Συγκλονιστικές εξελίξεις: Βρέθηκε ο μικρός Ben και τον λένε Αντρέα;

Εξελίξεις στην υπόθεση μετά από 25 χρόνια!
Συγκλονιστικές εξελίξεις: Βρέθηκε ο μικρός Ben και τον λένε Αντρέα;



Άκαρπες εδώ και 25 χρόνια παραμένουν οι προσπάθειες ανεύρεσης του μικρού Ben Needham, ο οποίος εξαφανίστηκε στην Ελλάδα στις 24 Ιουλίου το 1991. Ο Άγγλος Ben περνούσε τις οικογενειακές διακοπές με τους γονείς του όταν και εξαφανίστηκε από την Κω. Από τότε η μητέρα του Kerry Needham δε σταμάτησε ποτέ να τον αναζητεί και να ηγείται της εκστρατείας που η ίδια έχει δημιουργήσει: «Help Find Ben». 

Μετά από πολύχρονες θεωρίες και μαρτυρίες η βρετανική αστυνομία επιστρέφει με 10 αξιωματικούς στην Κω ,με στόχο να ξεκινήσει νέος κύκλος αναζητήσεων για το τι συνέβη εκείνη την ημέρα. Νωρίτερα το ίδιο έτος ανακοίνωσε ότι είχε λάβει επιπρόσθετη χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών της Βρετανίας ύψους 450.000 λιρών!

Σύμφωνα με βρετανικα δημοσιεύματα η αστυνομία ψάχνει να βρει, επιστρέφοντας στην Κω, τον άγνωστο που τους τηλεφώνησε το 1993 δηλώνοντας ότι ήξερε που ήταν ο Ben. Μάλιστα έδωσε και περισσότερες πληροφορίες λέγοντας ότι έχει αλλάξει το  όνομά του σε Ανδρέα! Ο Επιθεωρητής Jon Cousins δήλωσε: «Το 1993 κάποιος τηλεφώνησε στη γραμμή βοήθειας για τον χαμένο Ben και δήλωσε ότι το όνομα έχει αλλαχτεί σε Ανδρέας. Μάλιστα είχε ανατραφεί από έναν άνθρωπο γνωστό ως ο Νίκος. Θα ήθελα το πρόσωπο που τηλεφώνησε τότε να εμφανιστεί και να μας μιλήσει και πάλι". Η αστυνομία του Yorkshire προσφέρει 12.500 ευρώ (9.800 λίρες) για όποιον έχει αποδεικτικά στοιχεία για την εξαφάνιση". Το περίεργο είναι γιατί δίνεται βάρος στην πληροφορία αυτή 23 χρόνια μετά... Υπάρχει άραγε κάποια εξέλιξη την οποία δεν έχουμε μάθει ακόμα; 

Σε δήλωσή της η μητέρα  του ,26χρονου πλέον, Βen έκανε έκκληση όποιοι από το νησί έχουν έστω και μισή πληροφορία που δεν θεωρούν σπουδαία , ίσως να συμβάλλουν στην υπόθεση. “Πιστεύουμε ότι κάποιος στην Κω ξέρει κάτι - και αν ναι παρακαλούμε να εμφανιστεί”

Τον Ιανουάριο του περασμένου έτους, η Αστυνομία του Νότιου Yorkshire εξασφάλισε £ 700.000 ειδική χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών ώστε να συνεχιστούν οι έρευνες. 

Είμαστε άλλωστε κοντά στην επίλυση της υπόθεσης αυτής που συγκόνισε χιλιάδες κόσμου τα τελευταία χρόνια; Ο μικρός Ben θάφτηκε κάτω από ένα βουνό με μπάζα όταν έπαιζε σε οικοδομή δίπλα στο εξοχικό του χωρίς κανείς να τον έχει δει ότι βρίσκεται εκεί; Ή μήπως έπεσε όντως θύμα απαγωγής και σήμερα ζει κάπου στην Ελλάδα χωρίς να γνωρίζει ότι η βιολογικοί του γονείς τον αναζητούν τόσα χρόνια;