259 θάνατοι από selfies σε μόλις 7 χρόνια

Πώς μια μόδα κατέληξε σε θανάσιμο παιχνίδι για μερικά likes.



Αν πεις πως δεν έχεις βγάλει selfie τότε πιθανότατα λες ψέματα και όχι με μεγάλη επιτυχία. Μια έρευνα όμως έδειξε την πολύ πιο άσχημη πλευρά καθώς μέσα σε μια επταετία 259 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους σε μια προσπάθεια να τραβήξουν μια καλή selfie.

Το Ινστιτούτο Ιατρικών Επιστημών της Ινδίας, ανέλυσε δημοσιεύματα από όλον τον κόσμο σχετικά με το φαινόμενο των selfies και κατέληξε στο παραπάνω νούμερο. Πως όμως κατατάσσονται αυτοί οι θάνατοι ανάλογα με τον τρόπο που προήλθαν; Η πλειοψηφία έχασε την ζωή της από πνιγμό, στην δεύτερη θέση οι θάνατοι από κινούμενο (!) τραίνο και στην τρίτη θέση όσοι έπεσαν από μεγάλο ύψος στην προσπάθειά τους για την τέλεια selfie.

Πέρσι μάλιστα στην Ινδία, σημειώθηκε ένας από τους πιο τραγικούς και παράλληλα περίεργους θανάτους στον βωμό των selfies, καθώς άνδρας καταπατήθηκε από ελέφαντα!

Η έρευνα εντόπισε πως οι περισσότεροι θάνατοι έχουν σημειωθεί στην Ρωσία, με τις ΗΠΑ στην δεύτερη θέση της «μαύρης» λίστας ενώ το Πακιστάν βρίσκεται στην τρίτη.

Ακόμα πιο θλιβερό είναι το συμπέρασμα με τις ηλικίες. Το 50% όσων έχουν χάσει την ζωή τους, είναι ηλικίας 20-29 ετών, ενώ το 36% αντιστοιχεί στις ηλικίες 10-19 ετών.

Τέλος, να σου πούμε πως κάθε χρόνο, όπως έχει υπολογίσει η Google, «ανεβαίνουν» κάθε χρόνο 24 δισεκατομμύρια selfies ενώ η Ρωσία έχει θεσπίσει ημέρα «Safe Selfie», ενημερώνοντας το κοινό για τους κινδύνους.