Η υπηρεσία Whatsapp κρυπτογραφεί τα μηνύματά μας

Η υπηρεσία προωθεί τηνπροστασία των προσωπικών δεδομένων.
Η υπηρεσία Whatsapp κρυπτογραφεί τα μηνύματά μας



Μία από τις πιο δημοφιλές εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων, και το must have app για κάθε παρέα, το Whatsapp, κρυπτογραφεί τα μηνύματα των χρηστών του για την προστασία τους. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Seattle Times, το παγκοσμίως δημοφιλές σύστημα ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων που ανήκει στο Facebook, έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί ένα νέο, ισχυρό πρόγραμμα κρυπτογράφησης που αποσκοπεί στην προστασία των συνομιλιών από ανεπιθύμητη εποπτεία και κατασκοπία.

Η υπηρεσία μηνυμάτων, η οποία έχει 600 εκατομμύρια χρήστες και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ευρώπη και την Ασία, πρόσθεσε την κρυπτογράφηση στην πρόσφατη αναβάθμιση για Android smartphones, σύμφωνα με το Open Whisper Systems, μία ομάδα software που έχει ως βάση της το San Francisco. Οι υποστηρικτές της προστασίας δεδομένων συμφωνούν ότι η απόφαση του WhatsApp να ενσωματώσει την κρυπτογράφηση θα βοηθήσει τους χρήστες να επικοινωνούν χωρίς να φοβούνται ότι κάποιος μπορεί να διαβάσει τα μηνύματά τους.

Ο συνιδρυτής του WhatsApp, Jan Koum, τόνισε ότι είναι πλήρως δεσμευμένος με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών, καθώς μεγάλωσε στη Σοβιετική Ένωση τη δεκαετία του 80, όταν η μητέρα του και πολλοί ακόμα ανήλικοι ανησυχούσαν διαρκώς για τις Αρχές που παρακολουθούσαν τα τηλεφωνήματά τους.