Oscar Pistorius: Σοκαριστικές λεπτομέρεις από το βράδυ που σκότωσε τη Reeva Steenkamp

Τι συνέβη τη νύχτα που γύρισε σπίτι το 29 χρονο μοντέλο
Oscar Pistorius: Σοκαριστικές λεπτομέρεις από το βράδυ που σκότωσε τη Reeva Steenkamp



"Μυρίζω το αίμα. Μπορώ να αισθανθώ τη ζεστασιά του στα χέρια μου. Αυτό έμεινε από ό,τι έχω κάνει"

Αυτά είναι κάποια από τα λόγια του Όσκαρ Πιστόριους στη συνέντευξη που έδωσε για το ντοκυμαντέρ το οποίο το βρετανικό κανάλι ITV ετοιμάζει και θα προβάλει στις 21:00 την Παρασκευή.

Ο παραολυμπιονίκης μίλησε στον δημοσιογράφο, Mark Williams-Thomas για τη νύχτα του θανάτου της Reeva Steenkamp από το όπλο που είχε στην κατοχή του δίνοντας όλες τις λεπτομέρειες από τη δική του πλευρά.

Η συνένετευξη έγινε στο σπίτι του θείου του όπου έχει μεταφερθεί ο Pistorius μέχρι να βγει η τελεσίδικη απόφαση της ποινής του στις 6 Ιουλίου.

"Καταλαβαίνω τον πόνο των ανθρώπων που την αγαπούσαν και τι αισθάνονται που την έχασαν. Αισθάνομαι το ίδιο πόνο. Αισθάνομαι το ίδιο μίσος για τον εαυτό μου. Νιώθω την ίδια δυσκολία στο να καταλάβω τι έγινε. Πώς συνέβη αυτό; Κοιτάζω πίσω και σκέφτομαι πάντα πώς θα μπορούσε κάτι τέτοιο να συμβεί", είπε ο 29χρονος στον δημοσιογράφο.

 

Ο Pistorius είπε πως ο ίδιος και η Steenkamp είχαν ανέβει στο δωμάτιο και πως είχε τοποθετήσει τα προσθετικά του πόδια μακριά του.
Όπως ο ίδιος δήλωσε πριν πέσει για ύπνο, είπε στην Reeva: “Αν με πάρει ο ύπνος θα μπορούσες απλά να κλείσεις την τηλεόραση και να κλειδώσεις τις πόρτες;”

Στη συνέχεια ξύπνησε  περίπου στις 3 το βράδυ και ισχυρίστηκε ότι άκουσε έναν θόρυβο που προερχόταν από το παράθυρο, σαν χτύπημα και είδε ότι προέρχεται από το μπάνιο καθώς είχε μαυρίσει και εκείνο το σημείο”.
Αμέσως πανικοβλήθηκε, πιστεύοντας ότι είναι ένας εισβολέας. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκε ήταν να αρπάξει το όπλο του.

"Αν το πρόσωπο αυτό έχει ήδη μπει μέσα στο σπίτι ήταν θέμα δευτερολέπτων να φτάσει στην κρεβατοκάμαρα" είπε κατά τη διάρκεια της συνένεντευξης.

"Και φοβάμαι. Είμαι τρομοκρατημένος. Παίρνω το όπλο μου και λέω στη Reeva, να καλέσει την αστυνομία και να πέσει κάτω στο πάτωμα" συνέχισε.

Σε εκείνο το σημείο όπως είπε, είχε ιδρώσει από το φόβο του και τον είχε κυριεύσει το αίσθημα αυτό. Ξεκίνησε να φωνάζει “Φύγετε από το σπίτι μου” . Εκείνη τη στιγμή άκουσε τον θόρυβο δίπλα του, στην πόρτα της τουαλέτας. Σκέφτηκε σε δευτερόλεπτα ότι δεν είχε χρόνο να βάλει τα πρόσθετα μέλη του και έτσι φώναξε δυνατά: "Reeva πάρε την αστυνομία" ώστε να φοβήσει το άτομο που ήταν μέσα.

Βλέπει τα παράθυρα ανοιχτά. Η πόρτα έχει μόλις χτυπήσει. Είναι ενδιαμέσως της νύχτας και η Reeva είναι ακριβώς δίπλα μου. Μπορώ να δω την πόρτα της τουαλέτας - Δεν ξέρω αν είναι ένα άτομο. Το μόνο που ξέρω είναι ότι υπάρχει κάποιος στο σπίτι μου. Και ξαφνικά ακούω ένα θόρυβο, στην τουαλέτα. Θεώρησα ότι η πόρτα της τουαλέτας χτύπησε και πριν το καταλάβω είχα πυροβολήσει 4 φορές” δήλωσε.

Συνέχισε λέγοντας ότι η ηχώ από τον πυροβολισμό στο μπάνιο ήταν τόσο δυνατή που δεν μπορούσε να ακούσει τίποτα και φώναζε στην Steenkamp να καλέσει την αστυνομία και να βγουν έξω.

Τέλος πρόσθεσε: "Άνοιξα την πόρτα της τουαλέτας και αμέσως είδα ότι η Reeva ήταν εκεί. Εκείνη είχε γυρίσει από την τουαλέτα. Και εγώ σε εκείνο το σημείο ήξερα ότι την είχα σκοτώσει. Ήξερα ότι ήταν νεκρή. Και πήγα με τα γόνατά μου και την τράβηξα πάνω μου"

"Δεν θέλω να πάω πίσω στη φυλακή Δεν θέλω να βλέπω τη ζωή μου να κάθεται εκεί" είπε ο 29χρονος.

Οι παραγωγοί του ντοκυμαντέρ ζήτησαν και από τους γονείς της Steenkamp να πάρουν μέρος αλλά αρνήθηκαν.

Διάβασε ακόμα για τον Oscar Pistorius: νέες σοκαριστικές οι φωτογραφίες της Reeva Steenkamp στη δημοσιότητα!