Πήγαμε στην πρεμιέρα του Ρουβά- Ποιους είδαμε, τι μας άρεσε και τι όχι

Άγνωστες πληροφορίες και παρασκήνιο απ' τη βραδιά!
Πήγαμε στην πρεμιέρα του Ρουβά- Ποιους είδαμε, τι μας άρεσε και τι όχι



Μετά από μια πολύ φορτισμένη βδομάδα για το Σάκη Ρουβά που αφορούσε στις θεατρικές του επιδόσεις οι οποίες  αμφισβητήθηκαν ιδίως μετά τις δηλώσεις της Χρυσούλας Διαβάτη, έγινε η πρεμιέρα της παράστασης "Ηρακλής, οι 12 Άθλοι".

Του Αρτ

Η οδός Πειραιώς από νωρίς το απόγευμα στο ύψος του Pantheon Theater άρχισε να γεμίζει με αυτοκίνητα και κόσμο που ήθελε να δει τον super star στην παρθενική του εμφάνιση ως Ηρακλής. Ακόμα και με πούλμαν κατέφθαναν οι θαυμαστές με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί συμφόρηση στην κάθοδο της Πειραιώς.

Η αίθουσα ήταν κατάμεστη από τον κόσμο και ιδιαίτερα από μικρά παιδιά που μαζί με τους γονείς τους και  είχαν. Λίγο μετά τις 20:30 ακούστηκε το τρίτο κουδούνι και η παράσταση άρχισε.

Πρώτος στη σκηνή εμφανίστηκε ο Σάκης επιβλητικός και λαμπερός και ερμήνευσε  ένα καινούριο τραγούδι γραμμένο από τον Γιώργο Θεοφάνους ειδικά για την παράσταση . Την αρχική αμηχανία του τραγουδιστή έδιωξε το παρατεταμένο χειροκρότημα.

Η παράσταση δεν απευθύνεται μόνο στα  παιδιά, αλλά επιδιώκει και μεγαλύτερους σε ηλικία θεατές.  Η σκηνοθεσία, τα σκηνικά και τα κοστούμια του Απόλλωνα Παπαθοχάρη ήταν εντυπωσιακά. Ο θεατής ταξιδεύει σε έναν φανταστικό κόσμο γεμάτο από μυθικούς ήρωες άλλα και τα γνωστά μοτίβο που ξέρουμε από τους άθλους του πιο αγαπημενου ίσως ηρωας της ελληνικής μυθολογίας. Στη  σκηνής ζωντανεύουν ο Μινώταυρος, η Λερναία Ύδρα, το λιοντάρι της Νεμέας, το ελάφι της Κερύνειας με τα χάλκινα πόδια και τα χρυσά κέρατα, οι Στυμφλίδες Όρνιθες που ενθουσιάζουν τα μικρά παιδιά

Στα θετικά της παράστασης συγκαταλέγεται η εκπληκτική μουσική που έχει γράψει ο Γιώργος Θεοφάνους. Για την ερημεία της Ρούλας Πατεράκη που υποδύεται τον Ευρυσθέα δεν χρειάζεται να αναφέρουμε κάτι περισσότερο.  Το ίδιο αξιοπρεπείς και πειστικές ήταν οι Θεές Ήρα και Αθηνά που ενσαρκώνουν οι Ναταλία Δραγούμη και Αγορίτσα Οικονόμου αντίστοιχα.

Σε ότι αφορά τον Σάκη θα ακούσουμε πολλά τις επόμενες ημέρες. Η δική μας άποψη έιναι ότι ήταν άνετος, δυναμικός, αρκετά εκφραστικός και κερδίζει με την εικόνα του τα βλέμματα των θεατών

Ο ρόλος είναι κομμένος και ραμμένος πάνω του και προσαρμοσμένος στις ευκολίες του . Ο Σάκης φαινόταν ότι είχε «μελετήσει» το όλο του ενώ κάθε κίνησή του έμοιαζε χορογραφημένη. Λέγεται ότι ο Σάκης αφιέρωσε περισσότερους από 3 μήνες για τις πρόβες αλλά και για τη φυσική του κατάσταση και την εικόνα του μια και για τις ανάγκες του ρόλου έπρεπε να δείχνει πιο γεροδεμένος κι στιβαρός απ ότι συνήθως.

Στα αρνητικά της παράστασης η γνωστή τακτική του Ρουβά να εμφανίζεται ημίγυμνος. Ο ίδιο συνέβη και στην παράσταση, πράγμα που έκανε το πλήθος  να ξεφωνίζει και εκείνον να ρίχνει κρυφές ματιές με ικανοποίηση.

Στα επίσης αρνητικά να προσθέσουμε  και τη μεγάλη διάρκεια της παράστασης που φτάνει τις τρεις ώρες και επηρεάζει κυρίως εμάς τους μεγαλύτερους, γιατί τα  παιδιά δεν έμοιαζαν να ενοχλούνται από αυτό.

Σε ότι αφορά τους διάσημους θεατές  μάλλον οι περισσότεροι απέφυγαν ναπανε στην  πρεμιέρα, αλλά παρ’ όλα αυτά  εντοπίσαμε στις πρώτες θέσεις την κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, τη Δούκισσα Νομικού, τον Γιώργος Θεοφάνους, την Έλενα Τσαβαλιά, τον Κώστα Φραγκολιά, τον  Νίκο Αναδιώτη τον Δημήτρη Λιγνάδη και φυσικά την Κάτια Ζυγούλη!

Οι πληροφορίες έλεγαν ότι ο Σάκης πολύ πριν την πρεμιέρα, ήταν απομονωμένος στο καμαρίνι του  μόνο με τη συντροφιά των πολύ κοντινών συνεργατών του και της Κάτιας. «Αν ήταν υπερβολικά  αγχωμένος και στρεσαρισμένος δεν το κατάλαβα,  πάντως ο ίδιος δεν το έδειχνε» μας είπε συνεργάτης του..

Αμέσως μετά την παράσταση η Κάτια πήγε στο καμαρίνι για να τον περιμένει εκεί. Αν και ο Σάκης σε παλιότερη του συνέντευξη είχε δηλώσει πως θα πήγαινε και την κόρη του Αναστασία να δει την παράσταση, τελικά δεν το τόλμησε.

Ο ίδιος ο Σάκης μετά το τέλος της παράστασης  ανέβασε στην στο intagram ένα μικρό βίντεο που δείχνει το χειροκρότημα των θεατών. Σαν  λεζάντα ο τραγουδιστής έγραψε: Υποκλίνομαι στην αγάπη σας!