Η ηθοποιός Λουκία Παπαδάκη αγαπήθηκε και έγινε διάσημη στη δεκαετία του 90, την εποχή που η καθημερινή σαπουνόπερα του Νίκου Φώσκολου “Λάμψη” μεσουρανούσε στην ελληνική τηλεόραση. Για πολλά χρόνια η δυναμική Σάντρα (ο ρόλος που υποδύονταν η Παπαδάκη), έμπαινε στα σπίτια μας καθημερινά.
Η ηθοποιός που τα τελευταία χρόνια έχει απομακρυνθεί απ’ τα φώτα της δημοσιότητας έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα Espresso και σχεδόν τα έβαλε με όλους, όσοι εμφανίζονται στην ελληνική τηλεόραση.
«Η εγχώρια showbiz είναι τουρλουμπούκι και ξεμπούρλεμα. Το βρακί στο κεφάλι δεν είναι show. Για μένα σταρ ήταν μόνο η Αλίκη Βουγιουκλάκη, η οποία υπηρέτησε το σταριλίκι με μεγάλο μόχθο και πολλές θυσίες και είναι αξιοσέβαστη γι' αυτό», δήλωσε η Λουκία ή οποία εξήγησε επίσης τoυς λόγους που δεν της αρέσει καθόλου η ελληνική εκδοχή του "Dancing with the stars", η ίδια είπε συγκεκριμένα: «Στο εξωτερικό συμμετέχουν άνθρωποι πολύ υψηλού επιπέδου και με καταξίωση στον χώρο τους, που δεν περιμένεις να τους δεις σε έναν τέτοιο ρόλο και γι' αυτό έχουν ενδιαφέρον. Για παράδειγμα, ο διευθυντής μιας μεγάλης εφημερίδας ή ένας σπουδαίος επιχειρηματίας, ακόμη και ένας καθηγητής πανεπιστημίου. Εδώ συμμετέχουν μοντέλα, ηθοποιοί τραγουδιστές, δηλαδή πρόσωπα που τα βλέπουμε συνέχεια στην TV και δεν σου προσφέρουν το στοιχείο της έκπληξης. Αλήθεια, τα μοντέλα με τα προσόντα της bibi-bo, που είναι ιδανικά για το μόντελινγκ, γιατί θα πρέπει να ασχολούνται με το θέατρο, το τραγούδι, τον χορό και την παρουσίαση; Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί όλες και όλοι θα πρέπει να τα κάνουν όλα».
Τέλος, σχολίασε και τα σημερινά πρωινά ψυχαγωγικά προγράμματα, με τα χειρότερα λόγια: "Τα τηλεοπτικά προγράμματα είναι άχρωμα, άοσμα και βαρετά» δήλωσε και συνέχισε: «Το ίδιο πράγμα πολλά χρόνια. Θα μου πεις, τι θα κάνεις πρωί πρωί, θα μεταφράσεις τον Όμηρο; Όχι βέβαια, αλλά θα μπορούσε να είναι ένα τηλεπεριοδικό με ρουμπρίκες και ο καθένας να κάνει κάτι που το ξέρει καλά, και όχι όλοι μαζί σε όλα. Και βέβαια θα πρέπει να μιλάνε σωστά ελληνικά. Δεν λέω να μιλάς σαν τον Αδαμάντιο Κοραή, αλλά όχι φφρικαλέα ελληνικά. Δεν λέμε «απόψε το βράδυ» αλλά ή «απόψε» ή «σήμερα το βράδυ». Θα μου πεις, αυτό σε μάρανε; γιατί δεν έχεις δικαίωμα να βγαίνεις σε ένα τεράστιας αποδοχής και δυναμικής μέσο, όπως είναι η τηλεόραση να μιλάς «βάρβαρα» ελληνικά. Τι περιμένουμε να γίνει σε αυτόν τον τόπο, όταν δε μιλάμε τη γλώσσα μας;"