40 οι αγνοούμενοι του Norman Atlantic, οι 32 Έλληνες

Στα πλοία "St Giorgio"και "Duran de la Penna" βρίσκονται 95 'Ελληνες διασωθέντες, ενώ 86 συμπολίτες μας έχουν ήδη επιστρέψει πίσω.
40 οι αγνοούμενοι του Norman Atlantic, οι 32 Έλληνες



Συνεχίζεται το θρίλερ με το "Norman Atlantic" αφού ο εφιάλτης δεν λέει να τελειώσει. Τις τελευταίες ώρες επικρατεί ένας πανικός όχι μόνο με τον αριθμό και την ταυτότητα των αγνοουμένων αλλά και των διασωθέντων. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των ιταλικών αρχών, οι νεκροί ανέρχονται στους 10, ενώ υπάρχουν ακόμα 40 αγνοούμενοι από τους οποίους οι 32 είναι Έλληνες.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, στο πλοίο επέβαιναν συνολικά 475 άνθρωποι (και όχι 478 όπως έλεγαν στην αρχή) από τους οποίους διασώθηκαν οι 425. Παράλληλα, η ιταλική RAI μετέδωσε πως η λίστα επιβατών του Norman Atlantic κατά πάσα πιθανότητα είναι ανακριβής ή και πλαστή. 

Λόγω όλων αυτών των αντιφατικών πληροφοριών, με εντολή του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, ανώτερος αξιωματικός του ΛΣ έχει μεταβεί στην Ιταλία προκειμένου να γίνει διασταύρωση όλων αυτών των στοιχείων αλλά και να ξεκινήσουν νέες έρευνες για τους αγνοούμενους. 

Την ίδια στιγμή, το μαρτύριο για τους συγγενείς των επιβατών δεν έχει τέλος αφού με αγωνία προσπαθούν να μάθουν αν οι δικοί τους άνθρωποι είναι καλά αφού δεν μπορούν να βρουν τα ονόματά τους στις λίστες που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα μέχρι τώρα, ενώ από τους διασωθέντες υπάρχουν ονόματα ανθρώπων που δεν συμπεριλαμβάνονται καν στη λίστα.

Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν πως οι σοροί που βρέθηκαν κατά πάσα πιθανότητα ανήκουν σε λαθρομετανάστες, ενώ ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί αν η ασυμφωνία των στοιχείων οφείλεται σε καθυστέρηση ενημέρωσης ή αν πρόκειται για μπέρδεμα στη λίστα με ονόματα επιβαινόντων και κρατήσεων.

Φωτογραφίες από ιταλικά μέσα ενημέρωσης