Πώς έγινε το θαύμα της Κωνσταντίνας!

Γιατί το Σπίτι μου Σπιτάκι μου βρέθηκε από τα μονοψήφια νούμερα, στην κορυφή της τηλεθέασης; Τι συμβαίνει με το Στα Καλά Καθούμενα της Καραβάτου που συνεχώς πέφτει;
Πώς έγινε το θαύμα της Κωνσταντίνας!



Το πρωί της Κυριακής σημειώθηκε μια τεράστια τηλεοπτική ανατροπή! Η παρουσιάστρια Κωνσταντίνα Σπυροπούλου κατάφερε να περάσει μπροστά από την Κατερίνα Καραβάτου και τον Κρατερό Κατσούλη.

Ναι, καλά διαβάζετε. Η μούσα του Alpha τερμάτισε στην πρώτη θέση με ποσοστό 14,5% έναντι του 14,1% που σημείωσε η πρωινή εκπομπή του Ε. Γιατί όμως η πολυπόθητη πρωτιά για το επιτελείο του "Σπίτι μου Σπιτάκι μου" ήρθε τη δεδομένη χρονική στιγμή;

Το περασμένο Σαββατοκύριακο πρώτο θέμα σε όλα τα sites και blogs ήταν η τρίτη κατά σειρά αποχώρηση αρχισυντάκτη από το πρωινό του Alpha. Ζήνα ΚουτσελίνηΝίκος ΠαρτσώληςΕλευθερία Κεφαλά ήταν τα θύματα της παρουσιάστριας, με survivor τον "καθοδηγητή" της, Άρη Λιαπάτη. Ο Άρης είναι και το πρόσωπο το οποίο καρπώθηκε την πρωτιά μαζί με την παρουσιάστρια. Έτσι λοιπόν, οι back to back αποχωρήσεις συνεργατών, η περιέργεια για το αν θα δηλώσει κάτι σχετικό η παρουσιάστρια, οι πιθανές αλλαγές που θα φέρει ένας νέος αρχισυντάκτης, φαίνεται πως όξυναν την περιέργεια των τηλεθεατών, με αποτέλεσμα να αφήσουν για λίγο την Καραβάτου και να γυρίσουν στην Σπυροπούλου.

Και λέω για λίγο, γιατί η πρωτιά αυτή πιθανότατα να μην είναι μεγάλης διάρκειας. Η Κωνσταντίνα δεν κοιμήθηκε το βράδυ του Σαββάτου και το πρωί της Κυριακής ξύπνησε έτοιμη παρουσιάστρια. Δεν γίνεται χωρίς καμία αλλαγή από το Σάββατο στην Κυριακή να περνάς από τα μονοψήφια στα διψήφια. Αυτό το μαρτυρούν τόσο η ελάχιστη διαφορά (0,4%) στην τηλεθέαση των δύο εκπομπών στο σύνολο, αλλά και η επικράτηση της εκπομπής, "Στα καλά καθούμενα", στα νεανικά κοινά. Αδιαμφισβήτητα, όμως, η πρωτιά υποδεικνύει πόσο εύθραυστες είναι οι ισορροπίες στην τηλεθέαση των πρωινών του Σαββατοκύριακου. 

Η Κατερίνα και ο Κρατερός έχουν χάσει στις τελευταίες εκπομπές την δυναμική τους, παρουσιάζοντας διακυμάνσεις στους πίνακες τηλεθέασης. Για παράδειγμα, την προηγούμενη εβδομάδα είχαν βρεθεί πίσω από την ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ με τον Σπύρο Μάλλη, ενώ το Σάββατο που μας πέρασε βρέθηκαν ξανά στην κορυφή. Η ομάδα της εκπομπής θα πρέπει να μελετήσει προσεκτικά τις τηλεθεάσεις βρίσκοντας τι φταίει και πέφτουν τα ποσοστά καθώς αν επαναπαυτεί στις υψηλές τηλεθεάσεις των προηγούμενων εβδομάδων και υποτιμήσει την δυναμική του Alpha μπορεί να έχει κι άλλες Κυριακές σαν αυτή που πέρασε.

Το σίγουρο είναι πως και αυτή η μάχη για τα νούμερα της AGB θα είναι συναρπαστική, με ανατροπές και ευτράπελα.