Όλη η αλήθεια για το DWTS! Τι σκέφτονται για να ανεβάσουν τα νούμερα

Το Dancing With The Starsδιανύει την χειρότερη χρονιά του από άποψη τηλεθέασης, αλλά και ενδιαφέροντος.
Όλη η αλήθεια για το DWTS! Τι σκέφτονται για να ανεβάσουν τα νούμερα



Το Dancing With The Stars τα τελευταία πέντε χρόνια είναι μια αγαπημένη συνήθεια των τηλεθεατών. Υπάρχουν αυτοί που τους αρέσει ο χορός και περνάνε καλά βλέποντας το σόου, αλλά και αυτοί που αγαπούν να το μισούν σχολιάζοντάς το στα social media. Την φετινή χρονιά όμως το σόου χορού δείχνει να έχει χάσει την αίγλη του. Δεν συζητιέται όπως στο παρελθόν, δεν σημειώνει τα εντυπωσιακά ποσοστά τηλεθέασης των προηγούμενων ετών, ούτε έχει ονόματα που κάνουν "μπαμ". Είναι λογικό βέβαια ένα πρόγραμμα που προβάλλεται για πέντε συναπτά έτη να έχει χάσει την δυναμική του, λόγω της έλλειψης του στοιχείου της έκπληξης. Ο τηλεθεατής πλέον ξέρει τι θα δει, τι θα ακούσει, προβλέπει ακόμα και το ποιος θα αποχωρήσει.

Οι αλλαγές που μπορούν να γίνουν δεν είναι πολλές, μιας και δεν επιτρέπεται να ξεφύγει από το ξένο format. Η προσθήκη του πέμπτου κριτή, Λάκη Γαβαλά, δεν ανανέωσε την επιτροπή, αντίθετα την έκανε ακόμα πιο ανιαρή. Για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, σκέφτονται να βάλουν σε εφαρμογή ένα σχέδιο που είχε πετύχει πέρυσι. Τους guests-κριτές. Μια ακόμα θέση στην επιτροπή, με ένα δυνατό πρόσωπο κάθε εβδομάδα, με λόγο και ατάκα για να σπάσει την υποτονία. Από τη θέση αυτή πέρασαν πέρυσι ο Γιώργος Λιάγκας, η Ευγενία Μανωλίδου αλλά και ο Θέμος Αναστασιάδης.

Guest όμως δεν θα δούμε μόνο στην επιτροπή αλλά και στο παρκέ. Είναι κάτι που συνέβαινε προς τα τελευταία live, όπου είχε μειωθεί ο αριθμός των συμμετεχόντων και έπρεπε κάπως να γεμίζει η σκαλέτα. Φέτος, η διαδικασία αυτή επισπεύδεται αρχής γενομένης από αυτήν την Κυριακή, όπου θα απολαύσουμε το νεανικό συγκρότημα "Boys and Noise".

Σε ότι αφορά το κομμάτι της τηλεθεάσης, φέτος διανύει την χειρότερη του χρονιά. Γυρνώντας ένα χρόνο πίσω, η πρεμιέρα του "Dancing" με νέα παρουσιάστρια την Δούκισσα Νομικού είχε σημειώσει 37,7%, δηλαδή 11 ολόκληρες μονάδες πάνω από την φετινή (26,6%). Για την ιστορία, η πιο επιτυχημένη πρεμιέρα ήταν αυτή του δεύτερου κύκλου όπου σημείωσε στο σύνολο 41,9% (βέβαια τότε είχαμε και πιο γκράντε συμμετοχές όπως για παράδειγμα της Ελεονώρας Μελέτη).

Για φέτος μπορεί να ακούγαμε πολύ δυνατά ονόματα μεταξύ των οποίων η Άντζελα Δημητρίου, η Μαρία Κορινθίου, ο Γιώργος Μητσικώστας, η Χριστίνα Λαμπίρη, η Κατερίνα Καραβάτου, αλλά... τζίφος. Η επιλογή δεν ικανοποίησε ιδιαίτερα το κοινό, που σε κάποια ζευγάρια δυσκολεύεται ακόμα και να ξεχωρίσει τον celebrity από τον επαγγελματία.

Σε καμιά περίπτωση βέβαια δεν είναι αποτυχία τα φετινά ποσοστά τηλεθεάσης, μιας και υπάρχει κι ένας ισχυρός αντίπαλος απέναντι που ακούει στο όνομα "The Music School". Οι ιθύνοντες του καναλιού, με επικεφαλής τον Γιάννη Λάτσιο, πιιστεύουν πως μπορεί να ανατραπεί η κατάσταση και δηλώνουν ικανοποιημένοι από την μέχρι τώρα πορεία. Συνεχίζουν ωστόσο καθημερινά να πέφτουν στο τραπέζι των συζητήσεων νέες ιδέες προς μελέτη.

Το Dancing δεν παύει να είναι ένα ψυχαγωγικό πρόγραμμα που στόχο έχει να διασκεδάσει και να περάσει καλά ο τηλεθεατής. Καλά όμως φαίνεται πως περνάνε και οι διαγωνιζόμενοι που δεν κάθονται ήσυχοι λεπτό στα παρασκήνια. Τι γίνεται λίγες ώρες πριν ξεκινήσει το σόου;