Η Μαρία Λεκάκη εξηγεί γιατί αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας

"Τα μέσα με έχουν καταλάβει ανθρώπινα."
Η Μαρία Λεκάκη εξηγεί γιατί αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας



Την ώρα που άλλοι συνάδελφοί της πασχίζουν να βγουν στα φώτα της δημοσιότητας και κυνηγάνε την προβολή, η Μαρία Λεκάκη επιλέγει να μην μπει σε αυτό το παιχνίδι. Σε συνέντευξή της στο περιοδικό Tv έθνος εξηγεί τους λόγους για τους οποίους επιλέγει να μιλάει μέσα από την δουλειά της και για τον τρόπο που της έχουν φερθεί τα μέσα.

"Προσπαθώ να το αποφύγω από τη στιγμή που πρωτοξεκίνησα όλο αυτό, γιατί ειλικρινά ποτέ δεν έβρισκα τον λόγο. Δεν αποσκοπώ στο να θεωρηθώ εξαίρεση στον χώρο μου ούτε κρίνω το πώς λειτουργούν οι άλλοι, απλά η δημοσιότητα δεν ήταν κάτι που με ενδιέφερε πραγματικά ποτέ. Εγώ ξεκίνησα να κάνω αυτή τη δουλειά γιατί λατρεύω να παίζω ρόλους, λατρεύω τη δουλειά μου. Ολο το υπόλοιπο δεν μου λέει κάτι, αντίθετα με δυσκολεύει. Να δίνω συνεντεύξεις δηλαδή για να πω τι ακριβώς; Σαφώς και όταν χρειαστεί, π.χ. στην προώθηση μιας νέας δουλειάς, όπως τώρα με το «Ταμάμ», θα το κάνω, αφού κατανοώ ότι και το κάθε κανάλι έχει ποντάρει στο προϊόν και εγώ πρέπει να το στηρίξω. Αλλά από εκεί και πέρα το να περιφέρομαι παντού, να φωτογραφίζομαι και να δίνω συνεντεύξεις άνευ λόγου και να μιλάω για μένα και όχι για κάτι που αφορά κάποιο έργο είναι τελείως κόντρα στην ιδιοσυγκρασία μου, στον τρόπο ζωής μου. Πάντα με δυσκόλευε αυτό."

Σεβάστηκαν αυτή την επιθυμία της τα Μέσα; "Επειδή μάλλον δεν το χρησιμοποίησα ποτέ το παιχνίδι της δημοσιότητας, τελικά δεν με χρησιμοποιεί και αυτό. Τα Μέσα νιώθω ότι με έχουν σεβαστεί πάρα πολύ, με έχουν καταλάβει ανθρώπινα."