει βράσει σε ένα τσίγκινο, πολυχρησιμοποιημένο κουτάκι Coca Cola. Κοιτάζω τις στάχτες στην επιφάνεια του ποτηριού, κλείνω τα μάτια και πίνω. Κάθομαι σε μια πλαστική σακούλα που μοιράζομαι με τον Ιούλιο. Οι υπόλοιποι σε σκουριασμένες λαμαρίνες. Κανείς μας όμως στο νωπό χώμα. Τα ρούχα τους είναι πιο λεπτά από τα δικά μου και κάθε τόσο μαζεύομαι περισσότερο για να κόψω το κρύο. 

Αυτό δεν πρέπει να το χάσεις: Εννέα διάσημοι Έλληνες ενώνουν τη φωνή τους με τους χιλιάδες πρόσφυγες που διασχίζουν τη χώρα μας αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο. Φωτογραφίζονται για το DownTown και δηλώνουν “Είμαστε όλοι πρόσφυγες”. 

Ποιος είναι ο Μάρκος Σεφερλής; Ο θεός της επιθεώρησης φωτογραφίζεται για το DownTown λίγο πριν βγει στον αέρα η νέα του τηλεοπτική εκπομπή και μιλάει για όλα. 

Διάβασε ένα μικρό απόσπασμα: 

Σε καθαρά δραματικό ρόλο θα σε δούμε ποτέ; 
Σε καθαρά δραματικό ρόλο όχι γιατί δεν θέλω να μπει ο άλλος στο θέατρο, να περιμένει να γελάσει και να δει κάτι άλλο. Μου αρέσει να κάνω κωμωδία με πινελιές συναισθηματικές, όπως στην Κυρία Νταπφάιρ και στο Δείπνο Ηλιθίων. Ήδη έχω στο πρόγραμμα να κάνω του χρόνου έναν μονόλογο ο οποίος είναι κωμικός μέχρι ενός σημείου και στο τέλος καταλήγει σε δράμα. Όχι για να αποδείξω ότι μπορώ να παίξω και δράμα. Απλώς ο συγκεκριμένος μονόλογος που θέλω να κάνω είναι γροθιά στο στομάχι, επειδή λέει κάποιες αλήθειες. Είναι ένα πρόσφατο θέμα που πιστεύω απασχόλησε πολύ τα media και συγκλόνισε την ελληνική κοινωνία. 

Έχει τύχει να μην αρέσει καθόλου στο κοινό μια παράστασή σου;
Δεν μπορώ να θυμηθώ κάτι. Αν όμως δω ότι κάτι δεν αρέσει, το αλλάζω. Δεν έχω κάνει παράσταση που να αποτύχει και να πεις ότι την κατέβασα γιατί δεν άρεσε. 

Στο Ραντεβού, στο Star, αναλαμβάνεις να κάνεις προξενιά. Γιατί κάποιος να βρει ταίρι μέσα από ένα τηλεπαιχνίδι; 

Παλαιότερα, που δεν υπήρχε το internet, ήταν ένας ωραίος τρόπος να γνωριστούν δύο άνθρωποι και είτε να παραμείνουν φίλοι, είτε να μη μιλήσουν ξανά ποτέ, ή και να παντρευτούν. Τώρα που υπάρχει το internet δεν είναι τόσο δύσκολο πια, οπότε οι λόγοι για να συμμετάσχουν είναι να περάσουν καλά, να διασκεδάσουν, να κερδίσουν δώρα και γιατί όχι να προκύψει κάτι καλό ανάμεσα στο ζευγάρι. Αλλά νομίζω ότι τώρα έρχονται καθαρά για το παιχνίδι και για να κάνουμε πλάκα. Γιατί ήδη οι πρώτες συμμετοχές αναφέρουν ότι θέλουν να γνωρίσουν τον Σεφερλή και να περάσουν καλά.

Υπάρχουν ερωτήσεις που έχεις βαρεθεί να απαντάς; 
Αν ο γιος μου θέλει να γίνει ηθοποιός, αν θα έκανα ξανά πρωινό και αν χωρίζω με την Έλενα. 

Το κοινωνικό πείραμα της εβδομάδας: Ποια παιδιά του ΣΥΡΙΖΑ είναι yolo; Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα που θα καλούσαμε στο κυριακάτικο μασκέ μας πάρτι! (πολύ γέλιο).

Θα διαβάσεις επίσης τα πιο hot νέα των celebrities, όλες τις αγαπημένες σου στήλες (τα Opinion, τις Απορίες που έγιναν Θεωρίες, τη Λουέλα και Κρουέλα και το Access All Areas που ξέρει τι κάνουν οι celebrities όταν έχουν κέφια), θα ενημερωθείς για τα τελευταία trend σε μόδα και ομορφιά, θα βρεις τον καλύτερο οδηγό πόλης που θα σε πάει σινεμά, θέατρο, για καλό φαγητό και ποιοτικό nightlife!

DownΤown,
Το καλύτερο εβδομαδιαίο περιοδικό επέστρεψε.