Nίκαια: Η εικόνα που συγκλονίζει τον κόσμο- 84 οι νεκροί

Η Γαλλία μετράει για ακόμη μια φορά τις πληγές της...
Nίκαια: Η εικόνα που συγκλονίζει τον κόσμο- 84 οι νεκροί



Εδώ και λίγες ώρες η Ευρώπη παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα για ακόμη μια φορά την τρομοκρατία να την κατασπαράζει. Η Νίκαια, μετράει 84 νεκρούς, μετά από την επίθεση με φορτηγό σε συγκεντρωμένο πλήθος που γίορταζε την Βαστίλη.

Η εικόνα, ωστόσο, που κάνει τον γύρο του πλανήτη είναι ενός νεκρού κοριτσιού με την κούκλα του δίπλα. Ενός παιδιού που έπεσε θύμα ενός τυφλού πολέμου, που δεν ήξερε καν πως είχε κυρηχτεί και θα ήταν μέρος του.

Η φωτογραφία από την τραγωδία στη Νίκαια που συγκλονίζει

Την ίδια ώρα, οι γαλλικές Αρχές έδωσαν στην δημοσιότητα τα πρώτα στοιχεία του δράση. Πρόκειται για έναν Γαλλοτυνήσιο, 31 ετών, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γαλλία. Ο δράστης μετά την επίθεση με το φορτηγό άνοιξε πυρ κατά του συγκεντρωμένου πλήθους, πέφτοντας λίγο αργότερα νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια σύνδεση άμεσα με το Ισλαμικό Κράτος και τον ISIS, ενώ ο δράστης είχε μεν απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν, αλλά ποτέ για ζητήματα τρομοκρατίας.

 

Η επίθεση αυτή έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά το τέλος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου που φιλοξένησε η Γαλλία κάτω από δρακόντεια μέτρα, ωστόσο το χτύπημα που κόστισε τις ζωές 84 ανθρώπων έπιασε για ακόμη μια φορά την γαλλική αστυνομία στον... ύπνο.

Αυτή την στιγμή η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, με την Αστυνομία να ερευνά το ενδεχόμενο ύπαρξης συνεργού.

Όλα αυτά εν έτει 2016...

Ήδη στα social media το hashtag #PrayforNice είναι το νούμερο 1 ενώ τα σκίτσα που περιγράφουν την τραγωδία έχουν γίνει viral...