Εξαφάνιση του μικρού Ben: Τι συμβαίνει τώρα στην Κω; Νέα στοιχεία

Η υπόθεση που ακόμα συγκλονίζει. Ποιος είναι ο κύριος Νίκος που λέγεται ότι μεγαλώνει τον μικρό Ben ως Ανδρέα;
Εξαφάνιση του μικρού Ben: Τι συμβαίνει τώρα στην Κω; Νέα στοιχεία



"Πάντα θα υποστηρίζω την  άποψή μου ότι ο Ben είναι ζωντανός και  ότι απήχθη. Φοβάμαι, όμως να ελπίζω. Η ελπίδα είναι αυτή που με σκοτώνει πιο πολύ".
Με αυτές τις σκέψεις η μητέρα του Ben Needham ζει τα τελευταία χρόνια . Από τότε, δηλαδή, που ο 21 μηνών γιος της απήχθη ένα πρωινό στην Κω, το 1991. Ήταν 24 Ιουλίου όταν ο μικρός από το Sheffield, που ήταν σε οικογενειακές διακοπές,  έπαιζε με τα αυτοκινητάκια του έξω από το αγρόκτημα το οποίο οι παππούδες του, Eddie και Christine, ανακαίνιζαν. Είχαν αποφασίσει να ξεκινήσουν την καινούρια τους ζωή στην  Ελλάδα. Η Kerry 17 ετών τότε, πήγε να τους βρει μετά τις διακοπές του Πάσχα φέρνοντας μαζί της τον Ben 18 μηνών.

Ήταν πολύ ευτυχισμένες μέρες, αλλά μόλις λίγους μήνες αργότερα το όνειρο για τη νέα ζωή της οικογένειας έγινε ένας εφιάλτης.
Η Kerry Needham από τότε και για 25 χρόνια δε σταμάτησε ποτέ να αναζητεί το παιδί της. Έγινε επικεφαλής της εκστρατεία Help Find Ben και συνεχίζει ακάθεκτη μέχρι σήμερα.

Οι τελευταίες εξελίξεις σύμφωνα με βρετανικα δημοσιεύματα είναι συγκλονιστικές! Η βρετανική αστυνομία επέστρεψε την Τρίτη στην Κω, ψάχνοντας να βρει τον άγνωστο που τους τηλεφώνησε το 1993 δηλώνοντας ότι ήξερε που ήταν ο Ben. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος έδωσε και περισσότερες πληροφορίες λέγοντας ότι πλέον δεν ονομάζεται Ben αλλά Ανδρέας!

Ο Επιθεωρητής Jon Cousins δήλωσε: «Το 1993 κάποιος τηλεφώνησε στη γραμμή βοήθειας για τον χαμένο Ben και δήλωσε ότι το όνομα έχει αλλαχτεί σε Ανδρέας. Μάλιστα είχε ανατραφεί από έναν άνθρωπο γνωστό ως ο Νίκος. Θα ήθελα το πρόσωπο που τηλεφώνησε τότε να εμφανιστεί και να μας μιλήσει και πάλι. Το ερώτημα που θα ήθελα όλοι άνθρωποι να αναρωτηθούν είναι: Θα μπορούσατε να είστε ο Μπεν; Σαν παιδί, είχατε ξανθά μαλλιά και μάτια; Μήπως έχετε αμφιβολίες για το ποιοι είναι οι γονείς σας, ή ίσως μοιάζετε διαφορετικοί εξωτερικα από αυτούς. Υπάρχουν φωτογραφίες σας ως παιδί; Αν έχετε οποιαδήποτε από αυτές τις αμφιβολίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας και υπάρχουν εκπαιδευμένοι αστυνομικοί εκεί για να λάβουν την κλήση σας».

Όπως αναφέρει το i-samos.gr,  ο δημοσιογράφος  Γιώργος Γαρυφάλλου ο οποίος κάνει εκτενή έρευνα από το νησί της Σάμου, κατέθεσε κάποια στοιχεία που έχει αυτή η στιγμή στη διάθεσή του για την υπόθεση. Σύμφωνα, λοιπόν,  με αυτά υπάρχει μάρτυρας ο οποίος έχει δώσει συνέντευξη (βιντεοσκοπημένη) και ανέφερε πως είχε δει τον μικρό Μπεν λίγες μόλις ημέρες μετά την εξαφάνιση του (το 1991) να συνοδεύεται από τσιγγάνους σε πρόχειρο καταυλισμό σε χωριό της Σάμου!

Η αστυνομία του Yorkshire προσφέρει 12.500 ευρώ (9.800 λίρες) για όποιον έχει αποδεικτικά στοιχεία για την εξαφάνιση". Το περίεργο είναι γιατί δίνεται βάρος στην πληροφορία αυτή 23 χρόνια μετά... Υπάρχει άραγε κάποια εξέλιξη την οποία δεν έχουμε μάθει ακόμα;

Η ομάδα των 10 ντετέκτιβ που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Κω καλούνται να βρουν έστω και ελάχιστες απαντήσεις σε αυτά τα προβλήματα. Αν και η ομάδα εργάζεται χρόνια πάνω στο θέμα ένα περιστατικό επισκίασε την καλή δουλειά που κάνουν οι αστυνομικοί. Σύμφωνα με βρετανικές πηγές ένας ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας έχει κληθεί πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά από πληροφόρηση ότι μέλη της ομάδας έπιναν ποτά στο ελληνικό νησί για ώρες!

Η υπόθεση του Ben θα απασχολήσει για μία ακόμη φορά και την εκπομπή Φως στο Τούνελ. Η Αγγελική Νικολούλη και οι συνεργάτες της αύριο θα προσπαθήσουν με τη βοήθεια των τηλεθεατών να βρουν κάποιες απαντήσεις σε αυτή την τόσο περίεργη υπόθεση.

Γιατί οι Βρετανοί ερευνητές επέστρεψαν στον τόπο του εγκλήματος είκοσι πέντε χρόνια μετά;

Ποιο είναι το μυστικό που κρύβει το νησί της εξαφάνισης;

Καθώς οι εβδομάδες μετατρέπονται σε μήνες και στη συνέχεια χρόνια ποτέ δεν έχουμε σταματήσει να αναρωτιόμαστε "Που είναι ο Μπεν";

Δες ακόμα Συγκλονιστικές εξελίξεις: Βρέθηκε ο μικρός Ben και τον λένε Αντρέα;