Βοήθεια! Θα ξεμείνουμε από σοκολάτα;

Λες να έρθει η μέρα που θα πουλάμε το σπίτι μας για μία Μαρς;
Βοήθεια! Θα ξεμείνουμε από σοκολάτα;



Δύο από τις μεγαλύτερες σοκολατοποιΐες παγκοσμίως, η Mars και η Barry Callebaut ανακοίνωσαν κάτι αδιανόητο: Αντιμετωπίζουμε έλλειψη σοκολάτας! Ναι καλά άκουσες. Πάρε τα μέτρα σου και φύλαξε στο υπόγειο έναν κουβά μερέντα και μερικές σοκοφρέτες γιατί τι θα κάνεις σε μία έκτακτη ανάγκη όπως ένα δακρύβρεχτο χωρισμό ή μια μέρα που τα νεύρα σου έχουν χτυπήσει κόκκινο;

Πέρα όμως από την πλάκα, σύμφωνα με τις εταιρίες τον περασμένο χρόνο ο κόσμος κατανάλωσε περίπου 70.000 τόνους παραπάνω κακάο από την ποσότητα που παράχθηκε. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι μέχρι το 2020 αυτό το ποσό θα μπορούσε να αγγίξει τους 1.000.000 τόνους.

Νούμερα που πρακτικά σημαίνουν ότι οι τιμές της σοκολάτας θα εκτοξευτούν. Τιμές που έχουν ήδη διπλασιαστεί όπως συγκριτικά δείχνουν τα νούμερα της προηγούμενης 8ετίας, λόγω της αυξημένης ζήτησης. 

Δεν έχουν λοιπόν πολλές επιλογές οι κατασκευαστές. Είτε θα αυξήσουν κι άλλο τις τιμές, ή θα δημιουργούν μικρότερες μπάρες σοκολάτας ή θα τις παραφουσκώνουν με αποξηραμένα φρούτα, φουντούκια και αμύγδαλα.

Εμείς δεν έχουμε παρά να περιμένουμε εναγωνίως την εξέλιξη του φαινομένου, να ελπίζουμε σε μία βιώσιμη βιομηχανία και να προσευχόμαστε ότι δεν θα πούμε τη σοκολάτα…σοκολατίτσα.