Μαρία Εκμεκτσίογλου στο JoinUs: Στο σπίτι μας μαγείρευαν όλοι για να είναι ευτυχισμένος ο μπαμπάς μου

Η αγαπημένη μαγείρισσα κάθισε στον καναπέ της Νάνσυς Ζαμπέτογλου.
Μαρία Εκμεκτσίογλου στο JoinUs: Στο σπίτι μας μαγείρευαν όλοι για να είναι ευτυχισμένος ο μπαμπάς μου



Την Πολίτισσα Μαρία Εκμεκτσίογλου  φιλοξένησε η εκπομπή JoinUs του ΣΚΑΙ και η Νάνσυ Ζαμπέτογλου. Η μαγείρισσα, συγγραφέας και τηλεστάρ παντρεύτηκε στη Θεσσαλονίκη, έκανε τρεις γιους και ξαναγύρισε στην Κωνσταντινούπολη και έχει τη δική της ενδιαφέρουσα ιστορία να διηγηθεί.  Δες τι είπε…

Για τους δύο χωρισμούς της:

Το παραμύθι του γάμου μου δεν τέλειωσε ωραία αν και τώρα υπάρχει καλή φιλική και μετά από τόσα χρόνια είμαστε σχεδόν μια οικογένεια. Έκανα και δεύτερο γάμο που κράτησε πολλά χρόνια αλλά δεν μπόρεσα να προχωρήσω και στο επάγγελμα και στο γάμο μου. Όταν δίνεσαι στο επάγγελμά σου είναι δύσκολο να συμβαδίσει ο γάμος σου. Όμως ήταν πολύ ευτυχισμένοι και οι δύο, όλα ήταν υπέροχα αλλά ήρθε ένα τέλος.

Για το θάνατο του αδελφού της:

Τον αδελφό μου τον έχασα το ‘78 σε αυτοκινητιστικό ατύχημα. Ερχόταν στην Αθήνα για να γιορτάσει τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου και είχε ατύχημα στα Καμμένα Βούρλα. Ήταν πολύ βαρύ, δεν ξεπερνιέται και δεν θες να το πιστέψεις. Στην τελευταία πράξη δεν πήγα γιατί θέλω να σκέφτομαι ότι ζει σε κάποια άλλη χώρα και απλά δεν βλεπόμαστε. Δεν μπορώ να έρθω οδικώς Θεσσαλονίκη-Αθήνα. Δεν το έχω κάνει ποτέ και μακάρι να μην αναγκαστώ να το κάνω γιατί δεν θα το αντέξω. Έχω τραυματική εμπειρία. Μαθαίνεις να ζεις με αυτή την απώλεια γιατί λες στον εαυτό σου ότι ζει κάπου αλλού. Έχω στη φαντασία μου ότι ο αδερφός μου είναι στο Θιβέτ, ότι ζει εκεί και δεν μπορώ να πάω.

Για τον τρόπο με τον οποίο ξεπερνάει τα άσχημα πράγματα:

Έχω έναν τρόπο για να ξεπερνάω τις δυσκολίες της ζωής. Γράφω τις άσχημες εμπειρίες σε ένα τετράδιο ή σε ένα βιβλίο που δεν θέλω να το ξανανοίξω και το βάζω στο πιο πάνω ράφι της βιβλιοθήκης.

Για τα πολίτικα τραπέζια:

Τα τραπέζια με τους γονείς τα θυμάμαι με πολλά εδέσματα, τα οποία έπρεπε όμως να είναι διαφορετικά κάθε φορά. Δεν έπρεπε να μαγειρεύουν το ίδιο που έκανε η θεία την περασμένη εβδομάδα. Συνέχεια γίνονταν καυγάδες για το φαγητό. Για το πόσο ξύδι μπήκε, για το αν το ντολμαδάκι είναι ξινό κλπ. Δεν θυμάμαι ποτέ να μάλωσαν για κάτι άλλο εκτός από το φαγητό. Στο σπίτι μας μαγείρευαν όλοι για να είναι ευτυχισμένος ο μπαμπάς μου. Οι γυναίκες παλιά στην Κωνσταντινούπολη τον περισσότερο χρόνο τους τον περνούσαν στην κουζίνα.

THE INTERVIEW 25 MARIA EKMEKTZOGLOU A PART JoinUs S1 from join us on Vimeo.

THE INTERVIEW 25 MARIA EKMEKTZOGLOU B PART JoinUs S1 from join us on Vimeo.