Οι Ήρωες του Έμπολα είναι το πρόσωπο της χρονιάς

Ποιοι βρίσκονται στην κορυφή της λίστας του περιοδικού TIME.
Οι Ήρωες του Έμπολα είναι το πρόσωπο της χρονιάς



Τους «μαχητές» κατά του Έμπολα επέλεξε να βραβεύσει το περιοδικό TIME ως το πρόσωπο του 2014 "για το απερίγραπτο θάρρος, κουράγιο και ευγένεια ψυχής που έδειξαν όταν ξέσπασε ο θανατηφόρος ιός".

Η υπεύθυνη του περιοδικού Nancy Gibbs αποκάλυψε τους νικητές την Τετάρτη στο Today Show αλλά και τα πρωτοσέλιδα που έδειχναν πέντε διαφορετικούς ήρωες του Έμπολα μεταξύ των οποίων γιατρούς, νοσοκόμες και οδηγούς ασθενοφόρων που ρίσκαραν τη ζωή τους για να σώσουν τους συνανθρώπους τους.

Τη δεύτερη θέση κατέκτησαν οι διαδηλωτές της μικρής πόλης Ferguson που βγήκαν στους δρόμους μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του άοπλου 18χρονου Michael Brown από αστυνομικό.  

Ακολούθησαν ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin, ο νυν πρόεδρος του Ιρακινού Κουρδιστάν Masoud Barzani και ο Κινέζος καθηγητής Αγγλικών και συνιδρυτής της εταιρίας ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba Jack Ma.

Ανάμεσα στους υποψηφίους ήταν η pop τραγουδίστρια με τις μεγαλύτερες πωλήσεις Taylor Swift, το στέλεχος της Apple Tim Cook  και ο Πρόεδρος του National Football League Roger Goodell.

Να σημειώσουμε ότι οι τίτλοι αναφέρονται στο πρόσωπο που απασχόλησε πιο πολύ την επικαιρότητα, θετικά ή αρνητικά.