Αεροπορική τραγωδία: 62 οι νεκροί, ανάμεσά τους 4 παιδιά, του Boeing 737

Κύπριος ο πιλότος της μοιραίας πτήσης Ντουμπάι-Ροστόφ. Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα λένε οι ερευνητές που προσπαθούν να εντοπίσουν τα αίτια της τραγωδίας.
Αεροπορική τραγωδία: 62 οι νεκροί, ανάμεσά τους 4 παιδιά, του Boeing 737



Ημέρα θλίψης για δεκάδες οικογένειες. Όλοι επιβάτες και το πλήρωμα της πτήσης FZ981 με προορισμό στο Ροστόφ συνετρίβη στο 250 μέτρα μακριά από το αεροδρόμιο του προορισμού της παρασύρροντας στον θάνατο 62 άτομα, ανάμεσά τους και 4 παιδιά.

Αυτόπτες μάρτυτες καταθέτουν ότι το Boeing 737-800 επιχείρησε προσγείωση χωρίς επιτυχία και στην δεύτερη προσπάθεια του πιλότου να το κατεβάσει, η ουρά του αεροσκάφους χτύπησε στο έδαφος με αποτέλεσμα το σκάφος να συντριβεί και να πιάσει φωτιά. Την στιγμή της τραγωδίας επικρατούσαν ακραία καιρικά φαινόμενα στην ρωσική πόλη, με βροχή, ισχυρούς ανέμους και πολύ κακή ορατότητα.

Σύμφωνα με τα ρωσικά media τα δύο μαύρα κουτιά του αεροσκάφους βρέθηκαν στον τόπο της τραγωδίας και οι ειδικοί ερευνητές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα για τα αίτα της τραγωδίας, από ανθρώπινο λάθος στον χειρισμό του αεροσκάφους, έως την κακοκαιρία και τα μηχανικά προβλήματα. Αποκλείουν ωστόσο την περίπτωση τρομοκρατικής ενέργειας κυρίως επειδή σε καμία στιγμή της πτήσης δεν εξέπεμψε SOS ο πιλότος. 

Πιλότος της τραγικής πτήσης ήταν ο Κύπριος Άριστος Σωκράτους, με μεγάλη εμπειρία στον αέρα και 5.700 ώρες πτήσης στο βιογραφικό του ενώ σύμφωνα με την εταιρεία το αεροσκάφος ήταν καινούριο, κατασκευάστηκε το το 2010 και έκανε την πρώτη του πτήση τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου. 

Από τα θύματα 50 ήταν Ρώσοι ενώ στο αεροπλάνο επέβαιναν ακόμα άτομα από την Κολομβία, την Ισπανία, τις Σεϊχέλες, την Ουκραία, την Ινδία και το Ουζμπεκιστάν. Το αεροσκάφος απογειώθηκε από το διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι στις 20:20 (ώρα Ελλάδας) της Παρασκευής και το δυστύχημα σημειώθηκε στο Ροστόφ επί του Ντον περίπου στις 02:50 του Σαββάτου. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο ίδιο αεροδρόμιο, πριν την συντριβή του μοιραίου Boeing, δύο άλλες πτήσεις άλλαξαν πορεία εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών ενώ μία ακόμα πτήση δεν προσγειώθηκξε αλλά επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη από όπου είχε απογειωθεί. 

Βίντεο από το σημείο της συντριβής: