Σταματίνα Τσιμτσιλή: "Δεν αισθάνομαι συγγραφέας"

Η παρουσιάστρια αποκαλύπτει πράγματα που δεν ξέραμε για το βιβλίο της αλλά και για εκείνη.
Σταματίνα Τσιμτσιλή: "Δεν αισθάνομαι συγγραφέας"



H Σταματίνα Τσιμτσιλή μίλησε χωρίς φόβο αλλά με... πάθος για το αν αισθάνεται συγγραφέας μετά την μεγάλη επιτυχία του βιβλίου της "Όλα για λίγο Παράδεισο" που έγινε best seller, για το πώς αποφάσισε να γράψει βιβλίο, ενώ πήρε θέση και για την κόντρα ανάμεσα στον Σάκη Ρουβά και την Χρυσούλα Διαβάτη. 

Πώς προέκυψε η συγγραφή βιβλίου; 

Επειδή δεν ξεκίνησα για να γράψω βιβλίο, αλλά μια ιστορία, το έγραφα λίγο στα τυφλά. Δεν είχα τεχνική. Ξεκίνησα να γράφω, άρχισα να δίνω μια πιο έντονη πλοκή και στη συνέχεια καλλιεργήθηκε η ιδέα πως το υλικό που είχα στα χέρια μου θα μπορούσε να γίνει βιβλίο, είπε στο περιοδικό People.

Για το αν αισθάνεται συγγραφέας, δηλώνει...

Ο εκδοτικός μου οίκος μου τύπωσε κάρτες με τον τίτλο της συγγραφέα, αλλά δεν τις έχω χρησιμοποιήσει. Δεν θέλω να συστήνομαι ως συγγραφέας. Νιώθω πως έχω κάνει μια συγγραφική προσπάθεια και χαίρομαι που αγκαλιάστηκε από τον κόσμο, που έγινε best seller. Νιώθω πως, επειδή πρέπει να σεβόμαστε τους τίτλους, δεν είναι ένας τίτλος που τον έχω κερδίσει ακόμη. 

Τι ακριβώς πραγματεύεται το βιβλίο; 

Χάνουμε πολύτιμο χρόνο αναζητώντας δεξιά κι αριστερά το τέλειο, γιατί έχουμε θεοποιήσει το τέλειο, ενώ η χαρά και η ευτυχία βρίσκονται γύρω μας. Ψάχνουμε την ευτυχία σε ένα μοντέλο που δεν είναι δικό μας, που το βλέπουμε σε άλλους, σε ένα μοντέλο δανεικό. Δεν νιώθουμε ευτυχισμένοι, γιατί έχουμε θεοποιήσει την ευτυχία. Είναι ένα μήνυμα που κι εγώ το κατέκτησα μέσα από την ψυχανάλυση, πολλές φορές με άσχημο τρόπο, από δύσκολες στιγμές που έχω περάσει. 

Η Σταματίνα παίρνει θέση για το περιστατικό ανάμεσα σε Ρουβά- Διαβάτη...

Δεν έβαλα τον εαυτό μου στη θέση ούτε του Ρουβά ούτε της Διαβάτη. Το παρακολούθησα ως θεατής και ως επαγγελματίας που το σχολίασε στην εκπομπή του. Γιατί, όμως, να μπω στη θέση του Ρουβά; Δεν με βράβευσαν. Θεωρώ πως στην ουσία της διαφωνίας η Χρυσούλα Διαβάτη είχε δίκιο. Δεν μπορεί με μια προσπάθεια, με μια απόπειρα στην αρχαία τραγωδία, να κερδίζεις ένα βραβείο. Θεωρώ, όμως, πως έχασε το δίκιο της με τον τρόπο που το υποστήριξε.