Ελεονώρα Μελέτη: Το πείραμα πέτυχε, ο ασθενής απεβίωσε

Είναι αλήθεια λοιπόν ότι η Ελεονώρα χθες βράδυ ξεφτίλισε ένα μεγάλο κομμάτι του σύγχρονου ελληνικού τύπου και απέδειξε ότι δεν υπάρχει διασταύρωση της είδησης για πολλά σάιτ.
Ελεονώρα Μελέτη: Το πείραμα πέτυχε, ο ασθενής απεβίωσε



Δεν μας είναι εύκολο να πειστούμε για τις αγαθές προθέσεις της Ελεονώρας Μελέτη. Μπορεί να φταίει η θεματολογία που διαλέγει για την εκπομπή της στο Ε!, μπορεί να φταίει η απόφαση της να κάνει κάτι τύπου «βιωματική δημοσιογραφία» αλλά μόνο στα ρεπορτάζ που θεωρεί εκείνη ότι θα συζητηθούν (pole dancing, πιάτσα στη Συγγρού, σκηνοθεσία ταινίας πορνό κτλ) ή μπορεί και να φταίει η σκηνοθετική άποψη της εκπομπής της που τη βάζει να κάνει την «αδέκαστη σεξοβόμβα» με αβυσαλέα ντεκολτέ και τακούνια στιλέτο.

Είναι φανερό ότι η εκπομπή της Μελέτη είναι ένα υβρίδιο που θα μπορούσε να έχει τίτλο «οι Ρεπόρτερ συναντούν το Ερωτοδικείο» και δυστυχώς ακόμη και η επιλογή των καλεσμένων της τουλάχιστον στο χθεσινό επεισόδιο δεν βοήθησε προς την κατεύθυνση «Σταύρος Θεοδωράκης» που θα ήθελε να πάει η παρουσιάστρια. Εκτός απο τον Νάσο Γουμενίδη που πραγματικά γνωρίζει για ποιό πράγμα μιλάει, δεν ξέρω σε ποια εποχή πια όταν αναζητάς ψυχολόγο ζητάς την άποψη της Τένιας Μακρή που έκανε καριέρα ως διπλανή του Ανδρέα Μικρούτσικου και τον ιδιοκτήτη ενός κέντρου αδυνατίσματος που το αντιλαμβανόμαστε ότι είναι χορηγός του καναλιού και πρέπει να καλείται σε εκπομπές αλλά τι δουλειά έχει να μιλήσει για το κουτσομπολιό; Ας τον καλέσουν σε μια άλλη εκπομπή ή ας κάνει η παρουσιάστρια ένα άλλο θέμα που να κολλάει και ο χορηγός.

Η Ελεονώρα Μελέτη χθες βράδυ έκανε ένα πείραμα με το οποίο πραγματικά απέδειξε οτι ναι, το ελληνικό ιντερνετ αυτή τη στιγμή είναι γεμάτο απο ανεπιβεβαιωτες ειδήσεις, φήμες και ανυπόγραφα ρεπορταζ που δεν έχουν καμία σχέση με τη δημοσιογραφία. Η αλήθεια είναι πως το ξέραμε όπως επίσης ξέραμε ότι τα κορίτσια που εμφανίζονται σε στριπ κλαμπ κάνουν μια δύσκολη δουλειά όπως και οι άνθρωποι που μαζεύουν τα σκουπίδια (θέματα παλιότερων επεισοδίων της Μελετη). 

Είναι αλήθεια λοιπόν ότι η Ελεονώρα χθες βράδυ ξεφτίλισε ένα μεγάλο κομμάτι του σύγχρονου ελληνικού τύπου και απέδειξε ότι δεν υπάρχει διασταύρωση της είδησης για πολλά σάιτ. Έστησε όμως μια ολόκληρη εκπομπή για να μας πει αυτό; Ποιό ήταν το νόημα του χθεσινού επεισοδίου εκτός από το να μάθουμε ότι η Μελέτη πουλάει, γιατί όντως πουλάει;

Δυστυχώς δημοσιογράφος δεν γίνεται κάποιος επειδή μια μέρα το αποφάσισε ούτε δημοσιογραφική εκπομπή κάνει κάποιος επειδή απλά έτσι την βάφτισε. Και είναι μάλλον αλήθεια ότι αν το hashtag το παρουσίαζε κάποιος άλλος και όχι μια σταρ της τηλεόρασης κανείς δεν θα ασχολιόταν με τα θέματα του. Είναι μακρύς ο δρόμος ακόμη για να γίνεις ρεπόρτερ Ελεονώρα...