Κινεζική πόλη φτιάχνει το δικό της φεγγάρι

Μια απίστευτη είδηση που όμως δεν είναι ψέματα.
Κινεζική πόλη φτιάχνει το δικό της φεγγάρι



Η τεχνολογία έχει προχωρήσει πάρα πολύ. Αυτό φυσικά δεν περίμενες εμάς να στο πούμε αλλά έχουμε να σου πούμε κάτι πολύ πιο σημαντικό, όσον αφορά την πρόοδο της ανθρωπότητας στο κομμάτι της τεχνολογίας καθώς η πόλη Τσενγκντού στην Κίνα αποφάσισε να φτιάξει το δικό της φεγγάρι.

Πολύ καλά διάβασες και δεν έχουμε κάνει λάθος. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Guardian, βασιζόμενη στην κινεζική εφημερίδα «Ημερήσια Λαΐκή», η απόφαση αυτή έχει παρθεί από το δημοτικό συμβούλιο της πόλης αλλά και τη κυβέρνηση και το κόστος είναι μέχρι στιγμής άγνωστο.

Το τεχνητό φεγγάρι είναι η λύση για την αντικατάσταση του φωτισμού στους δρόμους ενώ υπολογίζεται πως θα είναι οκτώ φορές πιο φωτεινό από την Σελήνη, φωτίζοντας μια ακτίνα περίπου 80 χιλιομέτρων.

Πίσω από αυτό το τεράστιο project βρίσκεται η Chengdu Aerospace Science and Technology, ιδιωτικών συμφερόντων, με το project να υπολογίζεται πως θα είναι έτοιμο το 2020, με την εκτόξευση του τεχνητού σώματος σε τροχιά.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο άνθρωπος αποφασίζει να αντικαταστήσει ουράνια σώματα με τεχνητά καθώς το 2013 στην πόλη Ριουκάν στην παγωμένη Νορβηγία, τρία κάτοπτρα κατάφεραν να αντανακλάσουν τις ακτίνες του ήλιου στην κεντρική πλατεία.

Θα καταφέρουν άραγε οι Κινέζοι αυτό το απίθανο project;